Πως θα καθαρισεις τα αθλητικα παπουτσια?
Ίσως κάποια μέρα θα βγει ένα θαυματουργό προιόν που θα εξαφανίζει τις οσμές  και τη βρομιά από τα αθλητικα παπουτσια , Μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.Δες πως θα καθαρισεις τα αθλητικα παπουτσια!Για να πλύνετε το εξωτερικό μέρος το μόνο που χρειάζεστε είναι να χρησιμοποιήσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα και σαμπουάν μαλλιών ή σώματος. Για να τα ξεπλύνετε χρησιμοποιείστε ένα μουσκεμένο πανί.
Μην χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά και σόδα. Μπορεί να καθαρίζουν πιο γρήγορα τα παπούτσια και με λιγότερη ταλαιπωρία αλλά θα καταστρέψουν το χρώμα των αγαπημένων σας παπουτσιών σε ορισμένα σημεία.
Αν έχει εσωτερικό πάτο αφαιρέστε τον πριν το καθάρισμα.
Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και τα κορδόνια και να τα πλύνετε ξεχωριστά για να καθαρίσουν καλύτερα και αφήστε τα να στεγνώσουν παραδοσιακά.
Για να στεγνώσετε τα αθλητικά σας μην τα τοποθετήσετε κοντά στο καλοριφέρ ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που παράγει ζέστη, γιατί αυτό θα επιρεάσει το σχήμα τους. Αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο αλλά μην τα αφήσετε να τα χτυπάει η ζέστη,
Για βαθύ καθαρισμό: Κάθε τρεις με έξι μήνες, βγάλε τους πάτους από τα παπούτσια και πλύνε τους μαζί με τα παπούτσια σου με κρύο νερό στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για τα μάλλινα, μέσα σε μια θήκη για ευαίσθητα ρούχα, ή απλά σε μία παλιά μαξιλαροθήκη χωρίς όμως να τα αφήσετε να στύψουν. .Για τα  λευκα η λυση ειναι η οδοντοκρεμα!
Απλώστε την και τρίψτε την καλά με μία βούρτσα. Με ένα βρεγμένο πανί σκουπίστε και θα δείτε πώς θα είναι ακριβώς όπως τα είχατε αγοράσει. Σαν καινούρια! Οχι ομως τζελ! Μονο τη λευκη!

Close