Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!

Έχετε νιώσει ποτέ απογοήτευση που δεν μπορέσατε να κάνετε  τα παλιά και αγαπημένα σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια; Σταματήστε, να στεναχωριέστε καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα σας και απλά δεν γνωρίζατε το μυστικό. Κάντε τα παλιά σας αντικείμενα σαν καινούργια ακολουθώντας αυτές τις υπέροχες 13 λύσεις.

1.) Ξύλο κοπής

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: onegoodthingbyjillee

Καθαρίστε το ξύλο κοπής σας με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με ένα μείγμα από χυμό λεμόνι και αλάτι..

2.) Χάλκινα κατσαρολικά

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: whatsupfagans

Τα χάλκινα κατσαρολικά θεωρούνται ότι είναι φανταστικά για το μαγειρέμα.  Για να τα κάνετε να μοιάζουν σαν καινούργια δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε αλάτι και ξύδι. Απλά πασπαλίστε την επιφάνεια με αλάτι, ρίξτε λίγο ξίδι πάνω της και τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι.

3.) Πιάτα

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: thehungryhousewife

Είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές στα πιάτα σας, απλά χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι που είναι κατάλληλο για πορσελάνη.

4.) Ταψιά

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: pinterest

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη των ταψιών σας, εφαρμόζοντας μια πάστα από  υπεροξείδιο του υδρογόνου και μια απλή συνηθισμένη σόδα. Απλώστε την πάστα στο ταψί και αφήστε τη για 30 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύντε.

Δείτε ακόμη: Καθαρίστε το σπίτι σας και πείτε αντίο στο κρύωμα

5.) Χαλιά

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: diyncrafts

Για να κάνετε τα χαλιά σας να λάμπουν θα χρειαστείτε, ένα μέρος ξυδιού και δύο μέρη νερό. Ανακατεύψτε το νερό και το ξύδι μαζί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, και στη συνέχεια ψεκάστε πάνω στο λεκέ και καλύψτε τον με ένα υγρό πανί. Ενεργοποιήστε το σίδερο στη λειτουργία του ατμού, και τοποθετήστε το πάνω από το ύφασμα για 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Καθαρίστε το ξύλο κοπής σας με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με ένα μείγμα από χυμό λεμόνι και αλάτι..

6.) Σκεύη από χυτοσίδηρο

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: 3.404content

Θα χρειαστείτε ένα απολυμαντικό που χρησιμοποιείτε και για την κουζίνα σας και μερικά γάντια, σακούλες σκουπιδιών και λευκό ξύδι. Απλώστε ένα παχύ στρώμα του απολυμαντικού στο παλιό τηγάνι από χυτοσίδηρο. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα στεγνώσει πάνω του, βάλτε το σε μια σακούλα σκουπιδιών και δέστε τη σφιχτά. Αφήστε το τηγάνι στην σακούλα για 1-2 ημέρες, και στη συνέχεια ξεπλύνετε το απολυμαντικό. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα νέο στρώμα από το ίδιο υγρό και πάλι βάζοντας το σε μια άλλη σφιχτά δεμένη σακούλα σκουπιδιών για ακόμη μια μέρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βρωμιά με ζεστό νερό. Έπειτα, βάλτε το τηγάνι σε ένα μείγμα από ζεστό νερό και ξύδι (1: 1) για μια ώρα και τρίψτε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το τηγάνι να στεγνώσει. Προθερμάνετε στη συνέχεια το φούρνο στους 250 ° C και βάλτε το τηγάνι σας μέσα για μια ώρα. Αφαιρέστε προσεκτικά το ζεστό τηγάνι και εφαρμόστε ένα στρώμα με ελαιολάδο σε όλο αυτό. Το καυτό μέταλλο θα απορροφήσει την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού, όταν γίνει αυτό σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα καθαρό, στεγνό πανί και βάλτε πάλι το ταψί στο φούρνο – αυτή τη φορά ανάποδα. Μετά από 15 λεπτά, βγάλτε το έξω, σκουπίστε το με ένα πανί και τοποθετήστε το στο φούρνο και πάλι για άλλα επιπλέον 15 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ακόμα φορές. Τα τηγάνια σας μετά από αυτή τη διαδικασία θα γίνουν πιο αστραφτερά από ποτέ.

7.) Πλακάκια

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: cutediyprojects

Καθαρίστε τις περιοχές μεταξύ των πλακιδίων με χλωρίνη. Ανακατέψτε τη μαζί με νερό σε αναλογία 1: 1. Μην ξεχάσετε να αερίζετε το δωμάτιο, ενώ θα το κάνετε αυτό. Τα πλακάκια σας θα γίνουν σαν καινούργια!

8.) Λευκά πάνινα παπούτσια

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: almosttherealthing

Μπορείτε να κάνετε τα πάνινα παπούτσια σας να γίνουν κάτασπρα με την ακόλουθη λύση: ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων,με τρεις κουταλιές υπεροξειδίο του υδρογόνου και με δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Μετά από αυτό δεν θα πιστεύετε οτι είναι τα παλιά σας πάνινα παπούτσια.

Δείτε ακόμη: 10 συμβουλές για τις δουλειές του σπιτιού που θα σας σώσουν!

9.) Δερμάτινα έπιπλα

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!

Κάντε τις γρατσουνιές να εξαφανιστούν από το καναπέ σας με baby oil, και με μια μπατονέτα. Αφήστε το baby oil να δράσει για μια ώρα. Αν μετά από αυτή τη διαδικασία οι γρατσουνιές είναι ορατές, επαναλάβετε τη διαδικασία.

10.) Έπιπλα, με ταπετσαρία από μικροΐνες

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!

Αυτό το είδος των επίπλων απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό σφουγγάρι και οινόπνευμα για να απαλλαγείτε από τυχόν λεκέδες που εμφανίζονται σε αυτά με το πέρασμα του χρόνου. Βρέξτε το λεκέ με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με οινόπνευμα, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή πολύ καλά με ένα πινέλο.

11.) Δερμάτινες τσάντες

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: hellohydrangea

Μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες μιας δερμάτινης τσάντας απλά χρησιμοποιώντας υγρά μαντηλάκια.

12.) Πετσετέ πετσέτες

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!photo credit: abc-stickunddruck

Για να κάνετε τις πετσέτες σας πιο απαλές από ποτέ, μετά το πλύσιμο, ξεπλύντε τες με αλμυρό νερό. Επιπλέον, οι πετσέτες σας θα φαίνονται σαν καινούργιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τις στεγνώσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο ή σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε ακόμη: Πάστα για τα πιάτα..μην την φάτε, καθαρίστε!

13.) Οδοντόβουρτσες

Κάντε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια με αυτούς του απλούς τρόπους!

Αν θέλετε να κάνετε την οδοντόβουρτσα σας να φαίνεται σαν καινούργια δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα.Ρίξτε σε ένα μπολ καυτό νερό και βάλτε μέσα τη βούρτσα σας, ανακινώντας τη κυκλικά. Δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα!

Πηγή: brightside.me
Close