Πεντακάθαρος και αστραφτερός φούρνος μικροκυμάτων με 2 απλούς τρόπους!

Μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε σε καθημερινή βάση κάθε πιθανό φαγητό. Παρόλο που φροντίζουμε να σκεπάζουμε το πιάτο μας με το ειδικό προστατευτικό, τα τοιχώματα της ηλεκτρικής συσκευής ως δια μαγείας αργά ή γρήγορα γεμίζουν λίπη και βρωμιά. Το συχνό καθάρισμα, λοιπόν, είναι απαραίτητο!

Δείτε ακόμη: 28 κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού σας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Αν δε θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να προμηθευτείς κάποιο ειδικό καθαριστικό, τότε πολύ απλά δοκίμασε μία από τις παρακάτω φυσικές συνταγές που σου προτείνουμε:

Παρόλο που φροντίζουμε να σκεπάζουμε το πιάτο μας με το ειδικό προστατευτικό, τα τοιχώματα της ηλεκτρικής συσκευής ως δια μαγείας αργά ή γρήγορα γεμίζουν λίπη και βρωμιά

1η συνταγή

Γέμισε ένα μπολ με νερό και ρίξε μέσα σε αυτό το χυμό από δύο λεμόνια (μπορείς να αφήσεις μέσα και τις φλούδες). Θέσε το φούρνο σε λειτουργία σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου τρία λεπτά και άφησε τους… υδρατμούς και το κιτρικό οξύ των λεμονιών να κάνουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια βγάλε το μπολ και σκούπισε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα πανάκι ή με ρολό κουζίνας.

Δείτε ακόμη: Βαριέσαι την καθαριότητα;; 17 κολπάκια που θα σε σώσουν!

2η συνταγή

Ρίξε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι νερό και δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με παραπάνω, απλώς στο τέλος βούτηξε ένα σφουγγαράκι μέσα στο διάλυμα με το ξίδι και πέρνα με αυτό όλο τον φούρνο.

• Αφού τελειώσεις με την καθαριότητά του, μην ξεχάσεις να αφήσεις ανοιχτό το πορτάκι του για να στεγνώσει καλά ο φούρνος καθώς και να αεριστεί επαρκώς το εσωτερικό του!

photo credit: womansday.com

Πηγή: olagiatingunaika.gr
Close