Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Καθαρίστε το μπάνιο σας και διατηρείστε το αστραφτερό με τη συνταγή των 30 δευτερολέπτων. Απολυμαίνει και μας απαλλάσσει από τους δύσκολους λεκέδες.

Το σπίτι μας οφείλουμε να το έχουμε πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Μπορεί το ζήτημα της τακτοποίησης να είναι για λόγους αισθητικής και ψυχολογίας, όμως το ζήτημα της καθαριότητας επηρεάζει πολύ την υγεία μας γενικότερα.

Ξοδεύουμε λοιπόν αρκετά χρήματα μέσα στον μήνα για να πάρουμε απορρυπαντικά που καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις επιφάνειες του σπιτιού. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αυτά τα απορρυπαντικά είναι ακριβά. Επίσης  είναι χημικά προϊόντα που πολλές φορές βλάπτουν την υγεία, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν άτομα με αλλεργίες.

Δείτε ακόμα 6 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν το πλύσιμο πιάτων στο χέρι πιο εύκολο από ποτέ!

Εμείς, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα clean tip, μία συνταγή των 30 δευτερολέπτων για να κατασκευαστεί. Απολυμαίνει και μας απαλλάσσει από τους δύσκολους λεκέδες. Αποτελείτε από δυο πολύ φθηνά υλικά που μπορούμε να τα βρούμε στα supermarket και στα φαρμακεία.

Με μόνο λίγη αμμωνία και λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου, μπορείτε να δείτε το σπίτι σας να λάμπει από καθαριότητα. Επίσης, θα σκοτώσετε όλα τα βλαβερά μικρόβια από τις επιφάνειές σας. Παρακάτω θα δείτε γιατί αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσάς, πως πρέπει να την χρησιμοποιήσετε και τι πρέπει να προσέξετε. Διαβάστε παρακάτω:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα μαγικό αντιμικροβιακό εργαλείο.

Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι γνωστό για τη θεραπεία τραυμάτων και πληγών και μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει κι ένας μεγάλος βοηθός στο σπίτι. Λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, καταστρέφει τα βακτήρια, το ωίδιο και τις κακές οσμές.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό μαγειρικών σκευών, χαλιών και πλακιδίων. Λευκαίνει τα υφάσματα και τα κλινοσκεπάσματα. Για να αφαιρέσετε τα άλατα και κίτρινα σημάδια από το νεροχύτη, το μπάνιο και την τουαλέτα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου πρέπει να γίνει σύμμαχός σας.

Η αμμωνία διαλύει τους λεκέδες από λίπη και λάδια.

Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Η οικιακή αμμωνία είναι γνωστό ότι είναι ένα ισχυρό καθαριστικό καθώς μας απαλλάσσει από του λεκέδες λίπους και λαδιού, διασπώντας τις κυτταρικές πρωτεΐνες. Πολλά καθαριστικά μπάνιου, δαπέδου και παραθύρων το περιέχουν ως δραστικό συστατικό.

Αλλά ενώ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό προϊόν, είναι δηλητηριώδες και πολύ επικίνδυνο εάν έρθει σε επαφή με τα μάτια, το δέρμα ή το αναπνεύσουμε. Γι ‘αυτό η αμμωνία δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεται με άλλες χημικές ουσίες, καθώς μπορεί να γίνει πολύ επιβλαβής.

Η συνταγή των 30 δευτερολέπτων είναι φθηνότερη και ασφαλέστερη συγκριτικά με τα χημικά που αγοράζονται από το κατάστημα.

Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Τα απορρυπαντικα που αγοράζουμε από το κατάστημα δεν είναι  φθηνά. Ειδικά σε μεγάλες οικογένειες καθώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Επομένως, εάν δεν θέλετε να μην πληρώνετε πολλά ή να χρησιμοποιείτε προϊόντα με σύνθετες ουσίες δημιουργήστε το δικό σας προϊόν καθαρισμού!

Ένα σπιτικό ποιον καθαρισμού το συστήνουμε περισσότερο, διότι δεν είναι λίγα τα σπίτια, που έχουν άτομα με αλλεργίες.  Είναι λιγότερο δαπανηρό και ακίνδυνο εάν ακολουθείτε τις σωστές αναλογίες και προφυλάξεις ασφαλείας.

Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Συστατικά:

  1. 100 ml αμμωνίας (10%)
  2. 100 ml υπεροξειδίου του υδρογόνου (3%)

Διαδικασία:

Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι με σπρέι ή ένα γυάλινο βάζο. Το ξεπλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα. Φοράμε λαστιχένια γάντια, μάσκα και κατά προτίμηση γυαλιά ασφαλείας, πριν ρίξουμε την αμμωνία στο μπουκάλι.

Προσθέτουμε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στην αμμωνία. Ανακατεύουμε καλά ανακινώντας απαλά και προσεκτικά το μπουκάλι. Ψεκάζουμε το μείγμα στη σκουριά ή οποιοδήποτε άλλο λεκέ θέλουμε να αφαιρέσουμε και το αφήνουμε να δράσει για 10 με 15 λεπτά.

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα πανί και να καθαρίσουμε με το πανί τους λεκέδες. Αφού δράσει πλένουμε τις επιφάνειες που ρίξαμε το μείγμα με τρεχούμενο νερό.

Συνταγή των 30 δευτερολέπτων – Οδηγίες ασφαλείας

Η σπιτική συνταγή των 30 δευτερολέπτων που θα διατηρήσει το μπάνιο σας αστραφτερά καθαρό!

Η αμμωνία μπορεί να είναι δηλητηριώδης, οπότε για να τη χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, θα πρέπει να ανοίξετε όλα τα παράθυρα, να φορέσετε μάσκα και λαστιχένια γάντια και αφού εφαρμόσετε το μείγμα στην επιφάνεια να φύγετε γρήγορα από το δωμάτιο.

Αφού ξεπλύνετε το μείγμα πρέπει να αερίσετε καλά το σπίτι. Επίσης για όσο το μείγμα δρα, απομακρύνετε τα υπόλοιπα μελή και τα κατοικίδια από τον χώρο.

All photos via: brightside.me

Close