Δεν πάει ο νους σας πώς μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα εύκολα!
Είμαστε  επίσημα στην εποχή που για στεγνώσει μόνο ένα εσώρουχο στην απλώστρα θέλει δύο μερόνυχτα. Ναι, καλά κατάλαβες! Είναι χειμώνας!!! Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να δώσουμε μικρές συμβουλές και να σου πούμε πώς θα στεγνώσεις γρηγορότερα τα ρούχα σου.
  • Μην τα στριμώχνεις. Δώσε χώρο στα ρούχα σου στη απλώστρα και άπλωσέ τα το ένα μακριά από το άλλο. Ο συνωστισμός εκτός από το ότι θα τα τσαλακώσει θα τα κάνει να στεγνώσουν πιο αργά απ’όσο φαντάζεσαι.
  • Πριν τα απλώσεις άνοιξε το πλυντήριο και βάλε μέσα μια στεγνή πετσέτα. Άσε την πετσέτα δέκα λεπτά μαζί με τα βρεγμένα ρούχα και θα δεις ότι αυτή θα ρουφήξει όλη την περιττή υγρασία.
  • Κρέμασέ τα σωστά. Είναι πολύ βασικό το να κρεμάσεις σωστά τα ρούχα σου. Τις μπλούζες και τα πουκάμισα πιάσε τα από κάτω και όχι από τους ώμους. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρσου και στα υπόλοιπα.
  • Με ενάν αφυγραντηρα ή ζώη σας το Χειμώνα θα γίνει πιο εύκολη,γιατί θα στεγνώνουν τα ρούχα στο μισό χρόνο

Ξεχώρισε την μπουγάδα σου ανάλογα με το μέγεθος των ρούχων σου. Βάλε ένα πλυντήριο με τα πιο εύκολα, δηλαδή τα πιο μικρά και ένα άλλο με τα μεγάλα σεντόνια- πετσέτες μπάνιου.

Μην απλώνεις τη νύχτα αλλά το πρωί. Το βράδυ η υγρασία είναι περισσότερη, εισχωρεί στα υφάσματα και δε τα βοηθά να στεγνώσουν.

Και αν εισαι απελπισμένη και σκέφτεσαι να τα απλώσεις στο καλοριφέρ δες γιατι να το ξανασκεφτεις εδω
Δείτε ακομη 10 τιπς για λεκεδες
Δειτε  ακομη τιπς για το σπιτι

Close