Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μαλακτικό: Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μαλακτικό; Δείτε το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει τα ρούχα σας να μοσχομυρίζουν για αρκετές μέρες σαν φρεσκοπλυμένα.

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μαλακτικό: Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Δείτε ακόμα: 17 clean tips που θα κάνουν το σπίτι σας πραγματικά καθαρό!  Δεν το καθαρίζουμε όπως θα έπρεπε μέχρι τώρα

Κάντε τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα

Όλοι θέλουμε τα ρούχα μας να μυρίζουν όμορφα. Όμως κάποιες φορές ενώ τα ρούχα μόλις βγήκαν από το πλυντήριο δεν φρεσκομυρίζουν.

Ευτυχώς για εσένα υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σου χαρίσουν τα πιο μοσχομυρωδάτα ρούχα.

Έχεις σκεφτεί μήπως κάνεις κάτι λάθος όταν βάζεις πλυντήριο; Πέρα από τις βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρείς σε κάθε πλύση να ξεχωρίζεις, ας πούμε, τα λευκά από τα χρωματιστά, τα ευαίσθητα από τα ανθεκτικά, κλπ, υπάρχουν και κάποια ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Για αρχή, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το κατάλληλο πρόγραμμα και τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μαλακτικό: Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Για να εξαφανίσεις τις άσχημες μυρωδιές, πρέπει να πλένεις, τουλάχιστον τα ρούχα που το αντέχουν, με καυτό νερό και όχι με κρύο. Ακόμη, αν δεν θες να μυρίζουν τα ρούχα σου, είναι πολύ σημαντικό να μη γεμίζεις ασφυκτικά το κάδο και να μη το παρακάνεις με το μαλακτικό. Όσο καλή και αν είναι η πρόθεση σου, αν δεν τηρείς τους κανόνες χρήσης του προϊόντος, πιθανότατα θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα

Τα έξυπνα κόλπα για να μοσχοβολάνε πάντα τα ρούχα μετά το πλύσιμο

Το μυστικό της γιαγιάς για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα μετά το πλύσιμο
Μην αφήνεις τα ρούχα να κάθονται

Ας δούμε ένα υποθετικό σκηνικό. Έβαλες τα ρούχα σου στο πλυντήριο και το προγραμμάτισες να ξεκινήσει στις 2 το βράδυ, για να λειτουργεί με το νυχτερινό ρεύμα. Προφανώς και άκουσες μετά από καμιά ώρα, κάπου μέσα στον ύπνο σου, έναν μικρό ενοχλητικό θόρυβο που σε ενημέρωνε ότι το πλυντήριο σου έχει κάνει τη δουλειά του.

Δείτε ακόμα: Σφουγγάρισμα χωρίς στίγματα: Το κόλπο για πεντακάθαρο πάτωμα

Και εσύ άλλαξες πλευρό. Εντάξει, δεν είναι τόσο υποθετικό τελικά. Όταν, είχες χρόνο να αδειάσεις το κάδο του πλυντηρίου σου, συνειδητοποιήσες τη δυσάρεστη έκπληξη. Όσο εσύ καθυστερείς, τα βακτήρια αυξάνονται και πληθύνονται μέσα στον κάδο με αποτέλεσμα να μυρίζουν τα ρούχα σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, φρόντισε να βεβαιωθείς ότι θα τα απλώσεις έγκαιρα για να μην κάνεις διπλή δουλειά.

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μαλακτικό: Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Καθάρισε το πλυντήριο σου

Αν ακολουθείς πιστά τους κανόνες χρήσης, τόσο του πλυντηρίου όσο και των προϊόντων που χρησιμοποιείς, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Με το πέρασμα του χρόνου η συσκευή σου συγκεντρώνει μικροοργανισμός που γρήγορα μετατρέπονται στη γνωστή μούχλα. Όσο αντιφατικό και να σου ακούγεται, το πλυντήριο σου θέλει τακτικό καθάρισμα. Ένα σπιτικό κόλπο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το εξής.

Δείτε ακόμα: Καθαριότητα μπανιέρας: Το μεγαλύτερο λάθος που όλοι κάνουμε

Βάλε το πλυντήριο σου να κάνει άδειο μια πλύση, μόνο που αντί για απορρυπαντικό, βάλε στη θήκη μισή δόση ξίδι και μισή μαγειρική σόδα. Όταν τελειώσει βάλε το να κάνει ένα ξέπλυμα και έτοιμο. Από δω και στο εξής τα ρούχα σου θα έχουν τη λαχταριστή μυρωδιά που τόσο θέλεις. Αν παρά όλα αυτά, οι άσχημες μυρωδιές επιμένουν, ήρθε η ώρα για έναν επαγγελματία. Κάλεσε έναν τεχνικό για να εξαφανίσει τα κρυμμένα άλατα που εσύ δεν μπορείς να εντοπίσεις και να σου αλλάξει τυχόν φίλτρα που έχουν βουλώσει.

 

Close