Τα 10 λάθη που κάνουμε με το αντικολλητικό τηγάνι και το καταστρέφουμε-Πότε πρέπει να αγοράσεις καινουργιο

Κάθε νοικοκυρά είναι δεμένη συναισθηματικά με τα σκεύη που χρησιμοποιεί για να φτιάξει το φαγητό της οικογένειας. Θεωρεί ότι αν χαλάσει το σκεύος που χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, ένα καινούριο δε θα την καλύψει όπως την καλύπτει αυτό που έχει τώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε πολλές περιπτώσεις τηγάνια και κατσαρόλες που έπρεπε να είχαν πεταχτεί εδώ και πολύ καιρό, παραμένουν στα ντουλάπια της κουζίνας.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις φθορές που έχει ένα τηγάνι, οι οποίες δείχνουν ότι πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα. Άλλωστε ένα τηγάνι το οποίο έχει χαλάσει, δεν είναι απλά ότι στερείται χρηστικότητας, αλλά θέτει και την υγεία της οικογένειας σε κίνδυνο.

Μη λειτουργικό τηγάνι

Ένα τηγάνι το οποίο έχει μαύρο πάτο, όταν είναι στο μάτι της κουζίνας κουνιέται πάνω – κάτω επειδή δεν στέκεται σωστά στο μάτι και ένα χερούλι το οποίο έχει χαλαρώσει, είναι τρία βασικά χαρακτηριστικά ενός τηγανιού που πρέπει να αλλαχθεί επειγόντως. Ο μαυρισμένος πάτος, μπορεί να είναι ανθυγιεινός για εμάς και την οικογένειά μας και το γεγονός ότι το χερούλι έχει χαλαρώσει και εκείνο δεν στέκεται σωστά πάνω στο μάτι της κουζίνας, μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο στραβός πάτος μπορεί να είναι αφορμή να μην σοτάρονται σωστά τα τρόφιμα σας.

Τηγάνι που δεν έχει αντικολλητική επιφάνεια

Τα τρόφιμα δεν ψήνονται σωστά όταν δεν τοποθετούνται σε αντικολλητικό τηγάνι. Κολλάνε στον πάτο του τηγανιού με αποτέλεσμα σε μερικές πλευρές να καίγονται και σε άλλες να είναι ωμά. Εκτός του ότι δεν ευχαριστιόμαστε το μαγείρεμα και το αποτέλεσμα, μπορεί το φαγητό μας να μας βλάψει πολύ σοβαρά.

Τηγάνι το οποίο έχει πολλές γρατζουνιές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τηγάνι με πολλές γρατζουνιές κρύβει και πολλούς κινδύνους. Βλέπετε, υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα μαζί με το φαγητό σας να καταναλώνετε και βλαβερές ουσίες που βγαίνουν από τον γρατζουνισμένο πάτο του τηγανιού. Η Αμερικάνικη Ένωση κατά του καρκίνου έχει κατηγορήσει τις ουσίες PFOA ή C8 για δημιουργία καρκινικών όγκων. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται σε πολλά αντικολλητικά τηγάνια.

Ένα τηγάνι μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αν το προσέχουμε σωστά. Παρακάτω λοιπόν, θα σου δείξουμε τρόπους που θα κάνουν το τηγάνι σου να παραμείνει στο ντουλάπι της κουζίνας για πολλά χρόνια ακόμη.

  • Μη χρησιμοποιείς μεταλλικά κουζινικά στο τηγάνι σου. Αγόρασε ξύλινα.
  • Μην καις το τηγάνι σε υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία και πρόσεξε να μην σου καίγεται συχνά το φαγητό μέσα σε αυτό.

Τα 10 λάθη που κάνουμε με το αντικολλητικό τηγάνι και το καταστρέφουμε-Πότε πρέπει να αγοράσεις καινουργιο

  • Μην το καθαρίζεις με σκληρά υλικά διότι υπάρχει περίπτωση να του προκαλέσουν φθορές.
  • Μην χρησιμοποιείς το πλυντήριο πιάτων για τον καθαρισμό του.
  • Μην το αποθηκεύεις άτσαλα.

Τα 10 λάθη που κάνουμε με το αντικολλητικό τηγάνι και το καταστρέφουμε-Πότε πρέπει να αγοράσεις καινουργιο

  • Να το περιποιείσαι πιο συχνά.
  • Μην ξεχνάς την προβλεπόμενη χρήση που έχει προτείνει η εταιρία για το τηγάνι που αγόρασες.
  • Να προτιμάς οικολογικά τηγάνια.

Τα 10 λάθη που κάνουμε με το αντικολλητικό τηγάνι και το καταστρέφουμε-Πότε πρέπει να αγοράσεις καινουργιο

Close