9 φανταστικοί τρόποι χρήσης της Λαδόκολλας

Όταν ακούτε τη λέξη «λαδόκολλα» ίσως φαντάζεστε ότι χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα ή για το ζέσταμα του φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων. Γνωρίζατε, όμως, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διαφορετικά τόσο στην κουζίνα όσο και σε όλο το σπίτι; Συνεχίστε να διαβάζετε για να κατανοήσετε τη χρησιμότητά της.

Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε λαδόκολλα; Παρακάτω, αναφέρουμε 9 φανταστικούς τρόπους χρήσης του εκτός του ψησίματος.

Καθαρίζει το ανοιχτήρι.

Εάν τα γρανάζια από το ανοιχτήρι σας αρχίζουν να μαζεύουν βρωμιές, ανοιγοκλείστε τα περνώντας από μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλας. Έτσι, θα μπορέσουν να απομακρυνθούν οι βρωμιές και τα ψίχουλα που έχουν κολλήσει μέσα.

Δείτε ακόμη: Τα 19 υλικά που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου!

Προστατεύει τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας.

Αρχικά, πλύνετε και στεγνώστε τα ξύλινα μπολ σας και, στη συνέχεια, καλύψτε τα με λαδόκολλα για να μοιάζουν σαν καινούρια. Η λαδόκολλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη διατήρηση των ξύλινων επιφανειών κοπής σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρές και ασφαλείς από τα βλαβερά βακτηρίδια.

Δίνει λάμψη στις επιφάνειες χρωμίου.

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της κουζίνας για να καθαρίσετε είναι η βρύση. Προκειμένου να απομακρύνετε τις αντιαισθητικές δαχτυλιές, σκουπίστε την με ένα κομμάτι λαδόκολλας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλες επιφάνειες χρωμίου.

Προκειμένου να απομακρύνετε τις αντιαισθητικές δαχτυλιές, σκουπίστε την με ένα κομμάτι λαδόκολλας.

Χειροποίητο καπάκι κατσαρόλας.

Έχετε ξεκινήσει να μαγειρεύετε το αγαπημένο σας φαγητό όταν συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε καπάκι για την κατσαρόλα σας. Μην απελπίζεστε! Μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε σχήμα κύκλου έτσι ώστε να ταιριάζει με το άνοιγμα της κατσαρόλας σας. Ανοίξτε μία τρύπα στο κέντρο έτσι ώστε να μπορεί να φύγει ο ατμός.

Δείτε ακόμη: Μυστικά καθαριότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Καθαρίζει τα πατώματα.

Προσαρμόστε ένα κομμάτι λαδόκολλας στη σκούπα σας και σκουπίστε ως συνήθως. Σίγουρα θα εκπλαγείτε εάν διαπιστώσετε πόσο καλά κολλάει η σκόνη στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάει το φερμουάρ.

Το χαλασμένο φερμουάρ μπορεί να καταστρέψει ένα καλό ρούχο. Μην ανησυχείτε! Απλώς, τρίψτε τα δόντια του φερμουάρ με λαδόκολλα μέχρι να ξεμπλοκάρει.

Δείτε ακόμη: Όχι λοιπόν η καθαριότητα του σπιτιού δεν είναι μόνο »μαμαδίστικη υπόθεση»!!

Παρεμποδίζει το ξεθώριασμα από τα ρούχα.

Μην αφήνετε τα πιο καλά σας ρούχα να ξεθωριάζουν με το χρόνο και το φως. Μπορείτε να τυλίξετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως το νυφικό, με λαδόκολλα.

Προστατεύει την κεραία του αυτοκινήτου σας.
Τρίψτε την κεραία του αυτοκινήτου σας με λαδόκολλα για να την προστατέψετε από τη βρωμιά, τη σκόνη και τα έντομα. Έτσι, θα βελτιωθεί και η λήψη ραδιοκυμάτων.

Βοηθάει στο σιδέρωμα.

Τρίψτε με λαδόκολλα τη σιδερώστρα σας για να γίνει πιο λεία και για να γλιστράει το σίδερο ευκολότερα.

Πηγή: newsitamea.gr
Close