Γενικό καθαριστικό σπρέι με super καθαριστικά αποτελέσματα

Στο ίντερνετ κυκλοφορούν άπειρες συνταγές για οικολογικά καθαριστικά. Θέλει προσοχή και γνώση για το τί είναι αποτελεσματικό και ασφαλές!

Σας δίνω λοιπόν μια δοκιμασμένη συνταγή για γενικό καθαριστικό, με το οποίο καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε κάθε επιφάνεια της κουζίνας, το μπάνιο κλπ χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και την υγεία μας!

Υλικά
30 μλ λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη βόρακα (από μπαχαροπωλεία)
500 μλ καυτό νερό
60 μλ υγρό πράσινό σαπούνι ή μασσαλίας ή αν δε βρείτε ένα οικολογικό καθαριστικό πιάτων
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο, κατά προτίμηση λεμόνι ή/και πορτοκάλι, λεβάντα ή θυμάρι
10 μλ αλκοόλ (βότκα)
Βρίσκω ένα παλιό μπουκάλι σπρέι του εμπορίου και το πλένω πολύ καλά, να φύγουν τα κατάλοιπα του απορρυπαντικού.
Με τη βοήθεια ενός χωνιού, βάζω πρώτα το ξύδι, έπειτα το βόρακα και προσθέτω το καυτό νερό, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ο βόρακας. Ρίχνω σιγά-σιγά το υγρό σαπούνι για να μην αφρίσει, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος, όταν το μείγμα είναι σχετικά κρύο, προσθέτω το αιθέριο έλαιο, το οποίο το έχω πρώτα αναμίξει με το αλκοόλ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ αλλάζουμε τη σειρά με την οποία βάζουμε τα υλικά στο μπουκάλι, αλλιώς μπορεί να προκληθεί απότομος αφρισμός και να ξεχειλίσει!

Προσωπικά, έχω επιλέξει να βάλω ένα αλκοολικό εκχύλισμα δυόσμου (από τα χεράκια μου) στη θέση του αλκοόλ και αιθέριο έλαιο λεμόνι.
Το εκχύλισμα δυόσμου δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει, αλλά επειδή ξέρω ότι οι περισσότερες δεν έχετε πολύ χρόνο, η σκέτη βότκα την κάνει τη δουλειά!

photo via pinterest

Close