Χειροποίητες Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά_

Πως θα φτιάξετε τις πιο όμορφές Χειροποίητες Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά. Πάρτε ιδέες για παιδικές λαμπάδες για αγòρια και για κòρίτσια.

Το Πάσχα πλησιάζει και στο σημερινό μας άρθρο αποφασίσαμε να καταπιαστούμε με τις παιδικές λαμπάδες. Τα παιδάκια μας λατρεύουν τις λαμπάδες. Άλλωστε ανυπομονούν να έρθει το Πάσχα για να πάρουν στα χέρια τους την λαμπάδα τους και το δωράκι από τους νονούς.

Το να αγοράζεις την λαμπάδα στο αγγελούδι σου είναι σίγουρα ένα πανέμορφο συναίσθημα, αφού ανυπομονείς να δεις την χαρά στο βλέμμα του όταν την αντικρίσει και την πάρει στα χέρια του. Όταν όμως αυτή η λαμπάδα είναι φτιαγμένη από τα δικά σου χέρια η ικανοποίησή σου είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε λαμπάδες για αγòρια και κòρίτσια. Λαμπάδες με παιδικούς χαρακτήρες που τα παιδιά αγαπούν πολύ όπως η Elsa από το Frozes, η Πέπα το Γουρουνάκι οι νίντζα και super ήρωες που τα αγòρια μας λατρεύουν.

Δείτε ακόμα Φτιαξτε πανεύκολα πασχαλινές λαμπάδες frozen

Στο τέλος του άρθρου θα μοιραστούμε μαζί σας και μερικά βίντεο, που δείχνουν βήμα βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας χειροποίητες λαμπάδες για τα μικρά μας αγγελούδια. Διαβάστε παρακάτω: 

Παιδική λαμπάδα Frozen για κòρίτσια

Για την συγκεκριμένη λαμπάδα θα χρειαστούμε ένα ροζ κερί, κόλα για ντεκουπάζ, μία χαρτοπετσέτα με τους χαρακτήρες της ταινίας Frozen, ένα φιογκάκι είτε σε ροζ αποχρώσεις είτε με τους χαρακτήρες του Frozen και ένα παιδικό ρολόι Frozen.

Παίρνουμε την λαμπάδα και εφαρμόζουμε πάνω της κόλα για ντεκουπάζ. Πριν στεγνώσει η κόλλα, εφαρμόζουμε την χαρτοπετσέτα με προσοχή, έτσι ώστε να μην μας κάνει “νερά”. Το θετικό με την κόλλα ντεκουπάζ είναι ότι στεγνώνει πιο αργά από τις άλλες, οπότε μπορείτε να κάνετε μερικές αποτυχημένες προσπάθειες.

Στο τέλος, βάζουμε πάνω από την χαρτοπετσέτα άλλη μία στρώση με κόλλα ντεκουπάζ. Την κολλά την εφαρμόζουμε και στις δύο περιπτώσεις με ένα πινέλο και φροντίζουμε να μην είναι πολύ παχιά η στρώση της. Αφήνουμε την λαμπάδα να στεγνώσει.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε χειροποίητες πασχαλινες λαμπάδες !ΒΙΝΤΕΟ

Όταν στεγνώσει καλά, χρησιμοποιούμε κόλλα στιγμής. Βάζουμε λίγη κόλλα στιγμής πίσω από το φιογκάκι και το κολλάμε κι αυτό πάνω στην κόλλα. Τέλος είτε δένουμε το ρολόι γύρω από το φιογκάκι, είτε μπορούμε να το προσφέρουμε ξεχωριστά, σαν δώρο.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Παιδικές λαμπάδες με αγορίστικους ήρωες

Για την συγκεκριμένη λαμπάδα θα χρειαστούμε είτε λευκά, είτε μπλε κεριά, μερικές τέμπερες προαιρετικά, σπάγκους, κόλλα για ντεκουπάζ και χαρτοπετσέτα με νίντζα. Αν το κερί μας είναι ολόλευκο ξεκινάμε να το βάφουμε με μπλε τέμπερα.

Αφήνουμε την λαμπάδα να στεγνώσει καλά. Στην συνέχεια με ένα πινέλο εφαρμόζουμε μία δόση κόλλα ντεκουπάζ. Βάζουμε από πάνω την χαρτοπετσέτα με προσοχή και πάνω από την χαρτοπετσέτα εφαρμόζουμε και πάλι κόλλα για ντεκουπάζ. Είναι σημαντικό πριν εφαρμόσουμε την δεύτερη στρώση, να αφήσουμε την πρώτη να στεγνώσει.

Αφήνουμε να στεγνώσει η λαμπάδα μας και στην συνέχεια την διακοσμούμε, δένοντας σπάγκους περιμετρικά από την λαμπάδα. Μπορούμε με κόλλα στιγμής να κολλήσουμε λίγα υφάσματα και με μαρκαδόρους ανεξίτηλους να γράψουμε ό,τι μας αρέσει.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδα για κòρίτσια με πριγκίπισσες

Για την συγκεκριμένη λαμπάδα θα χρειαστούμε ένα ροζ ή ένα λευκό κερί, υγρή κόλλα, διακοσμητικά φιογκάκια με πριγκίπισσες και υφάσματα σε ροζ και μοβ αποχρώσεις. Αρχικά εφαρμόζουμε στην λαμπάδα μας κόλλα υγρή στα σημεία που θέλουμε να βάλουμε τα υφάσματα.

Ξεκινάμε και περνάμε τις κορδέλες ή τα υφάσματα που έχουμε κόψει προηγουμένως στο πλάτος και στο μήκος της επιλογής μας. Αφού τελειώσουμε με την πρώτη διακόσμηση, αφήνουμε να στεγνώσει. Στην συνέχεια είτε δένουμε φιογκάκια με υφάσματα γύρω από την λαμπάδα, είτε κολλάμε τα έτοιμα φιογκάκια με κόλλα στιγμής. Είναι έτοιμη.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδες για κòρίτσια Frozen

Φυσικά η ταινία Frozes είναι η αγαπημένη των κòριτσιών, οπότε σίγουρα θα τους αρέσει μία τέτοια λαμπάδα. Θα χρειαστούμε χρωματιστούς σπάγκους και διακοσμητικά για λαμπάδες Frozen. Στην αρχή εφαρμόζουμε κόλλα για ντεκουπάζ στην επιφάνεια της λαμπάδας για μεγαλύτερη ευκολία.

Έπειτα παίρνουμε τον σπάγκο και τον περνάμε περιμετρικά από την λαμπάδα με πολύ προσοχή, έτσι ώστε να μην έχει κενά. Το αφήνουμε να στεγνώσει. Στο τέλος με κόλλα για ντεκουπάζ κολλάμε τα διακοσμητικά Frozen. Η τρίτη λαμπάδα δημιουργήθηκε με την τεχνική ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα, όπως σας περιγράψαμε και πιο πάνω.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδες για κòρίτσια

Από τις αγαπημένες μας ιδέες για λαμπάδες. Παίρνουμε μία χαρτοπετσέτα με τον αγαπημένο χαρακτήρα των κòριτσιών μας. Στην συνέχεια εφαρμόζουμε κόλλα για ντεκουπάζ, βάζουμε από πάνω την χαρτοπετσέτα και την αφήνουμε να στεγνώσει.

Μετά περνάμε άλλη μία στρώση με κόλλα για ντεκουπάζ. Μόλις στεγνώσει η λαμπάδα στο κάτω μέρος της, κολλάμε ή δένουμε φιογκάκια σε μοβ, ροζ ή όποια άλλη απόχρωση μας αρέσει. Είναι έτοιμη.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: konkollia.com

Λαμπάδες Πέπα το Γουρουνάκι

Η Πέπα είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας όλων των παιδιών. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε για τα αγγελούδια μας φέτος το Πάσχα λαμπάδες Πέπα το Γουρουνάκι. Οι συγκεκριμένες λαμπάδες προορίζονται και για αγòρια και για κòρίτσια.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδες για αγòρια

Για την συγκεκριμένη λαμπάδα, θα χρειαστούμε μία αγαπημένη κούκλα του παιδιού, σπάγκους και χρωματιστές κορδέλες. Χρησιμοποιούμε είτε κόλλα στιγμής είτε κόλλα για ντεκουπάζ. Η κόλλα για ντεκουπάζ είναι πιο εύκολη οπότε την προτείνουμε, εφόσον είστε αρχάριοι στις κατασκευές.

Εφαρμόζουμε λοιπόν την κόλλα και στην συνέχεια περνάμε περιμετρικά με σπάγκο την επιφάνεια που μας αρέσει. Και σε αυτή την περίπτωση, προσέχουμε να μην έχει κενό. Μπορούμε εναλλάξ να περνάμε σπάγκο και χρωματιστές κορδέλες αν μας αρέσει.

Αφήνουμε την λαμπάδα να στεγνώσει. Στην συνέχεια με ισχυρή κόλλα, κολλάμε καλά το παιχνίδι πάνω στην λαμπάδα. Μπορούμε αν θέλουμε να το δέσουμε με κορδέλα, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί μετά να το αφαιρέσει και να παίξει. Διακοσμούμε με φιογκάκια από κορδέλες.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδα Lego

Τα lego αρέσουν στα περισσότερα παιδάκια. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε ένα ύφασμα με καρό σχέδιο σε διάφορα χρώματα. Το κολλάμε πάνω στην λαμπάδα με κόλλα ντεκουπάζ.

Δεν εφαρμόζουμε κόλλα ντεκουπάζ από πάνω σε αυτή την περίπτωση. Αφού στεγνώσει με μία υγρή κόλλα, κολλάμε το χαρακτήρα Lego και δένουμε από τα πόδια του, τουβλάκια Lego.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδα Frozen

Θα χρειαστούμε μία κούκλα Elsa, υφάσματα σε ροζ αποχρώσεις και σπάγκους. Στην αρχή περνάμε τα υφάσματα γύρω από την λαμπάδα. Αφού τα σταθεροποιήσουμε για λίγο, βάζουμε την κούκλα και τα σταθεροποιούμε όλα μαζί με σπάγκους. Έτοιμη.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Λαμπάδα για μωρά

Παίρνουμε ένα λευκό κερί και περνάμε τον σπάγκο περιμετρικά με κόλλα ντεκουπάζ. Με υγρή κόλλα, βάζουμε το αγαπημένο μας διακοσμητικό, την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Παιδικές λαμπάδες για αγòρια και κòρίτσια

Παρακάτω βλέπουμε ιδέες για παιδικές λαμπάδες που προορίζονται τόσο για τα αγòρια όσο και για τα κòρίτσια. Οι τεχνικές που θα ακολουθήσουμε έχουν εξηγηθεί παραπάνω.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Παιδική λαμπάδα Lego με ντεκουπάζ

Χρησιμοποιώντας μία χαρτοπετσέτα Lego και κόλλα για ντεκουπάζ μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη λαμπάδα Lego για το αγγελούδι σας. Είναι μία πολύ όμορφη λαμπάδα για μωρά που σίγουρα θα τους αρέσει πολύ, αφού τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με Lego.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: dianstores.com

Λαμπάδα για μωρά

Είτε έχετε αγòρι είτε κòρίτσι ή παρακάτω ιδέα είναι υπέροχη, αν το φετινό Πάσχα είναι το πρώτο Πάσχα που θα γιορτάσει το παιδάκι σας.

Αγοράζετε ξύλινα διακοσμητικά με το συγκεκριμένο μήνυμα και χρησιμοποιώντας φιογκάκια, κορδέλες κι άλλα διακοσμητικά, φτιάχνετε μία υπέροχη λαμπάδα. Το ξύλινο αντικείμενο, κολλήθηκε με κόλλα ντεκουπάζ ή υγρή κόλλα.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: babymou.gr

Παιδική λαμπάδα με τούλι

Μπορείτε να κολλήσετε πάνω στην λαμπάδα σας τούλι και πάνω από το τούλι να βάλετε τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών. Σίγουρα θα τους αρέσει πολύ και είναι μία λαμπάδα πιο εύκολη, αν είστε αρχάριοι στις κατασκευές.

χειροποίητες_παιδικές_λαμπάδες_

Photo via: Pinterest

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά βίντεο για πασχαλινές λαμπάδες:

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα εποχιακά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close