Φτιάξτε σπιτικό αρωματικό χώρου, χωρίς χημικά για τέλειο άρωμα και φρεσκάδα!

Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει πάντα όμορφα αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράζετε συχνά, αρωματικά χώρου; Ακόμη και αν μπορείτε να τα προμηθεύεστε, οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να έχουν όμορφο άρωμα, μπορεί να είναι βλαβερές για την υγεία! Η καλύτερη λύση, είναι να φτιάξετε το δικό σας, σπιτικό αρωματικό χώρου με υλικά τα οποία θα διαλέξετε εσείς! Το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια της οικογένειας σας!

Δειτε ακομα Πείτε τέλος στα κουνούπια με φυσικά αρώματα εύκολα και γρήγορα!

Πολλοί γνωρίζουν πως τα κοινά αποσμητικά χώρων είναι επικίνδυνα για την υγεία, αυτών που τα εισπνέουν. Παρόλα αυτά, όμως, συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν. Ποιος είναι ο λόγος που τα χρησιμοποιούν; Φυσικά, γιατί βεβαιώνουν πως αποτελεί την καλύτερη λύση για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Εκτός από αυτό, βοηθούν και στη δημιουργία ευχάριστων μυρωδιών για το χώρο που τοποθετούνται.

Οι κίνδυνοι των αποσμητικών χώρων δεν είναι γνωστοί. Πολλά από αυτά προκαλούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Κάποιες από αυτές έχουν να κάνουν με την εμφάνιση κρίσεων άσθματος. Συνήθως τα συγκεκριμένα αποσμητικά διαθέτουν πάνω από 3.000 χημικές ουσίες. Αυτές είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της διάρκειας του αρώματος.

Από εκεί και πέρα, τα αποσμητικά χώρων διαθέτουν και χημικές ουσίες που προκαλούν διαταραχές ως προς την αναπαραγωγή. Ακόμη, είναι υπεύθυνα και για την εμφάνιση διαφόρων καρκίνων.

Άλλες διαταραχές που έχουν παρουσιαστεί: διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, ζάλη, ναυτία, σύγχυση, υπνηλία, ερεθισμό στο στόμα, τον λαιμό, τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα, αναπνευστική ανεπάρκεια και κόπωση.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας άρωμα για το σπίτι
– Αιθέρια έλαια της επιλογής σας (10 με 20 σταγόνες)
– 1 δοχείο ψεκασμού (γυάλινο ακόμη καλύτερα)
– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– 500 ml αποσταγμένου νερού
– Ένα γυάλινο ποτήρι ή ανοξείδωτο μπολ μεσαίου μεγέθους
– Χωνί

Άρωμα για το σπίτι: Οδηγίες για την εκτέλεση της διαδικασίας
– Αρχικά, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τα αιθέρια έλαια στο μπολ.
– Στη συνέχεια, χτυπήστε με ένα πιρούνι.
– Έπειτα, μεταφέρετε το μείγμα, με χωνί, στο μπουκάλι ψεκασμού.
– Γεμίστε μέχρι επάνω το μπουκάλι, με νερό.
– Φυλάξτε το σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.
– Πριν τη χρήση του, πρέπει να το κουνήσετε.

Δειτε ακομα Σκύλος στο σπίτι; Μην απελπίζεστε και δείτε πως θα παραμείνει το σπίτι καθαρό πανεύκολα!

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

 

Πηγή: www.enimerotiko.gr
Close