Αποτελεσματικοί τρόποι για να εξαφανίσετε το πουρί στο μπάνιο!

Όταν έρχεται η στιγμή να κάνεις γενική στο μπάνιο, τρέμεις και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να καθαρίσεις το πουρί της τουαλέτας. Και με το δίκιο σου! Είναι μια διαδικασία που είναι από τις λιγότερο αγαπημένες, αλλά από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν. Επειδή, λοιπόν, σας νιώθουμε σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους για να ξεφορτωθείτε αυτό το βάσανο για αρκετό καιρό, χωρίς να «λερώσετε τα χέρια σας»!

Για το πουρί της τουαλέτας

Bόρακας με μαγειρική σόδα

Ο βόρακας χρησιμοποιείται σε διάφορα καθαριστικά προϊόντα, γιατί έχει λευκαντικές ιδιότητες. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε σε σκόνη από τα φαρμακεία. Εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: αρχικά, απλώστε λευκό ξίδι στην επιφάνεια της λεκάνης και περιμένετε να περάσουν 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίβετε τη λεκάνη με το ειδικό βουρτσάκι και ρίχνετε τη σκόνη βόρακα. Αφήνετε να περάσουν 15 λεπτά και ρίχνετε πολύ βραστό νερό. Τέλος, με ένα σφουγγάρι αφαιρείτε τους επίμονους λεκέδες. Φροντίστε ότι είναι πολύ σημαντικό να φοράτε γάντια και μάσκα.

Μαγειρική σόδα, ξίδι

Πριν αρχίσετε, ρίξτε στη λεκάνη της τουαλέτας μπόλικο βραστό νερό και στη συνέχεια, ένα φλιτζάνι γεμάτο μαγειρική σόδα. Για να μπορέσει να απλωθεί παντού, χρησιμοποιείστε το ειδικό βουρτσάκι τουαλέτας. Αφού κόψετε 4 κομμάτια χαρτί κουζίνας, ρίξτε τους αρκετό ξίδι και τοποθετήστε τα στις 4 επιφάνειες της λεκάνης. Αφήστε να περάσουν γύρω στα 20 λεπτά, αφαιρέστε τα χαρτιά και τρίψτε μία ακόμη φορά με το ειδικό βουρτσάκι. Τέλος, πατήστε το καζανάκι για να ξεβγάλετε.

Ξίδι και βραστό νερό

Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας και με το ειδικό βουρτσάκι τρίβετε, ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της. Αφήνετε να περάσουν τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, αφού βράσετε νερό ξεπλένετε.

Δείτε ακόμα: 6+1 Απλοί Τρόποι Για Να Ομορφύνετε Το Μικρό Σας Μπάνιο Χωρίς Να Το Ανακαινίσετε

Coca-Cola

Πρόκειται για ένα κόλπο που ίσως το ξέρετε, αλλά είναι ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το πουρί της τουαλέτας. Ρίξτε δύο μεγάλες κούπες coca-cola στην λεκάνη της τουαλέτας κι περιμένετε να περάσει ένα ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, πατήστε καζανάκι και ξεβγάλετε. Στην περίπτωση που δεν έχουν εξαφανιστεί οι λεκέδες, ρίξτε λίγο ξίδι στις επιφάνειες και τρίψτε με το ειδικό βουρτσάκι.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να εξαφανίσετε το πουρί στο μπάνιο!

Δείτε ακόμα: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας -Τι μπορεί να σου συμβεί

Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες της μπανιέρας

Λεμόνι και ξίδι

Προμηθευτείτε ένα κενό δοχείο σπρέι και γεμίστε το με τον φυσικό χυμό 1 λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι. Ανακινείστε το δοχείο αρκετές φορές, πριν από τη χρήση του. Στη συνέχεια, ψεκάστε τις επιφάνειες του μπάνιου και αφήστε να δράσει γύρω στα 30 λεπτά. Όταν περάσει το πρώτο τέταρτο, ψεκάστε άλλη μια φορά έτσι ώστε να μην στεγνώσουν οι επιφάνειες. Τέλος, ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Δείτε ακόμα; Το φανταστικό τρικ του Λεπτού: Δείτε πώς να Αποθηκεύσετε τις Πετσέτες Μπάνιου!

Για να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκέδες στον νεροχύτη

Λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα

Για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας, αναμείξτε σ’ ένα μπολ ½ ποτήρι βραστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια, με αυτό τρίψτε όλη την επιφάνεια του νεροχύτη. Όταν τελειώσετε ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια ανιαρή και μάλλον…σιχαμένη διαδικασία, όμως, αν θέλετε να απαλλαγείτε για αρκετό καιρό από τους βρώμικους λεκέδες και το πουρί, αξίζει να κάνετε ένα κουράγιο.

Πηγή: mama365
Close