Μπήκε το Φθινόπωρο: Καιρός να οργανώσεις την ντουλάπα σου κι εμείς θα σου δείξουμε τους καλύτερους τρόπους

Μπήκε το Φθινόπωρο: Καιρός να οργανώσεις την ντουλάπα σου κι εμείς θα σου δείξουμε τους καλύτερους τρόπους. Το Φθινόπωρο θα σε κάνει να μπερδέψεις την ζακέτα με το τοπάκι και μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να οργανώσεις την ντουλάπα σου, θα σε σώσουν.

Το Φθινόπωρο είναι η πιο περίεργη εποχή όσων αφορά τα ρούχα. Μέχρι τον Νοέμβριο, που το κλίμα ξεκινά να γίνεται άκρως χειμερινό για όλες τις πόλεις της Ελλάδος, όλες τις υπόλοιπες εβδομάδες δεν ξέρεις τι να φορέσεις. Το πρωί θέλεις τοπάκι, το απόγευμα ζακέτα και το βράδυ να φορέσεις χειμωνιάτικες πιτζάμες.

Αυτό σημαίνει πως στη ντουλάπα μας κυριαρχεί ένα χάος. Στο πάνω ράφι έχουμε τα καλοκαιρινά, που ακόμη φοβόμαστε να βολέψουμε, στο κάτω ράφι τα φθινοπωρινά που δεν ξέρουμε πότε θα τα χρειαστούμε και κάπου εκεί μπορεί να κρύβεται και κάνα φούτερ, που μπορεί και να χρειαστούμε.

Δείτε ακόμα Το βίντεο που θα σου λύσει τα χέρια στην οργάνωση του σπιτιού

Αν με την οργάνωση της ντουλάπας δεν τα πας πολύ καλά, είναι λογικό να ψάχνεις συνεχώς τα ρούχα σου. Να τραβάς το τοπάκι και να πέφτει στο κεφάλι σου το φούτερ.

Αυτό σου τρώει ενέργεια και χρόνο που δεν χρειάζεται να καταναλώνεις. Γι’ αυτό στο σημερινό άρθρο θα σου δείξουμε πως μπορείς να οργανώσεις την ντουλάπα σου το Φθινόπωρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Γενικοί κανόνες για να οργανώνεις καλύτερα την ντουλάπα σου

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικούς βασικούς αλλά και γενικούς κανόνες για την οργάνωση της ντουλάπας για δύο λόγους. Αρχικά, ο Σεπτέμβριος μπήκε και πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες, ξεκίνησαν να μένουν για πρώτη φορά μόνοι τους.

Μπορεί λοιπόν να μην γνωρίζουν τους γενικούς κανόνες οργάνωσης, κι αν δεν τους γνωρίσεις ό,τι άλλο και να σου πούμε θα είναι περιττό. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι (όπως εγώ δυστυχώς) που με την οργάνωση…δεν το έχουν, ακόμη κι αν μένουν χρόνια μόνοι τους. Ας ενωθούμε λοιπόν κι ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον σύντροφοι! (κλαίω).

Ο πρώτος κανόνας είναι να μην φοβάσαι να ξεφορτώνεσαι ρούχα. Πολλοί από εμάς έχουμε κατοχικό σύνδρομο. Έχεις μία καλοκαιρινή μπλούζα που την βγάζεις από το πατάρι και την βάζεις στο πατάρι κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν την φοράς. Αποδέξου ότι δεν πρόκειται να μπει στο small σύντομα ή ότι ακόμη κι αν μπεις αυτή η μπλούζα ήταν κακή επιλογή.

Δείτε ακόμα 30+1 Πανέξυπνα Κολπάκια Για Την Οργάνωση Του Σπιτιού Σας, Που Θα Εύχεστε Να Γνωρίζατε Νωρίτερα!

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: Pinterest

Δώρισέ την ή πέτα την αν έχει φθαρεί. Ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα, θα κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα τώρα που θα αναμειχθούν στα ράφια σου, ρούχα για…τρεις εποχές. Ένας άλλος βασικός κανόνας είναι να εκμεταλλεύεσαι όλα τα ράφια στο έπακρο.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: Pinterest

Τώρα που η ντουλάπα σου θα έχει λίγα καλοκαιρινά, λίγα φθινοπωρινά και λίγα χειμωνιάτικα για παν ενδεχόμενο, θα πρέπει το κάθε ράφι να έχει ρούχα ανά σεζόν, έτσι ώστε να ξέρεις που μπορείς να βρεις τα κατάλληλα ρούχα την κατάλληλη στιγμή. Επίσης θα πρέπει τα ρούχα που φοράς πιο συχνά να είναι και τα πιο εύκολα όσων αφορά στην πρόσβαση.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: bovary.gr

Τέλος, ένας άλλος κανόνας που μπορεί να σας φανεί ψυχαναγκαστικός αλλά βοηθάει είναι να ξεχωρίζεις τα ρούχα σου ανά περίσταση. Στο πάνω ράφι τα ρούχα για την δουλειά, στο κάτω ράφι τα ρούχα για την καθημερινότητα στο τελευταίο ράφι τα επίσημα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάνεις ποτέ κανένα αγαπημένο σου συνολάκι!

Έξυπνα κόλπα για να οργανώσεις καλύτερα την ντουλάπα σου το Φθινόπωρο

Και τώρα που τελειώσαμε με τους γενικούς κανόνες, ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας μερικά δικά μας κόλπα που μας έχουν βοηθήσει πολύ όσων αφορά την οργάνωση της ντουλάπας το Φθινόπωρο. Ξεκινάμε με το ξεσκαρτάρισμα και δεν εννοούμε με τα ρούχα που δεν φοράτε πλέον.

Αν η ντουλάπα σας έχει γεμίσει κρεμάστρες φθαρμένες ή που δεν τις χρησιμοποιείτε επειδή δεν ταιριάζουν με τα ρούχα που έχετε στην γκαρνταρόμπα σας, ή πετάξτε ‘τες ή δωρίστε ‘τες. Δεν είναι ανάγκη να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: queen.gr

Τα μαντήλια, τα κασκόλ, τα φουλάρια, τα καπελάκια και άλλα αξεσουάρ δεν χρειάζεται να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα. Μπορείτε να τα κρεμάσετε όλα μαζί ή ανά κατηγορίες στις κρεμάστρες.

Δείτε ακόμα Πανεξυπνες ιδεες για την οργανωση του σπιτιου

Για παράδειγμα στην μία κρεμάστρα όλα τα κασκόλ και τα χειμερινά αξεσουάρ όπως καπέλα και φουλάρια, στην άλλη κρεμάστρα τα καλοκαιρινά φουλάρια και μαντήλια. Όσων αφορά τα παπούτσια, εμάς ποτέ δεν μας βόλεψε το να έχουμε όλα τα ζευγάρια μας στα κουτιά τους.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: spitakimou.gr

Στα κουτιά των παπουτσιών κρατήστε τα παπούτσια που δεν φοράτε συχνά. Έτσι δεν θα τα φθείρετε και θα έχετε προστατευμένα από σκόνη κι άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε τα κουτιά πιάνουν χώρο κι εμείς λέμε να τον γλιτώσουμε. Αφήστε έξω από τα κουτιά τους τα παπούτσια που φοράτε συχνά και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος της ντουλάπας.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: Pinterest

Στο φύλλο της ντουλάπας μπορείτε να κρεμάσετε τα σχολικά σακίδια των παιδιών γιατί πολλά παιδιά έχουν παραπάνω από μία σχολική τσάντα. Αν θεωρείται ότι το παιδί σας εφόσον πήρε καινούρια τσάντα θα ξεχάσει μια για πάντα την παλιά και πως δεν θα σας είχε χρήσιμες κάπου άλλου οι παλιές, δωρίστε ‘τες.

Δείτε ακόμα Οργανώστε εύκολα την ντουλάπα μέσα από απλά βήματα

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: athensmagazine.gr

Αν υπάρχουν ρούχα που σας αρέσουν αλλά δεν τα φοράτε συχνά γιατί παρά είναι επίσημα τότε αποθηκεύστε τα σε ειδικά αποθηκευτικά κουτιά για ρούχα που αφαιρούν τον αέρα και τον όγκο τους. Λιγότερος όγκος στην ντουλάπα, περισσότερος χώρος για όλα τα υπόλοιπα ρούχα και αξεσουάρ.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: Youtube

Μία καλή επιλογή για να βρίσκετε εύκολα τα ρούχα σας, είναι να βάλετε ένα φωτάκι στην ντουλάπα σας. Επίσης αφαιρέστε από την ντουλάπα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με την ντουλάπα, όπως ένα τραπεζομάντηλο που μπορεί να μην χωρούσε στην συρταριέρα.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: amazon.com

Μονές κάλτσες, ήρθε η στιγμή να πεταχτούν. Δεν πρόκειται να βρεις το ζευγάρι τους και όσα clean tips και να διαβάσεις, αποκλείεται τόσες μονές κάλτσες να σου φανούν χρήσιμες ακόμη και σε έξυπνα κόλπα. Τέλος, μπορείτε να χωρίσετε σε ένα διαφορετικό κουτί τα ρούχα που έχετε σκοπό να πλύνετε στο καθαριστήριο, για να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

οργάνωσε-την-ντουλάπα-σου-το-Φθινόπωρο-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close