Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές του σπιτιού μας, και το χρησιμοποιούμε καθημερινά, ειδικά αν έχουμε πολυμελή οικογένεια.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη και τακτική περιποίηση και καθαριότητα. Με αυτά τα 6 κόλπα θα σωθείτε και θα μυρίζει το πλυντήριο και τα ρούχα σας πιο όμορφα από ποτέ…και θα είναι πραγματικά καθαρά.

 

1. Ξεπλύνετε το ποτήρι

Ακόμα κι αν το πλυντήριο σας  φαίνεται καθαρό, η πραγματικότητα είναι πιθανώς διαφορετική. Μικρόβια και βακτηρίδια μπορούν να συσσωρευτούν, γι αυτό η λύση είναι να βάζετε ένα άδειο πλυντήριο κάθε λίγους μήνες. Για καλύτερα αποτελέσματα ρίξτε δυο ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων και βάλτε το να πλύνει στους 90 βαθμούς. Τα επίμονα μικρόβια και τα άλατα δεν έχουν καμία ελπίδα!

2. Αποφύγετε τις οσμές

Έχετε ανοίξει ποτέ το πλυντήριο σας και να έχει μια φρικτή μυρωδιά; Αυτό μπορεί να συμβεί όταν στο πλυντήριο έχουν συσσωρευτεί  υπολείμματα απορρυπαντικού και βρωμιάς. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί που έχετε ρίξει πάνω ξίδι τον κάδο και το λάστιχο της πόρτας. Μέτα από κάθε πλύση αφήστε την πόρτα ανοιχτή  έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορήσει. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η μυρωδιά μούχλας.

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Twitter/HeatherHurczyn

3. Καθαρίστε το φίλτρο

Το φίλτρο του πλυντηρίου προορίζεται  για την προστασία της αντλίας του. Πράγματα όπως οι τρίχες, τα νομίσματα και τα κομμάτια υφάσματος θα μπορούσαν ενδεχομένως να βουλώσουν την αντλία, έτσι το φίλτρο τα κρατάει και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία. Ωστόσο, τα μικρόβια και η μούχλα μπορούν επίσης να συγκεντρωθούν στο φίλτρο και να περάσουν στα ρούχα σας για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο. Συνήθως  το φίλτρο βρίσκετε στο κάτω μέρος του πλυντηρίου, πίσω από ένα προστατευτικό πορτάκι. Πριν το ανοίξετε βάλτε μια πετσέτα για να αποφύγετε να πλημμυρίσει το μπάνιο σας. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το φίλτρο του πλυντηρίου σας, ελέγξτε το εγχειρίδιο οδηγιών.

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Youtube/HotpointServiceUK

Βρείτε το φίλτρο, ξεβιδώστε απαλά το πώμα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να τρέξει λίγο νερό. Μόλις το πλύνετε τοποθετήστε το όπως ήταν.

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Youtube/HotpointServiceUK

 

Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξανασυναρμολογήσει σωστά πριν χρησιμοποιήσετε πάλι το πλυντήριο σας.

4. Καθαρίστε το λάστιχο της  της πόρτας

Είτε βάζετε τα βρώμικα ρούχα ή βγάζετε τα καθαρά ρούχα έξω, τα ρούχα σας έρχονται πάντα σε επαφή με το λάστιχο της πόρτας Το λάστιχο στη πόρτας εξασφαλίσει ότι δεν θα έχετε διαρροή νερού, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα ιδανικό μέρος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια και τα μικρόβια. Το μόνιμο νερό μπορεί επίσης εύκολα να δημιουργήσει μούχλα. Όταν το λάστιχο δεν καθαρίζετε συχνά η βρωμιά συσσωρεύεται και όσο περισσότερο μένει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το καθάρισμα, γι’αυτό μετά από κάθε πλύση σκουπίσετε καλά το λάστιχο της πόρτας.

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Twitter/https://twitter.com/Pelectrics/status/720153129409388544

5. Καθαρίστε το συρτάρι του απορρυπαντικού

Πολλές φόρες μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού στο συρτάρι αυτό μπορεί να προκαλέσει μούχλα γι αυτό κάλο είναι να το βγάζετε ολόκληρο και να το καθαρίσετε προσεκτικά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Ελέγξτε το εγχειρίδιο οδηγιών εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να αφαιρείτε το συρτάρι. Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριο σας θα παραμείνει καθαρό.

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Twitter/morenoclaus2

6. Χρησιμοποιήστε το σωστό απορρυπαντικό

Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία απορρυπαντικών, ποιο είναι το καλύτερο για σας; Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι κάποιες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει  σύνδεση μεταξύ των υγρών απορρυπαντικών και της αύξησης της μούχλας, γι αυτό μάλλον είναι πιο ασφαλής η επιλογή κάποιου  απορρυπαντικού σε σκόνη.

 

Με αυτά τα 6 κόλπα θα έχετε πάντα ένα καθαρό πλυντήριο ρούχων

Twitter/TomVierhile

Aακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και το πλυντήριο σας θα παραμείνει καθαρό και σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Close