Φτιάξτε  βάζα από πηλό μόνοι σας στο σπίτι – Ο τρόπος είναι πανεύκολος

Φτιάξτε βάζα από πηλό μόνοι σας στο σπίτι – Ο τρόπος είναι πανεύκολος. Οι κατασκευές είναι ένα πολύ όμορφο χόμπι που ηρεμεί τα νεύρα και μας απαλύνει το άγχος. Επίσης, οι δημιουργίες μας, μας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και μπορούν να μας γλιτώσουν και από περιττά έξοδα.

Γιατί να αγοράζεις αντικείμενα και διακοσμητικά χώρου όταν μπορείς να τα φτιάξεις με εύκολο τρόπο και οικονομικά υλικά μόνος στο σπίτι; Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε πανέμορφα βάζα από πηλό με τον πιο εύκολο τρόπο. Τα βάζα είναι πολύ χρήσιμα στο σπίτι μας.

Εκεί μπορούμε να βάζουμε τα πανέμορφα λουλούδια μας ενώ πολλά βάζα αποτελούν όμορφα διακοσμητικά χώρου ακόμη και χωρίς λουλούδια. Τα βάζα όμως είναι ακριβά και σίγουρα τις δύσκολες εποχές που διανύουμε τα νοικοκυριά στην Ελλάδα προσπαθούν να “κόψουν” από όπου μπορούν για να τα βγάλουν πέρα.

Δείτε ακόμα Πώς να μεταμορφώσετε σε μικρά έργα τέχνης τα γυάλινα βάζα σας με τη μέθοδο της ζωγραφικής

Οι οικονομικές δυσκολίες όμως δεν πρέπει να μας κάνουν να χάσουμε το γούστο μας και την όρεξή μας για κατασκευές και για ανανέωση των χώρων μας! Αποφασίσαμε λοιπόν να σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε βάζα από πηλό. Βάζα εντυπωσιακά και μοντέρνα που μπορείτε να τα κοσμήσετε σύμφωνα με τον δικό σας τρόπο. Διαβάστε παρακάτω:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Πηλός που στεγνώνει στον αέρα

Εργαλεία για πηλό

Χρώμα κιμωλίας

Γυάλινο μπουκάλι

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε:

Στην αρχή διαλέγουμε το γυάλινο μπουκάλι που θέλουμε να μετατρέψουμε σε ένα εντυπωσιακό βάζο για το σαλόνι, το χολ, την κουζίνα μας ή οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού. Καθαρίζουμε καλά αυτό το μπουκάλι και το στεγνώνουμε με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεκινάμε και καλύπτουμε το μπουκάλι μας με πηλό.

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

Ο πηλός θα πρέπει να απλωθεί στην επιφάνεια του μπουκαλιού ομοιόμορφα. Το πάχος του πηλού δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό. Δεν θέλουμε δηλαδή ούτε ένα παχύ στρώμα πηλού ούτε ένα λεπτό στρώμα πηλού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα ραγίσματα και τα σπασίματα.

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

Μόλις καλύψουμε όλο το μπουκάλι με τον πηλό προσθέτουμε λίγο νερό έτσι ώστε να γίνει ο πηλός πιο λείος. Στην συνέχεια με τα εργαλεία για τον πηλό δημιουργούμε σχέδια της αρεσκείας μας. Μπορούμε να κάνουμε ένα μοτίβο ή μερικά λουλούδια ή ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Δεν χρειάζεται τα σχέδια να είναι τέλεια.

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

Αφού φτιάξουμε τα σχέδιά μας, αφήνουμε το μπουκάλι να στεγνώσει όλη την νύχτα. Την επόμενη μέρα και αφού έχει στεγνώσει καλά, βάφουμε το βάζο μας με το χρώμα κιμωλίας. Διαλέγουμε χρώματα της αρεσκείας μας. Μπορείτε να παίξετε με τις αποχρώσεις για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το βάζο σας είναι έτοιμο.

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

φτιάξε diy βάζο με πηλό διαδικασία

All photos via toftiaxa.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. 

 

Close