Δείτε τα πιο τρελά κόλπα για να απαλλαγείτε απο τις τρίχες και τα χνούδια

Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους: ένας αυξανόμενος αριθμός νοικοκυριών έχει τουλάχιστον έναν τετράποδο φίλο , που μοιράζεται μαζί του το σπίτι!Μεταξύ άλλων, διάφορες ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζώα είναι επίσης «θεραπευτικά» για τα παιδιά, ιδιαίτερα αν έχουν προβλήματα και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ισχυρότερο και έτοιμο για τις εξωτερικές επιθέσεις. Σίγουρα, όμως, η  συγκατοίκηση με ένα ζώο,φέρνει”αναστάτωση” που όμως μπορεί να λυθεί με κάποια εφευρετικότητα.

blanket

Αν μοιραζόμαστε με τους μαλλιαρούς φίλους μας τον καναπέ, το χαλί ή ίσως ακόμη και το κρεβάτι, είναι πιθανό να βρίσκουμε τρίχες σε ρούχα, κουβέρτες και μαξιλάρια,που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με το πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο . Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από αυτούς, οπότε δεν θα πρέπει να τους μαλώνουμε, αλλά είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση για να διατηρήσουμε μια ειρηνική σχέση με τα νέα μέλη της οικογένειάς μας.

Οι παρακάτω συμβουλές, ωστόσο, θα κρατήσουν κομψούς και χτενισμένους τους φίλους μας, παγιδεύοντας τις τρίχες στις  ειδικές βούρτσες ή στα γυναικεία νάιλον καλσόν , τα οποία είναι σε θέση να προσελκύσουν με την  ηλεκτροστατική ενέργεια τις τρίχες των κατοικίδιων. 

Η εποχή που τα ζώα αλλάζουν τρίχωμα είναι η ώρα για να δράσουμε!

1) κουβέρτα στον καναπέ

τριχες κατικοιδια

Η κάλυψη του καναπέ με ριχτάρια είναι μια εξαιρετική λύση για να τον κρατήσετε πάντα καθαρό και τακτοποιημένο, ακόμη και όταν τον μοιράζεστε με τα ζωάκια σας. Μπορείτε απλώς να ρίξετε μια κουβέρτα εάν δεν έχετε ριχτάρια.

Δείτε 20 κόλπα που θα κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού από εφιάλτη…παιχνίδι

2) Ταινία 

blanket

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία που χρησιμοποιούν την ταινία ως ένα τέχνασμα. Είναι  ρολά με ανταλλακτικές ταινίες, που προσελκύουν τις τρίχες  και τα χνούδια από την επιφάνεια επί της οποίας περνούν.Μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας . Τυλίξτε γύρω από την παλάμη του χεριού σας ταινία και χαϊδέψτε τον καναπέ,το χαλί ή το κρεβάτι …

Τοξόπλασμα στην εγκυμοσύνη.όσα πρέπει να ξέρετε

3) Το μπαλόνι

nastro-adesivo

 Παρόμοιο τέχνασμα με την ταινία. Η ηλεκτροστατική ενέργεια που απελευθερώνεται όταν περάσει ένα φουσκωμένο μπαλόνι σε οποιαδήποτε επιφάνεια είναι σε θέση να προσελκύσει όλες τις μικρές ακαθαρσίες, με εκπληκτικό αποτέλεσμα.

4)  γάντια καουτσούκ

κατοικιδια

 Κάθε 10 μέρες καθαρίστε καλά με μια ηλεκτρική σκούπα και περάστε με γάντια καουτσούκ τον καναπέ, τα οποία είναι σε θέση να συγκεντρώσουν όλα τα μαλλιά και τα χνούδια.

5) Υγρά μαντηλάκια

panakia

 Μεγάλοι σύμμαχοι του δαπέδου. Αφήνουν πεντακάθαρες τις επιφάνειες.

Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε μόνοι σας υγρά μαντηλάκια

 

6)  νερό και μαλακτικό

katoikidia

 Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να βρέξετε με νερό και μαλακτικό τα χαλιά. Στη συνέχεια, στεγνώστε και βουρτσίστε ή σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

7) τραχύ σφουγγάρι

κατοικιδια

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από νοικοκυρές. Μπορείτε να εισάγετε ένα τραχύ σφουγγάρι στο πλυντήριο κατά το πλύσιμο και οι τρίχες θα παγιδευτούν μέσα του.

Μην ξεχνάτε πως το κούρεμα ναι μεν βοηθάει,αλλά θα πρέπει να γίνεται με μέτρο,καθώς το τρίχωμα των ζώων τα βοηθά να μείνουν ζεστά το χειμώνα!

Close