Αφρικανική διακόσμηση: 25 Ιδέες και προτάσεις για το σπίτι

Αφρικανική διακόσμηση: 25 Ιδέες και προτάσεις για το σπίτι. Μερικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού βγαλμένες από την Αφρική.

Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με την διακόσμηση του σπιτιού μας γιατί μας αρέσουν οι αλλαγές. Όπως έχουμε ανάγκη να αλλάζουμε πράγματα από την εξωτερική μας εμφάνιση ανά διαστήματα, έτσι έχουμε ανάγκη να αλλάζουμε και τους χώρους που χαλαρώνουμε και διασκεδάζουμε με την οικογένεια και τους φίλους.

Μία νέα τάση στην διακόσμηση έρχεται να ταράξει τα νερά και να μας ενθουσιάσει. Μιλάμε φυσικά για την διακόσμηση του σπιτιού που έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από την Αφρική. Δερμάτινα έπιπλα και μαξιλάρια σε σκούρο καφέ χρώμα, έπιπλα ξύλινα σε σκούρα χρώματα, αφρικάνικα κάδρα, κλαδιά δέντρων και κέρατα ζώων.

Δείτε ακόμα 24 ιδέες διακόσμησης που θα κάνουν το σπίτι πιο ζεστό τον Χειμώνα

Φυσικά όλα αυτά είναι συνθετικά αφού δεν πρόκειται να αγοράσουμε αληθινά κέρατα ζώων ή πραγματικό δέρμα. Το σπίτι μας λοιπόν γίνεται πιο… άγριο. Αυτή η τάση στην διακόσμηση θα κάνει το σπίτι πιο εναλλακτικό και όμορφο. Διαβάστε παρακάτω: 

Αποξηραμένα φυτά εσωτερικού χώρου και καλύμματα, μαξιλάρια και κουρτίνες σε καφέ χρώμα στη κρεβατοκάμαρα

Μπορείτε να υιοθετήσετε την αφρικάνικη τάση και στην κρεβατοκάμαρά σας. Μπορείτε να αναδείξετε το αγαπημένο σας δωμάτιο με αποξηραμένα φυτά εσωτερικού χώρου σε καφέ χρώμα, καφέ μαξιλάρια, καφέ καλύμματα και κουρτίνες και φυσικά καφέ διακοσμητικά. Το μπεζ είναι ένα όμορφο χρώμα για να συνδυάσετε διατηρώντας την ισορροπία.

αφρικανική διακόσμηση-στην-κρεβατοκάμαρα-ιδέες-

Αφρικανικά διακοσμητικά χώρου στο σαλόνι

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά διακοσμητικά χώρου βγαλμένα από την Αφρική. Κάδρα με αναπαραστάσεις ζώων. ψάθινα έπιπλα και ψάθινα φωτιστικά για όλο το σπίτι. Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα δεν είναι ανάγκη να είναι όλος ο χώρος με αφρικάνικη διακόσμηση. Μερικά στοιχεία αφρικάνικης διακόσμησης αρκούν.

αφρικανική-διακόσμηση-στην-τραπεζαρία-ιδέες-

Μία κρεβατοκάμαρα βγαλμένη από την Αφρική

Όπως βλέπετε εκτός από το αφρικάνικο υπάρχει έντονο και το ινδιάνικο στοιχείο στην παρακάτω πρόταση διακόσμησης. Μερικά βέλη κι ένα τόξο, μία ψάθα για διακοσμητικό στον τοίχο και κουβέρτες που παίζουν σε καφέ αποχρώσεις. Υπέροχη πρόταση.

αφρικανική-διακόσμηση-στην-κρεβατοκάμαρα-ιδέες-

Αφρικάνικη διακόσμηση στο χολ

Πολλά σπίτια διαθέτουν χολ. Αν έχετε μικρό χολ μπορείτε να αγοράσετε μικρά έπιπλα σε σκούρο καφέ χρώμα και να τα διακοσμήσετε με αφρικάνικα διακοσμητικά, όπως τα παρακάτω. Αν διαθέτετε μεγάλο χολ, μπορείτε να το αναδείξετε ακόμη περισσότερο με ένα μεγάλο κάδρο αφρικανικής αναπαράστασης.

αφρικανική διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Δείτε ακόμα Φτιαξτέ τα δικά σας ξεχωριστά κομοδίνα για την κρεβατοκάμαρα

αφρικανική διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες-

Αφρικανική διακόσμηση στο τζάκι

Τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο στην τάση της αφρικανικής διακόσμησης από το τζάκι. Αν λοιπόν έχετε τζάκι στο σαλόνι μην φοβηθείτε να το διακοσμήσετε με ψεύτικα κέρατα ζώων, κουρτίνες σε animal print κι άλλα διακοσμητικά που παραπέμπουν στην άγρια ομορφιά της Αφρικής.

αφρικανική διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες-

Κάδρα από την Αφρική

Αν θέλετε να υιοθετήσετε την αφρικανική διακόσμηση αλλά δεν θέλετε να αλλάξετε όλο το σπίτι σας, μπορείτε να παίξετε safe και να αγοράσετε μερικά κάδρα που αναπαριστούν την αφρικανική καθημερινότητα. Αρκούν για να ανανεώσετε τον χώρο σας και ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

αφρικανική διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Η διακόσμηση από την Αφρική σε κόκκινο χρώμα στην κρεβατοκάμαρα

Μπορεί να σας είπαμε ότι η αφρικανική τάση βασίζεται στα χρώματα του καφέ και ως επί το πλείστον του σκούρου καφέ, όμως και το κόκκινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να φέρει την αφρικανική κουλτούρα στο σπίτι σας. Η παρακάτω φωτογραφία σας το αποδεικνύει άλλωστε!

αφρικανική διακόσμηση-στη-κρεβατοκάμαρα-ιδέες-

Μαξιλάρια αφρικανικής διακόσμησης στις καρέκλες

Επίσης μπορείτε να βάλετε μαξιλάρια με περίτεχνα αφρικανικά σχέδια στις καρέκλες του σπιτιού σας. Ακόμη κι αν δεν βάλετε τίποτα άλλο σχετικό με την Αφρική, τα μαξιλάρια από μόνα τους είναι τόσο όμορφα που δίνουν έναν άλλον αέρα στον χώρο.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

αφρικανική διακόσμηση με έπιπλα από μπαμπού και ταπετσαρίες στους τοίχους

Επίσης μπορείτε να αγοράσετε φθηνά έπιπλα από μπαμπού και να τα συνδυάσετε με ταπετσαρίες στους τοίχους που θυμίζουν τοιχογραφίες της Αφρικής. Θα είναι μία πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική πρόταση για μεγάλα σπίτια και όχι μόνο.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Δείτε ακόμα Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σε ουδέτερα χρώματα για το 2021

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-κήπο-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Αφρικανική διακόσμηση στο σαλόνι

Αν θέλετε να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας μπορείτε να βγάλετε από το πατάρι τις παλιές σας καρέκλες με την ψάθα και να τις συνδυάσετε με αφρικανικά διακοσμητικά χώρου και καφέ τραπεζομάντηλα. Δε θα το μετανιώσετε.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες-

Η αφρικανική διακόσμηση και στον κήπο

Φυσικά μπορείτε να υιοθετήσετε την αφρικανική διακόσμηση και στον τοίχο. Μία καρέκλα κήπου από ξύλο, μερικά μαξιλάρια σε καφέ χρώματα και μερικά αφρικανικά διακοσμητικά στο τραπέζι του κήπου αρκούν.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-κήπο-ιδέες-

Minimal διακόσμηση εμπνευσμένη από την Αφρική

Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν οι υπερβολές μπορείτε να υιοθετήσετε την διακόσμηση που είναι εμπνευσμένη από την Αφρική. Διατηρήστε το λευκό στους τοίχος και αγοράστε μερικά σικ διακοσμητικά βγαλμένα από την Αφρική.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Ράφια με αφρικανικά διακοσμητικά στο γραφείο

Επίσης μπορείτε να βάλετε στους τοίχους σας ράφια και να τα διακοσμήσετε με αφρικανικά διακοσμητικά. Εκτός από μία διακοσμητική πρόταση είναι κι ένας καλός τρόπος οργάνωσης και αποθήκευσης μικρό αντικειμένων στο γραφείο σας.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

Η αφρικανική διακόσμηση και στο μπάνιο

Δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε και το μπάνιο στο σημερινό μας άρθρο. Διακοσμητικά μπάνιου κατευθείαν βγαλμένα από την Αφρική θα κάνουν το μπάνιο μας να δείχνει πιο τροπικό και θα θυμίζει…σπα.

αφρικανική-διακόσμηση-στο-μπάνιο-ιδέες-

Αφρικανικό τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία

Μπορείτε επίσης να στρώσετε ένα τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία με αφρικανικά σχέδια και να το αναδείξετε με ένα αρωματικό χώρου που θα μυρίζει κάνναβη ή κάποια άλλη χαλαρωτική μυρωδιά που παραπέμπει στη φύση.

αφρικανική-διακόσμηση-στη-τραπεζαρία-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-σαλόνι-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στη-τραπεζαρία-ιδέες- αφρικανική-διακόσμηση-στο-μπάνιο-ιδέες-

Αφρικανική διακόσμηση στο σαλονάκι

Τέλος μπορείτε να αγοράσετε ένα ξύλινο μικρό τραπεζάκι για το σαλονάκι σας και να το αναδείξετε με αφρικανικά διακοσμητικά, φωτιστικά και μία καρέκλα που να είναι σαν μη επεξεργασμένη. Φανταστική πρόταση!

αφρικανική-διακόσμηση-στο-σπίτι-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close