Φτιάξτε υγρό βρεφικό απορρυπαντικό

Όταν έγινα μαμά κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να βρω προϊόντα καθαρισμού κατάλληλα για μωρά! Ειδικά όσον αφορά τα βρεφικά απορρυπαντικά η κατάσταση είναι απογοητευτική. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν τεχνητές αρωματικές ύλες αμφιβόλου ποιότητας, πολλά έχουν ουσίες που προκαλούν αλλεργίες, σε άλλα τα αφριστικά τους είναι πολύ σκληρά και πιθανά αν δε γίνει το τέλειο ξέβγαλμα να μείνουν υπολείμματα στα ρούχα. Αποτέλεσμα; Δερματίτιδες και αλλεργικές αντιδράσεις!

Και πολλές μαμάδες μου λένε: μου αρέσει το πράσινο σαπούνι αλλά είναι δύσχρηστο,  η σκόνη δεν διαλύεται καλά στο νερό και άλλα πολλά!

Σήμερα σας έχω την καλύτερη συνταγή για υγρό παρακαλώ πράσινο σαπούνι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χέρι και στο πλυντήριο χωρίς πρόβλημα! και γλιτώνετε όλα επικίνδυνα χημικά και κάνετε οικονομία, καθώς τα υλικά είναι πολύ φθηνά.

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 λίτρο απορρυπαντικού)

950 γρ νερό βραστό

40 γραμμάρια τριμμένο πράσινο σαπούνι (υπάρχει έτοιμο τριμμένο ή τρίβετε εσείς τη μπάρα)

2 γραμμάρια αιθέριο έλαιο λεβάντα ή/και μανταρίνι

8 γραμμάρια βιταμίνη Β5 ( αν δε βρείτε βάλτε νερό στη θέση της)

 

Στο βραστό νερό διαλύω το σαπούνι και το αφήνω να κρυώσει καλά. Έπειτα το χτυπάω με το ραβδομπλέντερ να γίνει μια ενιαία μάζα με υφή τζελ. Τότε προσθέτω τη βιταμίνη αν τη χρησιμοποιώ  και τα αιθέρια έλαια και ανακατεύω πάλι καλά. Βάζω σε μπουκάλι του ενός λίτρου. Κρατά για μερικές εβδομάδες χωρίς πρόβλημα,

Για το πλυντήριο βάζω 100-120 μλ στον κάδο και για το χέρι ένα καπάκι. Επίσης, αντί μαλακτικό βάζω λευκό ξύδι και αντί σκόνης κατά των αλάτων μαγειρική σόδα 4 κ.σ.

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

 

 

Close