15 έξυπνες λύσεις για να εξοικονομήσεις χώρο και να  οργανώσεις εύκολα τις κατσαρόλες και τα τηγάνια της κουζίνας

Πως θα βολέψω τις κατσαρόλες, τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στο ντουλάπι; Ιδέες για να εξοικονομήσεις χώρο

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια μας είναι από τα πιο σημαντικά κουζινικά σκεύη στο σπίτι. Εκεί, μαγειρεύουμε το φαγητό που θα απολαύσουμε οικογενειακώς. Επειδή μαγειρεύουμε σχεδόν καθημερινά έχουμε ανάγκη οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να είναι σε ένα μέρος όπου να μπορούμε να τα πάρουμε εύκολα.

Εκτός από αυτό, έχουμε ανάγκη αυτό το μέρος να είναι πρακτικό, για να μπορούμε να τα πάρουμε εύκολα χωρίς να πέφτουν και να αναστατώνουν ολόκληρη την πολυκατοικία. Άλλωστε οι κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι ακριβά κουζινικά σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Δείτε ακόμα Διακόσμησε τον πάγκο της κουζίνας σου με 8 εύκολα βήματα!

Αν κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε μια κατσαρόλα, πέφτουν άλλες 10 κάτω, μειώνονται τα χρόνια ζωής τους από τα πεσίματα και αυτό είναι δεδομένο. Τα πάντα μέσα στο σπίτι έχουν να κάνουν με την οργάνωση. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ο τρόπος που θα αποφασίσετε να οργανώσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, μετράει.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε 15 εικόνες με εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Είναι πρακτικοί τρόποι που αν τους ακολουθήσετε είμαστε σίγουροι ότι η καθημερινότητά σας θα γίνει πιο εύκολη. Διαβάστε παρακάτω:

Συνήθως τις κατσαρόλες και τα τηγάνια τα τοποθετούμε στα μεγάλα ντουλάπια της κουζίνας κάτω κάτω. Τις περισσότερες φορές τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και αυτό, αν και είναι σωστό από άποψη εξοικονόμησης χώρου, δεν είναι και τόσο πρακτικό.

Κάθε φορά που θέλουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα, πρέπει να βγάλουμε από το ντουλάπι όλα τα υπόλοιπα, έτσι ώστε να μην πέσουν και χαλάσουν. Αν θέλουμε λοιπόν πρακτικότητα, τότε μπορούμε να αγοράσουμε το παρακάτω εξάρτημα, που ξεχωρίζει τα τηγάνια μεταξύ τους. Έτσι θα είναι το ένα πάνω στο άλλο, αλλά θα μπορούμε να τα παίρνουμε εύκολα!

Οργανωση τηγανιων σε ραφιερα

Δεν είναι λίγα τα σπίτια που επιλέγουν να κρεμάσουν τα τηγάνια τους και τις κατσαρόλες σε κάποια ξύλινη βάση. Αν έχεις μικρή κουζίνα όμως, είναι πιθανό όλα αυτά τα κρεμαστά κουζινικά να την κάνουν να δείχνει ακόμη πιο φορτωμένη. Ήρθε ο καιρός να πάρεις το εξάρτημα που ναι μεν τα κρεμάει, αλλά μπαίνει σε ντουλάπια. Πρακτικό και όμορφο!

Κρεμάστρα τηγανιών μέσα σε ντουλάπι

Πως θα βολέψω τα τηγάνια στο ντουλάπι

Από την άλλη, μπορείς να αγοράσεις ειδικές θήκες για τα κουζινικά σου και να τοποθετήσεις αυτές τις θήκες στο μεγαλύτερο ντουλάπι της κουζίνας σου. Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία, μοιάζει πολύ με τις θήκες από τα πλυντήρια πιάτων και φαίνεται πολύ πρακτική και όμορφη λύση.

Οργάνωση τηγανιών με πλαστικές θήκες

Κανείς δεν θα σε σταματήσει από το να ακολουθήσεις την παραδοσιακή οδό. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτή η μέθοδος έχει βοηθήσει πολλές νοικοκυρές. Όπως βλέπεις και στην παρακάτω εικόνα πρόκειται για μια πολύ πρακτική και όμορφη λύση.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Μπορείς αν θέλεις να αγοράσεις δύο εξαρτήματα για να κρεμάς τα κουζινικά σου στα ντουλάπια. Έτσι θα μπορείς να ξεχωρίσεις και να βρίσκεις πιο εύκολα τις κατσαρόλες από τα τηγάνια. Αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις, δεν χρειάζεται να τα στοιβάζεις όλα κάτω από το ίδιο εξάρτημα.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Μπορείτε να δείτε κι εσείς πόσο όμορφη και πρακτική είναι η λύση που σας προτείνουμε. Έχει σώσει άπειρα νοικοκυριά και σίγουρα εξοικονομεί χώρο τόσο στα ντουλάπια όσο και στους πάγκους της κουζίνας.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Πως θα τακτοποιήσω τα καπάκια απο τις κατσαρόλες

Εύκολα βρίσκουμε θήκες και εξαρτήματα για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια μας. Ξεχνάμε όμως ότι τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια πιάνουν εξίσου χώρο και φυσικά είναι εξίσου σημαντικά. Οπότε, η παρακάτω θήκη για τα καπάκια των κουζινικών μας, νομίζουμε ότι επιβάλλεται να μπουν στο σημερινό άρθρο.

Οργάνωση κουζίνας με θήκες για τα καπάκια της κατσαρόλας

Νομίζουμε ότι όλοι μπήκατε στην φιλοσοφία “κρεμάω τα κουζινικά μου στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού” . Το μόνο που μένει να κάνετε τώρα, είναι να διαλέξετε πιο στυλ από τις εικόνες που μοιραστήκαμε μέχρι τώρα μαζί σας, σας αρέσει περισσότερο.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο πρακτική όσο οι προηγούμενες λύσεις όμως είναι μια μοναδική εναλλακτική για εκείνους που μένουν μόνοι τους ή είναι φοιτητές. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι δεν έχουν πολλά κουζινικά, οπότε η παρακάτω λύση θα τους φανεί σίγουρα πολύ χρήσιμη.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Κι αν θέλεις να βολέψεις τα ταψιά σου, τα πυρέξ σου ή τα καπάκια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, τότε το παρακάτω συρτάρι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Ο άνθρωπος απλά τοποθετήσει ράφια μέσα στο συρτάρι και αμέσως έγινε το πιο πρακτικό συρτάρι του σπιτιού. Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, αν γνωρίζεις από κατασκευές.

Οργάνωση ταψιών μέσα σε ράφια

Η τύχη του να μένεις σε ένα σπίτι που να είναι από μόνο του πρακτικό, φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Επειδή εμείς είμαστε κοινοί θνητοί όμως και σίγουρα δεν έχουμε τέτοια συρτάρια στο σπίτι μας, μάλλον ήρθε ο καιρός να μιλήσεις με έναν μαραγκό αν θες δραστική λύση.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Πως θα βάλω τις κατσαρόλες στο ντουλάπι;

Μπορείς να τοποθετήσεις ράφια στο εσωτερικό κάποιου ντουλαπιού για να ξεχωρίσει εκεί τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου. Αν δεν έχεις τα χρήματα για μαραγκό, μπορείς να βρεις εναλλακτικούς τρόπους στο internet για να το κάνεις μόνος σου.

Χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την άποψή σου, όσο κι αν μας αρέσει η παρακάτω ιδέα – αφού εμείς στην προτείνουμε – , για το καλό της τσέπης σου, δοκίμασε πρώτα όλα τα παραπάνω και άσε την διαμόρφωση των ντουλαπιών τελευταία.

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Υπάρχουν εξαρτήματα στην αγορά που κάνουν το βόλεμα των κουζινικών, παιχνιδάκι. Ένα από αυτά τα εξαρτήματα είναι και το παρακάτω, όπου με έναν πολύ διακριτικό και μοντέρνο τρόπο, διαχωρίζει τα τηγάνια μεταξύ τους.

Για να μη πιάνουν χώρο τα καπάκια από τις κατσαρόλες, μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί σε μια σχάρα αποστράγγισης ή να κάνετε μια ειδική βέργα για να τοποθετείτε όλα τα καπάκια στα ντουλάπια.

15 έξυπνες λύσεις για να εξοικονομήσεις χώρο και να οργανώσεις εύκολα τις κατσαρόλες και τα τηγάνια της κουζίνας

15 τρόποι να οργανώσεις τα τηγάνια & τις κατσαρόλες σου στα ντουλάπια της κουζίνας!

Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο μας. Βάσεις που μπαίνουν είτε μέσα είτε έξω από τα ντουλάπια και που κάνουν χώρο για τα καπάκια των κατσαρολών και των τηγανιών του σπιτιού. Θα σου προτείναμε να τα τοποθετήσεις μέσα από τα ντουλάπια, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, εσύ ξέρεις καλύτερα!

Οργάνωσε τα καπάκια της κατσαρόλας με θήκες

All photos via Pinterest

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο daddy-cool.gr

 

Close