Γεμίζει συνέχεια το σπίτι σου με σκόνη; Αυτοί είναι οι λόγοι

Έχουμε τρελαθεί με αυτή τη σκόνη! Μια έχουμε την Αφρικανική, μια τη σκόνη από το air condicion, Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τη σκόνη απο τα χαλια. Δείτε λοιπον παρακάτω, όλους τους λόγους  που το σπίτι μας γεμίζει συνεχώς σκόνη ακόμα κι αν το καθαρίζουμε συνέχεια.

Αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά
Ένα από τα συνηθέστερα λάθη. Ο φρέσκος αέρας δεν είναι τόσο… φρέσκος. Αν ζείτε στην πόλη, τότε είναι αναπόφευκτο να αποφύγετε τη σκόνη που μπορεί να εισχωρήσει από τα παράθυρα του σπιτιού. Μπορεί να πιστεύετε ότι όσο τα κρατάτε ανοιχτά ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού, ωστόσο δεν μπορείτε να εμποδίσετε την σκόνη που μπορεί να μπαίνει από το παράθυρο.

Δείτε ακόμη Ψάχνετε τρόπους για να ξεφορτωθείτε την σκόνη από τα έπιπλα σας; Φτιάξτε το μαγικό καθαριστικό που θα σας σώσει!

Οι συνθετικές επιφάνειες
Τα συνθετικά υλικά απορροφούν περισσότερη σκόνη από τα φυσικά υλικά (όπως η πέτρα και το ξύλο).

Αν έχεις μετακομίσει πρόσφατα ή έχεις κάνει ανακαίνιση
Σε αυτή την περίπτωση και πάλι είναι δύσκολο να αποφύγεις τη σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα χαλιά
Απορροφούν μεγάλη ποσότητα σκόνης, είναι η τέλεια «παγίδα» για εκείνη. Το στεγνό καθάρισμά τους σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει.

Μπορεί να φταίει το φίλτρο του κλιματιστικού
Αν αυτό δεν αλλάζει και δεν καθαρίζεται, τότε η σκόνη εξαπλώνεται.

Δείτε ακόμη 20 κολπάκια για να διώξεις τη σκόνη μια και καλή

Καθαρίζεις με …στεγνό ξεσκονόπανο
Με αυτό πετυχαίνεις μόνο να ανακατεύεις τη σκόνη και να την περιφέρεις από τη μια γωνιά του σπιτιού στην άλλη. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ξεσκονίσματος γίνεται με τη χρήση ενός καθαρού πανιού με νερό και ξύδι.

Δεν πλένεις συχνά τα καλύμματα, τα ριχτάρια και τα κλινοσκεπάσματα
Άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παρουσία της σκόνης στο χώρο. Φρόντισε να τα πλένεις όσο πιο τακτικά μπορείς.

Close