Έξυπνα κόλπα που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα!

Έξυπνα κόλπα που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα!

Το σπίτι μας είναι το μικρό μας παλατάκι. Είναι ο χώρος που νιώθουμε πιο άνετα από οπουδήποτε και θέλουμε να είναι πάντα περιποιημένο και μοσχομυρωδάτο. Παρόλα αυτά πολλές φορές το σπίτι μας αποκτά δυσάρεστες οσμές διότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουμε ακριβά απορρυπαντικά σπιτιού και ορισμένες οσμές, δεν φεύγουν μόνο με λίγη χλωρίνη και ξίδι.

Το σπίτι σας είναι ο αγαπημένος σας χώρος και οφείλετε να τον έχετε όσο πιο καθαρό γίνεται και να μυρίζει φρεσκάδα. Άλλωστε αυτό επηρεάζει πολύ θετικά την ψυχολογία σας αφού γυρίζετε μετά από μια δύσκολη μέρα, σε έναν χώρο που οι μυρωδιές του σας ταξιδεύουν.

Παρακάτω θα δούμε 10 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα όλο τον χρόνο και παράλληλα δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε σχεδόν καθόλου χρήματα! Κόλπα που αφορούν τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο, την κουζίνα, το τσιγάρο, τα παπούτσια και πολλά ακόμη.

Έξυπνο κόλπο για το τσιγάρο 

Μπορεί εσύ να μην καπνίζεις αλλά πολλοί από τους φίλους σου, το κάνουν. Σε περίπτωση που θες να διατηρήσεις την μυρωδιά του σπιτιού σου όμορφη, ακόμη κι αν οι καπνιστές είναι περισσότεροι σε αριθμό, μπορείς να βάλεις λίγη βανίλια στο τασάκι των τσιγάρων. Καταπολεμά την τσιγαρίλα με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Έξυπνο κόλπο για μοσχομυρωδάτες υφασμάτινες επιφάνειες 

Οι καναπέδες, οι κουρτίνες, τα τραπεζομάντηλα και άλλες υφασμάτινες επιφάνειες του σπιτιού σου, πολλές φορές μυρίζουν εξαιτίας των τσιγάρων ή της κλεισούρας. Υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσεις αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά με το παρακάτω έξυπνο κόλπο. Σε ένα μπουκάλι με λαβή σπρέι προσθέτεις ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα μαλακτικού. Ανακατεύεις και έχεις έτοιμο ένα αρωματικό επιφανειών που μπορείς να το ψεκάσεις όπου επιθυμείς!

Έξυπνο κόλπο για το ψυγείο 

Πολλές φορές το ψυγείο μας μυρίζει χωρίς να είναι βρώμικο. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να τυλίξεις λίγο ελληνικό καφέ σε αλουμινόχαρτο και να το τοποθετήσεις μέσα στο ψυγείο σου. Οι μυρωδιές θα φύγουν ανεπιστρεπτί.

Έξυπνο κόλπο για το σπίτι 

Αν θες το σπίτι σου να μυρίζει πάντα όμορφα, αλλά δεν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις ακριβά αρωματικά χώρου σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική. Ρίξε πάνω στα κεριά του σπιτιού λίγο από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Όσο καίγεται το κερί, τόσο πιο όμορφα θα μυρίζει το σπίτι σου.

Έξυπνο κόλπο για τη κουζίνα 

Στη κουζίνα περνάς πολλές ώρες της ημέρας. Σε πολλές περιπτώσεις όμως η κουζίνα σου, ξεκινάει να μυρίζει από τα τρόφιμα που μαγείρεψες. Σε αυτή τη περίπτωση κόψε λίγες φλούδες πορτοκαλιού και βρασ’ τες σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα με νερό. Όσο βράζει το νερό οι όμορφες μυρωδιές κατακλύζουν τον χώρο και το καλύτερο είναι, ότι έχουν…διάρκεια!

Έξυπνο κόλπο για το σφουγγάρισμα 

Ρίξε μέσα στον κουβά με το νερό για το σφουγγάρισμα λίγο αιθέριο έλαιο και ετοιμάσου όλο το σπίτι να μυρίσει πιο όμορφα από ποτέ. Πρόσεξε όμως μη το παρακάνεις με το αιθέριο έλαιο και μην το ανακατέψεις με άλλα απορρυπαντικά για θα…μπερδευτούν οι μυρωδιές.

Έξυπνο κόλπο  για την ηλεκτρική σκούπα 

Πολλές φορές όταν βάζουμε σκούπα, η ηλεκτρική συσκευή αφήνει μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά σκόνης. Σε αυτή τη περίπτωση πριν ξεκινήσεις το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα, ρίξε λίγη βανίλια στο πάτωμα και απορρόφησε την με την ηλεκτρική. Στη συνέχεια ξεκίνησε το καθάρισμα και η μυρωδιά από την σκόνη θα αποτελεί…παρελθόν.

Έξυπνο κόλπο για τη ντουλάπα

Η κλεισούρα της ντουλάπας πολλές φορές δημιουργεί δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα. Σε αυτή τη περίπτωση, βάλε σε ένα πουγκί από λεπτό ύφασμα λίγη κανέλα ή βανίλια, κλείσε το πουγκί και τοποθέτησε το μέσα στη ντουλάπα σου.

Έξυπνο κόλπο για τις οσμές παπουτσιών 

Αν τα παπούτσια σου και η παπουτσοθήκη σου μυρίζουν, μπορείς να βάλεις λίγη σόδα στο εσωτερικό του παπουτσιού και η άσχημη μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν. Όσων αφορά την παπουτσοθήκη σου, σε ένα πουγκί από λεπτό ύφασμα πρόσθεσε λίγη σόδα δέσε το πουγκί και τοποθέτησε το μέσα στην παπουτσοθήκη.

Έξυπνο κόλπο για το καλάθι με τα σκουπίδια

Πολλές φορές στάζουν υγρά από το καλάθι των σκουπιδιών με αποτέλεσμα ο κουβάς να έχει δυσάρεστη μυρωδιά. Σε αυτή τη περίπτωση, βγάλε τη σακούλα των σκουπιδιών, ψέκασε τον πάτο του κουβά με λίγο απορρυπαντικό για τα τζάμια, σκούπισε το με ένα στεγνό πανί και η μυρωδιά αποτελεί…παρελθόν!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

 

Close