Φτιάχνουμε πανεύκολα Diy ξεσκονόπανα πιο αποτελεσματικά απ'ότι έχετε δει ως τώρα!

Παντού σκόνη! Ότι και αν κάνεις θα τη βρεις μπροστά σου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι και όλα ανοιχτά; Α καλά δεν υποφέρεται! Μπορείς να κάνεις κάτι και να απαλλαγείς έστω για λίγες μέρες;

Και ένα σωρό λεφτά για απορρυπαντικά και καθαριστικά ξεσκονίσματος για πιο σίγουρα αποτελέσματα. Και όταν γυρνάς το κεφάλι σου αφου τελειώσεις τσααακ να την πάλι εμφανίζεται. Όχι όμως πια… Γιατί τώρα θα δείτε πως να το κάνετε με δικό σας φτιαχτό και πολύ αποτελεσματικό ξεσκονόπανο.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα ξεσκονόπανα τα οποία πρέπει να είναι φτιαγμένα κατάλληλα ώστε να «ρουφάνε» τα σωματίδια σκόνης, σύμφωνα με το toftiaxa.gr. Γι’αυτό και θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε μόνοι σας τα πιο αποτελεσματικά ξεσκονόπανα!

Δειτε ακομα Καθάρισε το σπίτι σου με αυτούς του 6 απίστευτα εύκολους τρόπους

Γιαυτό σήμερα θα σας δείξουμε πως γίνεται να φτιάξετε μόνοι σας τα ιδανικά ξεσκονόπανα.

Φτιάξτε ξεσκονόπανα που μαγνητίζουν τη σκόνη
Σκουπίζουμε και ξεσκονίζουμε τα έπιπλα, όμως η σκόνη δε σταματά αλλά επιμένει να εμφανίζετε ξανά και ξανά. Για να καταφέρετε να την απορροφήσετε όλη με μια κίνηση κάθε φορά που περνάτε μια επιφάνεια.

Αναμείξτε ένα μείγμα με ίση ποσότητα νερού και γλυκερίνης (η γλυκερίνη υπάρχει σε όλα τα φαρμακεία και είναι το βασικό συστατικό για να φτιάξουμε σαπούνι), στη συνέχεια πάρτε ένα απλό, καθαρό πανί και βουτήξτε στο μείγμα. Μόλις τα πανιά μουλιάσουν καλά μέσα στο μείγμα, βγάλτε τα, στύψτε καλά και αφήστε να στεγνώσουν.

Τώρα πια είμαστε έτοιμοι για να το χρησιμοποιήσουμε.
Δουλέψτε τα καινούρια ξεσκονόπανα και θα εκπλαγείτε με το πώς μαγνητίζουν τη σκόνη και πώς τα έπιπλα θα γίνουν αστραφτερά με μία μόνο κίνηση.

Δεύτερος τρόπος για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από τα ξύλινα έπιπλα
Υπάρχει ένα ακόμη απλό κολπάκι που μπορείτε να κάνετε κάθε φορά για να καθαρίζετε αποτελεσματικά τα σκονισμένα έπιπλα.

Θα χρειαστείτε μια μικρή ποσότητα baby oil, την οποία ρίχνετε σε μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια περνάτε με αυτή τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού, φροντίζοντας να κάνετε κυκλικές κινήσεις μέχρι το baby oil να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, ανανεώνετε συνέχεια τη ποσότητα baby oil στη πετσέτα έχοντας υπόψιν ότι, όταν περνάτε τις ξύλινες επιφάνειες να μην απορροφάται από το πανί αλλά να μένει ένα υγρό λεπτό στρώμα χωρίς να έχει υπερβολική ποσότητα λαδιού, μερικές μόνο σταγόνες είναι ιδανική ποσότητα.

Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά από τα ξύλινα έπιπλα για πολύ καιρό και ταυτόχρονα θα τα καταφέρετε να γυαλίζουν σαν καινούρια.

Δειτε ακομα Ένα Tip Καθαριότητας που δεν Πρέπει να Ξεχνάτε ό,τι Εποχή κι αν Είναι!

Με πληροφορίες από toftiaxa.gr

Close