Μήπως το σπίτι σας είναι συνεχώς σκονισμένο; 2 Πράγματα που μάλλον κάνετε λάθος

Είναι αλήθεια: το ξεσκόνισμα μπορεί να είναι μάταιο αν δεν γίνεται σωστά. Δεν πρόκειται για κάποια… διασκεδαστική δραστηριότητα, πόσο μάλλον όταν, ενώ ξεσκονίζετε, η σκόνη συνεχίζει να κατοικεί στα έπιπλα και τις διάφορες γωνιές του σπιτιού σας.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απογοητεύεστε. Μπορείτε να ξεφορτωθείτε την ενοχλητική σκόνη αν έχετε μέθοδο και στρατηγική. Και, φυσικά, αν αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Δείτε ακομα: Το απίθανο συστατικό που θα κάνει τη σκόνη να μείνει μακριά από τα έπιπλά σας για περισσότερο καιρό

Ποια είναι αυτά; Διαβάστε παρακάτω.

Μήπως το σπίτι σας είναι συνεχώς σκονισμένο; 2 Πράγματα που μάλλον κάνετε λάθοςΤο φτερό είναι το χειρότερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ξεσκονίζετε με λάθος εργαλεία Μπορεί το κλασσικό φτερό ξεσκονίσματος να σας φαίνεται χαριτωμένο και να κάνει την διαδικασία πιο διασκεδαστική, αλλά πιστέψτε μας: είναι το χειρότερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τον στόχο σας. Τα φτερά απομακρύνουν τη σκόνη από τις επιφάνειες, την στέλνουν… στον αέρα και έπειτα η σκόνη ξανακάθεται εκεί που ήταν. Γι αυτό σας προτείνουμε μια πολύ πιο έξυπνη λύση: χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτροστατικό πανί ή ένα πανί με μικροΐνες έτσι ώστε η σκόνη να εγκλωβιστεί πάνω τους και να μην πηγαίνει ξανά στις επιφάνειές σας.

Μήπως το σπίτι σας είναι συνεχώς σκονισμένο; 2 Πράγματα που μάλλον κάνετε λάθοςΠροτιμήστε ένα ηλεκτροστατικό πανί ή ένα πανί με μικροΐνες.

Δείτε ακόμα: Με αυτό το έξυπνο και εύκολο κόλπο θα ξεσκονίζετε πολύ λιγότερο μέσα στο σπίτι

Ξεσκονίζετε με λάθος σειρά Ακόμα όμως κι αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία που αναφέραμε παραπάνω υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό σκόνης το οποίο θα ξεφύγει και θα πάει να ξανακάτσει εκεί που έχετε καθαρίσει. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το σπίτι σας είναι ενδεχομένως πάντα σκονισμένο. Ο Νο1 κανόνας για να το αποφύγετε αυτό είναι να ξεσκονίσετε το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Ένα πολύ καλό tip είναι το εξής: ξεκινήστε από ένα επίπεδο και ξεσκονίστε όλο το σπίτι. Ξεκινήστε από τους ανεμιστήρες και τα φωτιστικά σε όλο το σπίτι, έπειτα προχωρήστε στα ράφια και τις βιβλιοθήκες και μετά στα τραπέζια και τις χαμηλότερες επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που τελειώνετε το πιο πάνω επίπεδο δίνετε στη σκόνη χρόνο να «κάτσει» έτσι ώστε να την μαζέψετε όταν προχωρήσετε στο πιο κάτω επίπεδο.

Μήπως το σπίτι σας είναι συνεχώς σκονισμένο; 2 Πράγματα που μάλλον κάνετε λάθοςΈνα πολύ καλό tip είναι το εξής: ξεκινήστε από ένα επίπεδο και ξεσκονίστε όλο το σπίτι.

 

Τέλος, αφού έχετε τελειώσει με όλα τα επίπεδα βάλτε ηλεκτρική σκούπα στα πατώματα για να μαζέψετε ό,τι σκόνη έχει μείνει. Με αυτή τη στρατηγική και με λίγη τύχη, θα έχετε καταφέρει να μαζέψετε το μεγαλύτερο ποσοστό σκόνης του σπιτιού σας και να αυξήσετε τον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στα… ξεσκονίσματα.

photos credit: pinterest

Με πληροφορίες από spirossoulis

Close