Δείτε πως μπορείτε να πλύνετε το αγαπημένο σας βελούδινο ρούχο

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία οτι έχουμε επιστροφή στην μόδα των 90’s. Το instagram είναι γεμάτο με bloggers  οι οποίες έχουν nude χείλη, φορούν τζόκερ και επίσης φορούν  βελούδινα ρούχα. Οπότε το βελούδο έχει γίνει πάλι μόδα και αν και εσύ θες να φορέσεις το παλιό σου βελούδινο φόρεμα αλλά δεν ξέρεις πως να το πλύνεις εμείς σου έχουμε την λύση. Μπορείς πλέον να το πλύνεις χωρίς να δώσεις μια περιουσία για να το πας στο καθαριστήριο.Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις.

Δείτε ακόμη: 10 κόλπα από μαμάδες για το πλύσιμο των ρούχων που πρέπει να δεις

Αν το ρούχο σου δεν είναι καθαρό βελούδο μπορείς να το πλύνεις και μόνη σου στο σπίτι διαφορετικά πρέπει να δώσεις χρήματα στο καθαριστήριο. Αλλά συνήθως τα ρούχα που αγοράζουμε από μεγάλες αλυσίδες συνήθως δεν είναι από καθαρό βελούδο.

pos-na-plinis-to-agapimeno-sou-veloudin-roucho1_

Λοιπόν για να πλύνετε το βελούδινο σας ρούχο γεμίστε αρχικά το νιπτήρα ή μια λεκάνη με κρύο νερό. Το νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ρούχο. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα το βελούδινο σας ρούχο μαζί με μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για ευαίσθητα υφάσματα. Μην τρίψετε το ρούχο απλά κάντε μαλακές κινήσεις με αυτό προκειμένου να μην κάνετε ζημιά στο ύφασμα. Αφού το αφήσετε για λίγα λεπτά μέσα, αφαιρέστε το παλιό νερό και βάλτε πάλι στην λεκάνη ή στον νιπτήρα κρύο νερό, και ξεπλύνετε το ρούχο σας μέχρι να φύγει εντελώς το απορρυπαντικό.

Για να πλύνετε το βελούδινο σας ρούχο γεμίστε αρχικά το νιπτήρα ή μια λεκάνη με κρύο νερό. Το νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ρούχο

Δείτε ακόμη:7 κόλπα για τα ρούχα σας που θα ευχόσασταν να ξέρατε νωρίτερα

Μπορείτε επίσης  να καθαρίσετε το αγαπημένο σας βελούδινο ρούχο με χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα. Αυτό το μείγμα μπορείτε να το κάνετε προκειμένου να ξεφορτωθείτε τους ”σκληρούς” λεκέδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακουμπήσετε το μείγμα στο ρούχο σας μέχρι να σιγουρευτείτε οτι ο λεκές θα εξαφανιστεί. Σιγουρευτείτε οτι θα έχετε αραιώσει το μείγμα λίγο με νερό γιατί είναι πολύ δυνατό.

Δείτε ακόμη:Το πλυντήριο δεν πλένει καλά τα ρούχα τί να κάνω;

pos-na-plinis-to-agapimeno-sou-veloudin-roucho2_

Πάρτε ένα απορρυπαντικό που θα είναι για στεγνό καθάρισμα προκειμένου να μπορείτε να καθαρίσετε λαδιές ή διάφορους λεκέδες που έχει το ρούχο σας. Έτσι θα μπορείτε να καθαρίσετε το ρούχο σας χωρίς καν να χρειαστεί να το πλύνετε. Πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με το καθάρισμα των βελούδινων ρούχων. Αν δεν είστε σίγουρες για το τι πρέπει να κάνετε καλό είναι να προτιμήσετε ένα στεγνό καθάρισμα προκειμένου να αποφύγετε ζημιές στο ύφασμα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: shefinds.com

Close