Πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια και τους αρμους!

Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρηθεί το λούστρο τους και για να τα προστατέψετε από τυχόν φθορές. Το πρώτο βήμα είναι να καθαρισετε  τη σκόνη ,ακαθαρσίες, λάσπη ή οτιδήποτε κάνει θαμπή την επιφάνειά τους. Ένα μαλακό σκούπισμα ή μια ηλεκτρική σκούπα είναι ιδανικά, καθώς δεν θα γρατζουνίσουν την επιφάνεια. Το σφουγγάρισμα με ζεστό νερό είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό κεραμικών πλακιδίων.
Πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια και τους αρμους!
Μερικές φορές μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού μαζί με νερό, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να ξαναπλυθεί με φρέσκο ​​νερό για να αφαιρέσετε κατάλοιπα. Αν επιλέξετε προϊόν καθαρισμού ειδικό για δάπεδα, προτιμήστε ένα ήπιο προϊόν από την αγορά. Μη χρησιμοποιείτε οτιδήποτε, κυρίως όξινα καθαριστικά, αλκαλικά, χλωρίνη κ.λπ., γιατί διαβρώνουν την επιφάνειά τους.

Για να καθαρίσετε τους αρμούς των πλακιδίων σας, ειδικά στην τουαλέτα, αυτο το μειγμα θα αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχός σας.
Υλικά:
– 7 κούπες νερό
– 1/4 της κούπας ξύδι
– 1/3 της κούπας χυμός λεμονιού
– 1/2 της κούπας μαγειρική σόδα
Διαδικασία:
– Ανακατέψτε τα υλικά σε έναν κουβά ή μια λεκάνη
– Τρίψτε με βούρτσα ή οδοντόβουρτσα
– Αφαιρέστε τα υπολείμματα με βρεγμένη πετσέτα ή σφουγγαρόπανο

Για υπερβολικά βρώμικες επιφάνειες, αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιού με 1/3 του φλυτζανιού αμμωνία σε σκόνη που θα βρείτε στο φαρμακείο.

Η διαδικασία θέλει υπομονή και κόπο αλλά το αποτέλεσμα αξίζει !

Φροντίδα και συντήρηση Στον σωστό καθαρισμό πρέπει να συμπεριληφθεί και η γενικότερη φροντίδα τους, προκειμένου να τα προστατεύετε από ζημιές. Αν βάλετε χαλάκια στην είσοδο θα τα προστατέψει από γρατζουνιές και από τη σκόνη. Επίσης, δεν σύρετε τα έπιπλα επάνω τους και τοποθετείτε στα πόδια τους πάντα τα ειδικά προστατευτικά. Αν τα πλακάκια που έχετε επιλέξει απαιτούν από τον κατασκευαστή τους κάποια ιδιαίτερη φροντίδα μην την αμελείτε.

Δείτε και εδω ενα σουπερ κόλπο φυσικο που απο τοτε που το κάνω εχω σωθει!!!!Δεν εχω αγοράσει υγρό για το πατωμα

Close