ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Σήμερα θα σου προτείνουμε υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με παχύφυτα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τα παχύφυτα είναι φυτά τα οποία εκτός από πολύ όμορφα είναι και αρκετά εύκολα. Φυτεύονται εύκολα και δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση, οπότε μπορεί να τα επιλέξει κάποιος που δεν έχει πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με την κηπουρική, όμως του αρέσουν τα φυτά.

Η μόνη παγίδα που κρύβουν τα παχύφυτα, είναι ότι σε γυάλινες διάφανες γλάστρες, δεν αναπτύσσονται αρκετά. Κατά τα άλλα τα παχύφυτα δεν θέλουν κάτι ιδιαίτερο από μεριάς του ιδιοκτήτη. Αν λοιπόν ψάχνεις μία αλλαγή για το σπίτι σου, το σημερινό άρθρο θα σου φανεί χρήσιμο.

Δείτε ακόμα 11 τρόποι να διακοσμήσεις το μπάνιο σου με φυτά εσωτερικού χώρου

Βρήκαμε για εσένα ιδέες διακόσμησης με παχύφυτα στο σπίτι σου. Οι ιδέες αφορούν τον κήπο, την αυλή, το εσωτερικό του σπιτιού ακόμη και την διακόσμηση των επίσημων τραπεζιών σου. Επίσης βρήκαμε για εσένα και ιδέες για να διακοσμήσεις μοντέρνα το παρτέρι σου με παχύφυτα.  Διαβάστε παρακάτω και διαλέξτε την αγαπημένη σας: 

Κρεμαστές γλάστρες με παχύφυτα στο σπίτι

Θέλεις να αναδείξεις λίγο περισσότερο μία γωνία του σπιτιού σου, που ίσως να σου φαίνεται φτωχική; Μπορείς να κρεμάσεις μερικές γλάστρες με παχύφυτα. Αυτές τις γλάστρες μπορείς να τις κρεμάσεις από σίδερα ή ξύλα που σου περισσεύουν το σπίτι. Η παρακάτω ιδέα είναι πολύ καλή.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακόσμησε το τραπέζι του κήπου με παχύφυτα

Το τραπέζι του κήπου θα το χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά το Καλοκαίρι, αφού ο καιρός το επιτρέπει. Αξίζει λοιπόν να επιμελούμαστε την διακόσμησή του. Μπορείς να βάλεις στην μέση του τραπεζιού έναν δίσκο και να τον γεμίσεις με βότσαλα.

Στην μέση του δίσκου, τοποθέτησε μία κανάτα που δεν χρειάζεσαι και μετέφερε εκεί το παχύφυτο που αγαπάς. Θα είναι μία πολύ μοντέρνα διακόσμηση για τον κήπο που θα ξεχωρίσει.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Ράφια με παχύφυτα στο σπίτι

Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα ράφια που μένουν άδεια, τοποθετώντας γλάστρες με παχύφυτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν θέλεις τα παχύφυτα να αναπτυχθούν θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τους αλλάξεις γλάστρα και να τα βάλεις σε μία μεγαλύτερη.

Παρόλα αυτά μπορούν να μείνουν ζωντανά για μεγάλο χρονικό διάστημα και στα μικρά γλαστράκια βάζοντας λίγο νερό μέσα στον μήνα. Αξίζει λοιπόν να αφιερώσεις ράφια ολόκληρα στα αγαπημένα σου παχύφυτα.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακόσμησε το παρτέρι σου με παχύφυτα

Η παρακάτω εικόνα φαίνεται περίπλοκη όμως στην πραγματικότητα, ο δημιουργός τοποθέτησε την μία σπασμένη γλάστρα πάνω στην άλλη. Έβαλε πολύ χώμα για παχύφυτα ανάμεσα στις γλάστρες και άφησε την φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό για το παρτέρι σου, που θα ξεχωρίσει.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακόσμησε το τραπέζι της αυλής σου με παχύφυτα

Από τις αγαπημένες μας ιδέες αφού είναι πολύ εμπνευσμένες. Αν έχεις κι εσύ από αυτά τα μοντέρνα τραπέζια που έχουν κενό ανάμεσα στο ξύλο και στο γυαλί που ακουμπάς τα πράγματά σου, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτό το κενό, τοποθετώντας χώμα και βάζοντας παχύφυτα. Μία άκρως ιδιαίτερη μορφή διακόσμησης.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακοσμητικός δίσκος για το επίσημο τραπέζι με παχύφυτα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν διακοσμητικό δίσκο και είτε να τοποθετήσεις χώμα μεταφέροντας τα παχύφυτα εκεί για λίγες ώρες, είτε να τον διακοσμήσεις με μικρά γλαστράκια με παχύφυτα. Σίγουρα είναι μία πολύ πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για το επίσημο τραπέζι σου.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακοσμητικό για τον κήπο με παχύφυτα

Δεν θα σου πούμε ψέματα, για να φτιάξεις το παρακάτω διακοσμητικό για τον κήπο πρέπει να ξέρεις αρκετά πράγματα γύρω από την κηπουρική. Παρόλα αυτά με λίγα χρήματα μπορείς να βρεις τέτοια διακοσμητικά σε ανθοπωλεία. Δε θα το μετανιώσεις.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Γλάστρες με παχύφυτα από το…τίποτα!

Αν έχεις ένα σκεύος, ένα παλιό αντικείμενο ή κάτι παρόμοιο που να μην το χρειάζεσαι πια αλλά να μη θες και να το πετάξεις, μπορείς να το μετατρέψεις σε μία vintage γλάστρα. Παρακάτω βλέπεις ένα τέτοιο παράδειγμα. Μία υπέροχη γλάστρα με παχύφυτα από το τίποτα.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Το παλιό κλουβί για το καναρίνι, έγινε διακοσμητικό με παχύφυτα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό σου κλουβί που είχες το καναρίνι σου και να τοποθετήσεις στο εσωτερικό του γλάστρες με παχύφυτα. Ένα πολύ ωραίο διακοσμητικό για τον κήπο, την αυλή αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Παχύφυτα στο επίσημο τραπέζι

Πολλά σπίτια διαθέτουν αυτά τα ξύλινα διακοσμητικά τραπεζιών. Δεν χρειάζεται να τα αφήνεις άλλο ανεκμετάλλευτα. Γέμισέ τα για λίγες ώρες με παχύφυτα και απογείωσε την διακόσμηση του επίσημου τραπεζιού σου.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διακοσμητικό με παχύφυτα και αρωματικό κερί

Έχουμε μία αδυναμία στα κεριά αφού καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τον καπνό, μυρίζουν όμορφα και προσδίδουν μία ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο. Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις ένα τέτοιο κερί στην γλάστρα με τα παχύφυτα και έχεις στο άψε σβήσε ένα τέλειο διακοσμητικό για όλο το σπίτι.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Παχύφυτα στην θέση των ρεσό

Μπορείς να σταματήσεις να τοποθετείς ρεσό στο ειδικό διακοσμητικό του σπιτιού σου και να τοποθετήσεις για ένα χρονικό διάστημα μικρά γλαστράκια με παχύφυτα. Μία μοντέρνα διακόσμηση για το σαλόνι που δε θα την μετανιώσεις αν την ακολουθήσεις.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Δείτε ακόμα 8 αθάνατα φυτά που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Παλιές κούπες για γλάστρες

Μπορεί τα παχύφυτα να μην αναπτύσσονται σωστά στις διάφανες γυάλινες κούπες όμως αν έχεις κούπες που δεν είναι διάφανες, μπορείς να τις μετατρέψεις σε γλαστράκια για παχύφυτα. Σίγουρα είναι μία πολύ όμορφη διακόσμηση που θα σε συναρπάσει.

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Δείτε ακόμα Φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα

ιδέες_διακόσμησης_με_παχύφυτα_στο_σπίτι_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via Pinterest

Close