Έχει "κάτσει" ο καναπές σας; Διορθώστε τον εύκολα και ανέξοδα!

Κάθε σπίτι χρειάζεται τουλάχιστον έναν καναπέ. Είναι ένα αγαπημένο έπιπλο, που συντροφεύει πολλά βράδια μας τα οποία τα απολαύσαμε με καλή παρέα και μια ταινία της επιλογής μας ενώ πολλές φορές γίνεται ακόμη και…κρεβάτι, όταν γυρίζουμε αποκαμωμένοι απο την δουλειά και μας παίρνει ο ύπνος μπροστά από την τηλεόραση!

Οι καναπέδες είναι αδιαμφισβήτητα πολύ χρήσιμα έπιπλα μέσα στο σπίτι γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της συχνής χρήσης τους δεν είναι λίγες οι φορές που ο αγαπημένος μας καναπές έχει βαθουλώματα.

Το να αγοράσεις καινούριο καναπέ σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και εμείς σήμερα, θα σου παρουσιάσουμε έναν πανεύκολο και πολύ οικονομικό τρόπο, να διορθώσεις τον καναπέ σου απο τα βαθουλώματα και να τον απολαύσεις σαν να είναι…καινούριος!

Πρώτο βήμα Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ, να αφαιρέσετε από το εσωτερικό τους το «γέμισμα» και να πλύνετε το εξωτερικό ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να πετάξετε το γέμισμα όλων των παλιών μικρών μαξιλαριών με τα οποία συνηθίζατε να διακοσμείτε τον καναπέ σας.

 

Έχει "κάτσει" ο καναπές σας; Διορθώστε τον εύκολα και ανέξοδα!

Δεύτερο βήμα Προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει είδη ραπτικής αρκετό «γέμισμα». Θα χρειαστείτε γύρω στα 5 κιλά γεμίσματος. Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά εμείς θα σας προτείνουμε το γνωστό σε όλους σας αφρολέξ το οποίο είναι ιδανικό για γέμισμα μαξιλαριών επίπλωσης.

Έχει "κάτσει" ο καναπές σας; Διορθώστε τον εύκολα και ανέξοδα!

Τρίτο βήμα To μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να ανοίξετε τα μαξιλάρια του καναπέ και να προσθέσετε μέσα σε αυτά όσο «γέμισμα» θεωρείτε πως χρειάζονται για να φουσκώσουν. Φυσικά θα βάλετε μέσα και το παλιό «γέμισμα» και απλά θα προσθέσετε και από το καινούργιο. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε για να γεμίσετε και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του καναπέ σας.

 

Τέταρτο βήμα Για να γεμίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ στα οποία κάθεστε θα πρέπει να αγοράσετε πολυεστερική βάτα (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής) την οποία θα βάλετε σε στρώσεις γύρω από το «γέμισμα» που ήδη έχει ο καναπές σας. Έπειτα βάλτε το γέμισμα και πάλι μέσα στα μαξιλάρια και κλείστε το φερμουάρ. Για να είστε σίγουροι πως δεν θα μετακινούνται οι στρώσεις της πολυεστερικής βάτας στο εσωτερικό του καναπέ σας πάρτε μια ειδική κόλλα για να τις κολλήσετε μεταξύ τους. Τέτοια κόλλα θα βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby και κατασκευών.

Έχει "κάτσει" ο καναπές σας; Διορθώστε τον εύκολα και ανέξοδα!

Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Πληροφορίες από spirossoulis

Close