ιδέες διακόσμησης_σε_ουδέτερα_χρώματα_

Μοναδικές ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σε ουδέτερα χρώματα. Για το σαλόνι, την κουζίνα, ακόμη και το δωμάτιο του παιδιού.

Παλιότερα οι τάσεις στην διακόσμηση πρόσταζαν τους ανθρώπους σε έντονα χρώματα σε τοίχους και διακοσμητικά. Πλέον όμως οι διακοσμητές προτείνουν ουδέτερα χρώματα σε τοίχους και διακοσμητικά. Τα ουδέτερα χρώματα είναι πιο σικ, πιο χαλαρωτικά και σου προσφέρουν ευελιξία κινήσεων.

Όταν μιλάμε για ευελιξία κινήσεων εννοούμε ότι μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου πιο άνετα χωρίς να αγχώνεσαι ότι δε θα ταιριάζουν μεταξύ τους τα διακοσμητικά και το χρώμα των τοίχων. Επίσης οι γονείς μπορεί παλιότερα να έβαφαν το παιδικό δωμάτιο μπλε ή ροζ ανάλογα με το φύλο του παιδιού, όμως κάτι τέτοιο πλέον, θεωρείται ξεπερασμένο.

Δείτε ακόμα Έπιπλα σε τροπικά χρώματα για την διακόσμηση του σπιτιού

Είναι γνωστό ότι πλέον δεν υπάρχουν “αγòρίστικα” και “κòριτσίστικα” χρώματα οπότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ακόμη και κάτι ουδέτερο για το παιδικό δωμάτιο. Έτσι, το παιδικό δωμάτιο γίνεται πιο χαλαρωτικό. Δείτε παρακάτω τις ιδέες μας σε ουδέτερα χρώματα στο σπίτι:

Ανοιχτό γκρι στους τοίχους με λευκά διακοσμητικά και φυτά εσωτερικού χώρου 

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πως μπορείτε να αναδείξετε το σπίτι ή και τον χώρο εργασίας σας. Προτιμήστε ένα ουδέτερο γκρι σε ανοιχτές αποχρώσεις και αναδείξτε το με λευκά και ασπρόμαυρα διακοσμητικά. Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα δώσουν το απαραίτητο χρώμα στον χώρο.

διακοσμητικά_σε_ουδέτερα_χρώματα_

Τραπεζαρία σε ουδέτερα χρώματα

Η τραπεζαρία είναι το μέρος που συγκεντρωνόμαστε συγγενείς και φίλοι και απολαμβάνουμε το φαγητό μας και όχι μόνο. Έτσι τα ουδέτερα χρώματα θα κάνουν το χώρο σας πιο χαλαρωτικό. Μπεζ τοίχοι ή ανοιχτό γκρι με μπεζ διακοσμητικά και φυσικά τα απαραίτητα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν με κάθε έπιπλο.

τραπεζαρία_σε_ουδέτερα_χρώματα_

Αποχρώσεις του μπεζ στο σπίτι

Τα ουδέτερα χρώματα είναι το λευκό, οι αποχρώσεις του μπεζ, και το γκρι. Έτσι μπορείς να επιλέξεις για το δικό σου σπίτι να συνδυάσεις τις αποχρώσεις του μπεζ. Μία πιο ζεστή και μία πιο κρύα απόχρωση του μπεζ μπορούν να δώσουν στο σπίτι σου χρώμα και να το κάνουν να δείχνει σικ και όμορφο. Αν έχεις παρκέ είναι μοναδική επιλογή για σένα!

σπίτι_σε_μπεζ_χρώμα_

Λευκοί τοίχοι με διακοσμητικά σε μπεζ χρώμα

Αν το σπίτι σου διαθέτει ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι τότε η πιο ασφαλής επιλογή για σένα είναι να βάψεις τους τοίχους σου λευκούς. Συνδύασέ το με μπεζ μαξιλάρια του καναπέ, φυτά εσωτερικού χώρου και μη φοβηθείς να παίξεις και με τις αποχρώσεις του ξύλου. Ζεστό και ιδανικό τόσο για τον Χειμώνα όσο και για το Καλοκαίρι.

σαλόνι_σε_ουδέτερα_χρώματα_

Στάχια στο σπίτι

Αν ψάχνεις διακοσμητικά σπιτιού σε ουδέτερα χρώματα τότε η πρώτη σου επιλογή δε θα μπορούσε να ήταν άλλη από τα στάχια. Τα στάχια κυκλοφορούν στην αγορά σε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ. Διάλεξε λοιπόν τα αγαπημένα σου στάχια και τοποθέτησέ τα μέσα σε λευκά βάζα.

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_

Γκρι τοίχοι στο καφέ παρκέ

Αν διαθέτεις καφέ παρκέ προσπαθείς να βρεις χρώματα που θα τονίσουν το λαμπερό σου παρκέ και που φυσικά να δένουν μεταξύ τους. Τα ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που χρειάζεσαι και παρακάτω βλέπουμε μία πρόταση σε γκρι ανοιχτό.

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_

Γεωμετρικά σχέδια σε ουδέτερα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο δεν είναι λίγοι οι γονείς που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το κλισέ “ροζ” και “μπλε” αποφάσισαν να βάψουν το παιδικό δωμάτιο σε ουδέτερα χρώματα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το παιδικό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι και παιχνιδιάρικο. Μη φοβηθείς λοιπόν να φτιάξεις σχήματα σε ουδέτερα χρώματα στους τοίχους

διακόσμηση_παιδικού_δωμάτιου_σε_ουδέτερα χρώματα_

Καφέ και μπεζ στο σαλόνι

Αν θέλεις ένα ζεστό, χαλαρωτικό και boho σαλόνι τότε δεν έχεις παρά να παίξεις με τις ουδέτερες αποχρώσεις του μπεζ. Φυσικά μπορείς να αναδείξεις το μπεζ των τοίχων και των διακοσμητικών με καφέ έπιπλα, φυτά εσωτερικού χώρου και… στάχια!

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_

Ουδέτερα χρώματα στους τοίχους με χρωματιστά διακοσμητικά χώρου

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, τα ουδέτερα χρώματα στους τοίχους σου δίνουν ευελιξία κινήσεων στην διακόσμηση του σπιτιού σου. Έτσι μπορείς να βάψεις τους τοίχους σου σε ουδέτερες αποχρώσεις και στην συνέχεια να προσφέρεις χρώμα στο σπίτι μέσα από τα διακοσμητικά, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_

Δείτε ακόμα Πράσινο χρώμα στο σαλόνι: 19 ιδέες διακόσμησης

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_ διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα χρώματα_

Ουδέτερα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο…και πάλι!

Αν ανήκετε στους ρομαντικούς γονείς που θέλουν να μάθουν το φύλο του παιδιού μετά την γέννησή του, τότε σίγουρα οφείλετε να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο. Αν και ‘μεις προσωπικά δεν πιστεύουμε σε κοριτσíστικα και αγòριστικα χρώματα, αν εσείς το πιστεύετε η παρακάτω ιδέα μπορεί και να σας αρέσει.

διακόσμηση_παιδικού δωματίου_σε_ουδέτερα_χρώματα_

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το παιδικό δωμάτιο τώρα!

διακόσμηση_παιδικού δωματίου_σε_ουδέτερα_χρώματα_

διακόσμηση_σπιτιού_σε_ουδέτερα_χρώματα_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close