Φτιάξτε σπιτική μπογιά με αλεύρι, χωρίς τοξικές ουσίες που έχει διάρκεια 5 με 10 χρόνια!

Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μπογιά με αλεύρι! Είναι φθηνή, μη τοξική και μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 10 έτη σε εξωτερικούς χώρους αλλά και σε ξύλινες επιφάνειες. Η σπιτική αυτή μπογιά βασίζεται σε 4 απλά συστατικά.

Μπορείτε να τη κάνετε σε γήινους τόνους. Έχει επίσης και αντοχές έναντι της ακρινοβολίας του ηλίου,. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φοβάστε μην ξεθωριάσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς αν και σπιτική η μπογιά αυτή είναι εξαιρετικά ανθεκτική . Στην πραγματικότητα, λέγεται οτι διαρκεί 5-10 χρόνια, από τη στιγμή που θα την εφαρμόσετε. Είναι τέλειο λοιπόν να μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρώμα, το οποία θα ξέρετε τι περιέχει μέσα και που θα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια!

Δείτε ακόμη: Βάζει μπογιά μέσα σε μια σύριγγα και την αφήνει να στάζει πάνω στον τοίχο.. Αυτό που ακολουθεί είναι καταπληκτικό!

Φτιάξτε σπιτική μπογιά με αλεύρι, χωρίς τοξικές ουσίες που έχει διάρκεια 5 με 10 χρόνια!

Η παραπάνω εικόνα είναι ένα παράδειγμα των τύπων των χρωμάτων που μπορείτε να επιτύχετε χρησιμοποιώντας διαφορετικές χρωστικές χώματος . Τα περισσότερα χρώματα είναι φτιαγμένα από απλά υλικά και η μπογιά από αλεύρι είναι μια πολύ παλιά παλιά συνταγή.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μπογιά με αλεύρι!

Οι ρίζες αυτής της συνταγής λέγεται ότι είναι σουηδικές. Η μπογιά αυτή με το αλεύρι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ξύλο, αλλά πρώτα πρέπει να διασφαλίσετε ότι αυτό είναι καθαρό και στεγνό. Θα πρέπει επίσης να τρίψετε με γυαλόχαρτο την επιφάνεια σας προκειμένου να αφαιρέσετε οποιαδήποτε προηγούμενη βαφή ή βερνίκι.

Δείτε ακόμη: Αναποδογυριζει ενα μπουκάλι με μπογιά το αποτέλεσμα;Θεϊκό!

Φτιάξτε σπιτική μπογιά με αλεύρι, χωρίς τοξικές ουσίες που έχει διάρκεια 5 με 10 χρόνια!

Η σπιτική μπογιά με αλεύρι για τους εξωτερικούς χώρους

Το τρίψιμο με γυαλόχαρτο είναι πολύ σημαντικό για την σωστή προετοιμασία της επιφάνεια σας και για να έχετε σίγουρη επιτυχία. Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία σε γυψοσανίδας. Η σπιτική μπογιά με αλεύρι είναι πιο κατάλληλη για επιφάνειες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Τώρα ας δούμε τι πρόκειται να χρειαστείτε για να φτιάξετε 10 λίτρα σπιτικής μπογιάς. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε.

Να ξέρετε οτι η μπογιά αυτή είναι σχεδιασμένη για να βάψετε με ρολό και όχι με πιστόλι ψεκασμού.

Φτιάξτε σπιτική μπογιά με αλεύρι, χωρίς τοξικές ουσίες που έχει διάρκεια 5 με 10 χρόνια!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 • 8 λίτρα νερού
 • 650g άσπρο αλεύρι
 • 2.5 κιλό χρωστικές γαιών ή οξείδια του σιδήρου
 • 250g θειϊκό σιδήρου
 • 1 Λίτρο Λινέλαιο
 • 100ml Μαύρο Σαπούνι ή Άχρωμο υγρό πιάτων

Δείτε ακόμη: ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: Μπογιά ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ

Φτιάξτε σπιτική μπογιά με αλεύρι, χωρίς τοξικές ουσίες που έχει διάρκεια 5 με 10 χρόνια!

Διαδικασία:

 • Σε ένα μεγάλο μεταλλικό κουβά, βάλτε 7 λίτρα νερού σε σημείο βρασμού.
 • Ταυτόχρονα, ανακατέψτε το αλεύρι σε 1 λίτρο νερού . Ρίξτε το μείγμα στο βραστό νερό και αφήστε το δράσει για 15 λεπτά ενώ εσείς ανακατεύετε.
 • Προσθέστε τις χρωστικές ουσίες, καθώς και το θειικό σίδηρο, και  συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά.
 • Προσθέστε το διπλό βρασμένο λινέλαιο, και ανακατέψτε για άλλα 15 λεπτά.
 • Προσθέστε το υγρό σαπούνι, ανακατέψτε, και αφαιρέστε από το από την πηγή θερμότητας και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
 • Το χρώμα είναι έτοιμο για χρήση. Εάν φαίνεται πάρα πολύ παχύ ή ιξώδη, αραιώστε το με νερό μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνιστάται να μην βάψετε με ζέστη ή απευθείας στον ήλιο. Μετά την πρώτη εφαρμογή της μπογιάς, θα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες πριν εφαρμόσετε και δεύτερη φορά το χρώμα. Προτείνεται επίσης δύο χρόνια αργότερα να περάσετε ακόμη ένα χεράκι το χρώμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση του χρώματος σας για μια ακόμη μια δεκαετία. Επίσης σας προτείνουμε να κάνετε ένα τεστάκι πρώτα στην περιοχή που σκοπεύετε να βάψετε για να ελέγξετε τα αποτελέσματα.

 

Πηγή: thewhoot.com
Close