Με αυτές τις έξι συμβουλές το καθάρισμα των χαλιών θα γίνει παιχνιδάκι!

Αν έχετε ρίξει κάτι πάνω στα χαλιά σας (και ας είμαστε ειλικρινείς, σε όλους μας, μας έχει τύχει κάτι τέτοιο), γνωρίζετε ότι το καθάρισμα των χαλιών και η απομάκρυνση των λεκέδων από αυτά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες μούχλας από τις κουρτίνες του μπάνιου

Σε αντίθεση με ένα πουκάμισο που έχει πάνω κάποιο λεκέ, δεν μπορείτε απλά να πετάξετε όπως αυτό τα χαλιά σας στο πλυντήριο ρούχων – αλλά μην ανησυχείτε βρήκαμε για εσάς απίστευτα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια.

Δοκιμάστε αυτές τις έξι συμβουλές για το καθάρισμα των χαλιών σας την επόμενη φορά που δεν θα ξέρετε πως να καθαρίσετε το »χάος» που έχει δημιουργηθεί στο χαλί σας.

Δείτε ακόμη: 4+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να απομακρύνετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα

1. Λεκέδες από καφέ

Για να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ (ή κάποιο λεκέ από κάποιο άλλο σκουρόχρωμο ρόφημα) από το χαλί σας, αναμείξτε μαζί ένα μέρος καθαριστικού τζαμιών με δύο μέρη νερό. Καλύψτε το λεκέ με καθαριστικό, και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα παλιό σας μπλουζάκι στο λεκέ. Έπειτα σιδερώστε το μπλουζάκι προκειμένου να απομακρύνετε το λεκέ από το χαλί.

2. Τρίχες από κατοικίδια ζώα

Για να απομακρύνετε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων σας από το χαλί, χρησιμοποιήστε μια ρακλέτα!

3. Φλοκάτες

Για να καθαρίσετε τη φλοκάτη χωρίς να αφαιρέσετε τις μεμονωμένες ίνες, κυλήστε πάνω από το χαλί έναν αποχνουδωτή, και στη συνέχεια σκουπίστε το με μια ηλεκτρική σκούπα.

Για να αφαιρέσετε μια τσίχλα από ένα χαλί, βάλτε πάγο στην τσίχλα για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη με μια σπάτουλα.

4. Τσίχλα

Για να αφαιρέσετε μια τσίχλα από ένα χαλί, βάλτε πάγο στην τσίχλα για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη με μια σπάτουλα.

Δείτε ακόμη: Πως να αφαιρέσετε τους λεκέδες αίματος από τα σεντόνια, το στρώμα, τα χαλιά και τα ρούχα;

5. Άλλοι λεκέδες

Ανακατέψτε μαζί μαγειρική σόδα, υγρό πιάτων και λευκό ξύδι, και στη συνέχεια ψεκάστε αυτό το μείγμα στο λεκέ και το τρίψτε το λεκέ για να τον απαμακρύνεται από το χαλί σας. Το χαλί σας θα μοιάζει σαν καινούργιο ξανά.

6. Βαθουλώματα στα χαλιά

Για να »σηκώσετε» τα βαθουλώματα στα χαλιά, βάλτε λίγο πάγο στην περιοχή για λίγα λεπτά. Τοποθετήστε φελιζόλ κάτω από τα πόδια του τραπεζιού ή της καρέκλας για να αποφύγετε μελλοντικά βαθουλώματα.

Για περισσότερες οδηγίες, δείτε το παρακάτω βίντεο!

Close