Κόλπα για να έχεις το σπίτι πάντα στη πένα!

Κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας γκρινιάζετε για την ακαταστασία που επικρατεί; Όχι πια! Ακολουθήστε τα tips των ανθρώπων που αγαπάνε την τάξη και την καθαριότητα και ξενοιάστε μια και καλή. Πάμε να τα δούμε:

1. Φροντίστε να στρώνετε το κρεβάτι σας με το που σηκώνεστε από αυτό. Όταν θα γυρίσετε από τη δουλειά σας και θα το βρείτε τακτοποιημένο θα χαρείτε με την τάξη που θα επικρατεί.

2. Ορίστε συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας που θα βάζετε πλυντήριο. Πλένετε τα ρούχα σας τις ημέρες που έχετε σημειώσει και φροντίστε άμεσα να τα σιδερώνετε και να τα βάζετε στη θέση τους. Με αυτόν τον τρόπο δε θα υπερχειλίζουν τα καλάθια και δε θα γεμίζει το σπίτι σας πλυμένα και ασιδέρωτα ρούχα.

3. Αγοράστε κουτιά διαφόρων μεγεθών και τοποθετήστε μέσα σε αυτά αντικείμενα που δε χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Κρύψτε τα μέσα σε ντουλάπια ή κάτω από το κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα γεμίζει το σπίτι σας με αχρείαστα πράγματα. Επιπλέον, αγοράστε ένα όμορφο κουτάκι, τοποθετήστε το σε κάποιο εμφανές σημείο στο σαλόνι και φροντίστε κάθε φορά που εισέρχεστε στο σπίτι σας να ρίχνετε κατευθείαν μέσα σε αυτό τα κλειδιά σας ή ό,τι άλλο μικροαντικείμενο θα χρειαστείτε μέσα στη μέρα. Έτσι δε θα χάνετε τίποτα!

4. Μην ξεχνάτε να τακτοποιείτε τα ρούχα σας με το που τα βγάζετε. Μην κάνετε το λάθος και πετάτε από εδώ και από εκεί μπλούζες και παντελόνια γιατί ένα είναι το μόνο σίγουρο: θα γεμίσει το δωμάτιό σας με βουνά από ρούχα. Κρεμάστε κατευθείαν τα ρούχα σας ή βάλτε τα για πλύσιμο. Αυτό το tip ακούγεται απλό αλλά είναι πραγματικά θαυματουργό, μιας και σας γλιτώνει από μετέπειτα ταλαιπωρία συμμαζέματος.

5. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας όσο μαγειρεύετε. Τι εννοούμε; Όσο για παράδειγμα βράζετε τα μακαρόνια, δε χρειάζεται να περιμένετε να γίνουν, αντιθέτως μπορείτε να πλύνετε εκείνη τη στιγμή τα πιάτα, να καθαρίσετε την κουζίνα σας, να βγάλετε τα σκουπίδια στον κάδο και πολλά άλλα. Γιατί το λέμε αυτό; Μα φυσικά γιατί αν αφήσετε το χρόνο να περάσει και έπειτα καθίσετε στο τραπέζι να φάτε, μετά δε θα έχετε καμιά διάθεση για… φασίνα. Το αποτέλεσμα; Ένα σούπερ ακατάστατο σπίτι.

6. Τέλος, πιέστε τον εαυτό σας να τακτοποιεί το σπίτι πριν πέσει για ύπνο. Βάλτε στη θέση τους τυχόν παραπεταμένα αντικείμενα, καθαρίστε το τραπέζι, βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο και γενικότερα κάνετε μικροδουλίτσες πριν κοιμηθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερη διάθεση το πρωί που θα ξυπνήσετε, μιας και το σπίτι θα δείχνει τακτοποιημένο και καθαρό.
queen.gr

Close