Πάστα για τα πιάτα..μην την φάτε, καθαρίστε!

Το σημερινό άρθρο μου δεν έχει να κάνει με την περιποίηση μας, αλλά με την περιποίηση του σπιτιού μας, πάντα απλά και οικολογικά!

Η συνταγή που σας δίνω είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχω δοκιμάσει για τον καθαρισμό δύσκολης βρωμιάς, όπου αυτό απαιτείται! Τα υλικά είναι εξαιρετικά εύκολο να τα βρείτε. Το τελικό προϊόν είναι μια πηκτή πάστα που φυλάσσεται σε δοχείο. Για να τη χρησιμοποιήσουμε, περνάμε από πάνω ένα βρεγμένο σφουγγάρι μέχρι να αφρίσει λίγο.

 

ΥΛΙΚΑ

Πράσινη άργιλος  90 γρ

υγρό σαπούνι (κατά προτίμηση Μασσαλίας) 60 γρ

Μαγειρική σόδα 60 γρ

ξύδι λευκό 1 κ.σ.

νερό 2 με 3 γρ, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα

35 σταγόνες αιθέρια έλαια που μας αρέσουν. Προτείνω 10 λεβάντα, 10 λεμόνι, 15 ευκάλυπτος για καθαριστική και απολυμαντική δράση

Η πάστα αυτή είναι κατάλληλη για νεροχύτες, μπάνια, ατσάλι, πλαστικό γυαλί, πιάτα, κατσαρόλες. Αποφύγετε τη χρήση σε ξύλο, αλουμίνιο και γενικά σε επιφάνειες που οξειδώνονται.

Αν δεν έχετε υγρό σαπούνι, απλά τρίψτε 40 γραμμάρια πράσινο σαπούνι, προσθέστε λίγο νεράκι ζεστό να το καλύπτει, να διαλυθεί και ανακατέψτε απαλά, να μην γίνει αφρός. Μπορείτε να χτυπήσετε λίγο και με το ραβδομπλέντερ, αν το αφήσετε να κάτσει όλη τη νύκτα. Από το τελικό προϊόν πάρτε την ποσότητα που σας λέω στη συνταγή .

 

 

Close