Θαυματουργό clean tip: Καθαρίστε την σκουριά με ξύδι

Θαυματουργό clean tip: Πως να καθαρίσετε  την σκουριά με ξύδι. Αυτό το θαυματουργό clean tip θα σας απαλλάξει από την σκουριά!

Η σκουριά είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί αλλά την ξεφορτωνόμαστε πολύ δύσκολα. Η σκουριά όχι μόνο χαλάει την εικόνα των επίπλων ή των εργαλείων που είναι σκουριασμένα αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για το σώμα μας.

Η σκουριά βλέπετε αν μπει στον οργανισμό μας μέσα από μία πληγή μπορεί να προκαλέσει τέτανο και ο τέτανος είναι θανατηφόρα ασθένεια. Είναι λοιπόν διπλά σημαντικό να ξεφορτωθούμε την σκουριά ή τα σκουριασμένα αντικείμενα.

Δείτε ακόμα Βάζει οδοντόκρεμα πάνω σε μια οδοντόβουρτσα και τρίβει με αυτή ένα σκουριασμένο ασημικό. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!

Πριν αγοράσετε κάποιο ισχυρό απορρυπαντικό που μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας διαβάστε αυτό το άρθρο. Θα σας εξηγήσουμε πως μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά την σκουριά με ξύδι. Πραγματικά αυτό το θαυματουργό clean tip θα σας λύσει τα χέρια. Διαβάστε παρακάτω:

Η διαδικασία για να καθαρίσετε την σκουριά με ξύδι

Στην αρχή γεμίζουμε ένα μεγάλο δοχείο που θα πρέπει να είναι αποκλειστικά γυάλινο ή πλαστικό με 4 λίτρα αποσταγμένο λευκό ξύδι. Στο ξύδι προσθέτουμε επίσης μία κούπα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.

Το αλάτι το βάζουμε διότι θα αυξήσει την δραστικότητα του μείγματος. Χρησιμοποιούμε δύο λίτρα ξύδια σε μισή κούπα αλάτι αν θέλουμε να καθαρίσουμε από την σκουριά μικρότερα αντικείμενα. Έπειτα βυθίζουμε το σκουριασμένο αντικείμενο στο διάλυμα μέχρι να καλυφθεί εντελώς.

Αφήνουμε το αντικείμενο στο μείγμα για τουλάχιστον 12 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε ακόμη και για μέρες, ανάλογα με το πόσο σκουριασμένο είναι το αντικείμενό μας. Ελέγχουμε βεβαία ανά διαστήματα το αντικείμενο μετά το πέρασμα των 12 ετών για να δούμε πόσο μαλάκωσε η σκουριά.

Τι κάνουμε αφού φύγει η σκουριά;

Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ ή λαστέξ για να προστατέψετε τα χέρια σας από την σκουριά. Στην συνέχεια τρίψτε την χρησιμοποιώντας ένα λειαντικό αντικείμενο όπως ατσαλόμαλλο σύρμα ή μία βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι και αλουμινόχαρτο.

Γεμίστε ένα δοχείο με 4 λίτρα νερό και προσθέστε 1 κούπα μαγειρική σόδα ανακατεύοντας το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα. Βουλιάξτε το αντικείμενο στο μείγμα για περίπου 10 λεπτά για να εξουδετερωθεί το οξύ του ξυδιού.

Δείτε ακόμα Dyi φτιαξτε το απολυτο καθαριστικο!Καθαριζει απο Καμένα λίπη μεχρί Λεκέδες σκουριάς και αλάτων από γλάστρες, σε μάρμαρα και πλακάκια

Στην συνέχεια τρίβουμε με το λειαντικό για άλλη μία φορά το αντικείμενο για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα σκουρ8ιάς. Έπειτα τρίβουμε με ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ το οποίο το έχουμε εμποτίσει σε μετουσιωμένο οινόπνευμα για να καθαρίσουμε τυχόν υγρασία. Στο τέλος τρίβουμε το μέταλλο με λεπτόρρευστο λάδι μηχανής ή λάδι συντήρησης όπλων.

Σημείωση

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξύδι αντιδρά διαφορετικά ανάλογα τα μέταλλα που έχουμε. Για παράδειγμα είναι σε θέση να αφαιρέσει την προστατευτική επικάλυψη οξειδίου από το αλουμίνιο πριν αρχίσει να διαβρώνει το ίδιο το μέταλλο.

Έτσι πρέπει να ελέγχετε τακτικά το αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε για να εκτιμήσετε και την κατάστασή του. Δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την μέθοδο σε πολύτιμα ή ευαίσθητα μεταλλικά αντικείμενα γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία παρακάτω:

clean tip-καθαρίστε-την-σκουριά-με-ξύδι- clean tip-καθαρίστε-την-σκουριά-με-ξύδι- clean tip-καθαρίστε-την-σκουριά-με-ξύδι- clean tip-καθαρίστε-την-σκουριά-με-ξύδι- clean tip-καθαρίστε-την-σκουριά-με-ξύδι-

.All photos via: hunker.com

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close