Έφτιαξε ένα Σπιτικό Καθαριστικό με μόλις 2 Ευρώ. Όταν το έριξε στο Πενταβρώμικο Χαλί της; Έγινε ξανά Ολοκαίνουριο!

Τα καθαριστικά του εμπορίου για χαλιά δεν απομακρύνουν πάντα επίμονους λεκέδες, όπως κρασί, λάδι, λάσπη ή λεκέδες από κατοικίδια.

Με μερικά συστατικά, τα οποία πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι σας, μπορείτε να φτιάξετε ειδικό μείγμα για να αφαιρέσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Δείτε ακόμη: Τροφές που βοηθούν στο καθάρισμα του σπιτιού

Θα χρειαστείτε: ένα μεγάλο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι 3 λίτρων, 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου, 1/8 φλιτζανιού υγρό πιάτων, 1 κουταλιά OxiClean (υπερανθρακικό νάτριο), 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό ρούχων και ένα χωνί.

Δείτε ακόμη: Ξύλινη κουτάλα. Καθάρισμα, απολύμανση και αφαίρεση μυρωδιάς φαγητού

Με μερικά συστατικά, τα οποία πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι σας, μπορείτε να φτιάξετε ειδικό μείγμα για να αφαιρέσετε τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο δοχείο, χρησιμοποιώντας το χωνί και στη συνέχεια γεμίστε το με ζεστό νερό. Πριν καθαρίσετε το χαλί σας, καλό είναι να δοκιμάσετε τεστ δοκιμής για να μη καταστρέψετε όλο το χαλί, σε περίπτωση που είναι ευαίσθητο. Πάρτε μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) και τρίψτε μια γωνία του χαλιού που δεν είναι πολύ ορατή (π.χ. κάτω από έπιπλο) και περιμένετε 30 λεπτά. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα του, τότε πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό του χαλιού με αυτό το διάλυμα.

Αν το χαλί σας πέρασε το τεστ, προσθέστε 60 ml του διαλύματος σε ζεστό νερό και τρίψτε το χαλί με σφουγγαράκι ή σκούπα.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου απομακρύνει λεκέδες όπως αίμα, βατόμουρα, σοκολάτα, καφές, παγωτό.

Δείτε ακόμη: Express καθάρισμα για τα λούτρινα κουκλάκια

Στο βίντεο που ακολουθεί, προτείνεται μια άλλη συνταγή με λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό των χαλιών.

 

Πηγή: fanpage.gr
Close