Δημιουργήστε μοναδικά Πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας είδη οικιακής χρήσης

Το Πάσχα πλησιάζει και με την άφιξη του  έρχεται επίσης ένα πολύ αγαπητό έθιμο της λαϊκής μας παράδοσης. Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών.Αυτό το Πάσχα, προσθέστε κάτι επιπλέον για την διακόσμηση των αυγών σας δοκιμάζοντας κάποιες από αυτές τις νέες ιδέες, χρησιμοποιώντας είδη οικιακής χρήσης.

1.Χρησιμοποιήστε έναν μαρκαδόρο για να ζωντανέψετε τα πασχαλινά αυγά σας, δίνοντας τους τα δικά σας μοναδικά σχέδια.

πασχα

EasterEggs2

 

 

2.Για ένα μοναδικό είδος  βαφής, χρησιμοποιήστε βερνίκι νυχιών. Ξεκινήστε ρίχνοντας  διαφορετικά βερνίκια νυχιών  σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια,βουτήξτε τα αυγά στο νερό και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν.

πασχα

How-to-dye-eggs-with-Nail-Polish-and-water-Finger-Nail-Polish-SWIRL-eggs-Easter-Eggs-Easter-How-to-make-swirled-easter-eggs-Easter-Hacks-3 

 

3.Ρίξτε κρέμα ξυρίσματος σε ένα δοχείο και προσθέστε 2-4 σταγόνες διαφορετικών χρωμάτων ζαχαροπλαστικής. Βουτήξτε το πασχαλινό αυγό ελαφρά πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Μόλις καλυφθεί, τοποθετήστε το σε ένα κομμάτι χαρτόνι να απορροφήσει το χρώμα για  5-10 λεπτά. Μετά  καθαρίστε το με ένα απορροφητικό χαρτί.

πασχα

How-to-dye-eggs-with-shaving-cream-Shaving-Cream-SWIRL-eggs-Easter-Eggs-Easter-How-to-make-swirled-easter-eggs-2 (1)

 

4.Τυλίξτε ένα αυγό σε αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο (όπως ψαλίδι) ισιώστε  το αλουμίνιο. Μην πιέσετε πάρα πολύ για να μην σπάσει το αυγό. Μόλις τα αυγά είναι λεία τυλιγμένα μπορείτε να τα διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα.

πασχα

foil-easter-eggs4

foil-easter-eggs8-600x429

 

5.Καλύψτε τα αυγά με χαριτωμένες ταινίες κομμένες κομματάκια,για να αποφύγετε τελείως κάθε είδους χρωστικές ουσίες.

πασχα

 

6.Διακοσμήστε ένα αυγό με ζεστό κόλλα σιλικόνης. Μόλις στεγνώσει, το βουτάμε  σε χρωστική ουσία(χρώμα ζαχαροπλαστικής για να αποφύγετε τα χημικά) και  αφήνουμε να καθίσει το χρώμα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κόλλα.

πασχα

glueeggs7-500x402

glueeggs-500x360

 

7.Χρησιμοποιήστε το  κέλυφος των  σπασμένων αυγών για να διακοσμήσετε τα άλλα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα παλιά κελύφη, ένα πινέλο και mod podge(Kόλλα που χρησιμοποιείται στην τεχνική του decoupage για επιφάνειες όπως το ξύλο, το γυαλί, το κεραμικό, το μέταλλο, ο καμβάς κ.α.) για να ξεκινήσετε. Είναι μια τεχνική για ατέλειωτη  διασκέδαση με τα παιδιά.

πασχα

4473203107_8c97f10387_o

4473203347_1886de5a79_o

 

8.Τυλίξτε ένα φαρδύ λαστιχάκι  γύρω από τα αυγά σας πριν από την τοποθέτησή τους στο χρώμα για μια μοναδική  εμφάνιση που θα κάνει πραγματικά τα πασχαλινά αυγά σας να ξεχωρίζουν.

 

πασχα

Easter-eggs-finished-1

 

faithtap

Περισσότερες ιδέες για το Πάσχα θα βρείτε εδώ

 

Close