Πως να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητό σας!

Πώς να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητό σας; Αν βρωμάει το αυτοκίνητό σας, το να κάθεστε σε αυτό και να έχετε μέσα και επιβάτες δεν είναι και μια από τις καλύτερες εμπειρίες. Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την οσμή του αυτοκινήτου σας, ξεκινώντας με την καθαριότητα του και τον εντοπισμό της πηγής της  παρατεταμένης δυσωδίας. Ξεκινήστε με τις απλές επιλογές πρώτα απ ‘όλα, και συνεχίστε μέχρι να ανακαλύψετε τυχόν οσμές δύσκολες  που ήταν δύσκολα να εντοπίσετε τελευταία.

 

Βήματα για να απομακρύνετε τις οσμές από το αυτοκίνητό σας:

1.) Καθαρίστε το αυτοκίνητό σας

Ξεκινήστε με τα παξιμάδια και τα μπουλόνια προκειμένου να απομακρύνετε όλα τα απορρίμματα.. Πριν από το σκούπισμα, το πλύσιμο, ή πριν προσθέσετε οτιδήποτε στο εσωτερικό χαλί, την ταπετσαρία, και το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, και ούτω καθεξής, διαβάστε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για προειδοποιήσεις και συμβουλές προκειμένου να καθαρίσετε τα αντικείμενα του αυτοκίνητό σας με ένα ασφαλή τρόπο. Σε περίπτωση που έχετε  οποιαδήποτε αβεβαιότητα, συνομιλήστε με ένα κοντινό  κατάστημα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων για περισσότερες συμβουλές  γύρω από το αυτοκίνητό σας.

 • Ελέγξτε κάτω από τα καθίσματα και  αφαιρέστε όλα τα χαλασμένα τρόφιμα, τα σκουπίδια, και τα χαμένα αντικείμενα.
 • Ελέγξτε πίσω από τα καθίσματα και αφαιρέστε όλα τα στοιχεία. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την πιθανότητα που έχετε παιδιά, καθώς μπορεί να υπάρχουν κολλώδη γλυκά, ή αγνώστες σταγόνες τροφίμων κολλημένα.
 • Στη μακριά πιθανότητα που έχετε κάθισμα παιδιού στο αυτοκίνητο, ελέγξτε τκάτω από αυτό  και κάτω από το κάλυμμα του καθίσματος. Τα τρόφιμα και ποτά μπορεί να υπάρχουν σε οποιοδήποτε από τα αυτά τα μέρη χωρίς να το έχετε αυτό υπολογίζει. Βγάλτε τοα κάθισμα έξω από το αυτοκίνητο για καλύτερο καθαρισμό
 • Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πίσω μέρος ή το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου . Η οσμή θα μπορούσε να προέρχεται από οπουδήποτε.

2.) Σκουπίστε τις επιφάνειες αυτοκινήτου

Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό ύφασμα καθαρισμού για να σκουπίσετε κάθε πλαστικό, ξύλο, γυαλί και μεταλλική επιφάνεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στη μακριά πιθανότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι εκτός από ζεστό νερό, χρησιμοποιήστε  ένα απαλό καθαριστικό, που θα σας απαλλάξει από το άγχος της οποιαδήποτε επιφάνειας. Σε περίπτωση που προσπαθείτε να καθαρίσετε μια γυάλινη επιφάνεια, επιμείνετε σε ένα υγρό καθαρισμό τζαμιών. Για δερμάτινα καθίσματα, χρησιμοποιείστε ένα κατάλληλο καθαριστικό δέρματος. Κατόπιν πάλι, μπορείτε να ζητήσετε ένα κατάλληλο καθαριστικό για το αυτοκίνητό σας από ένα κοντινό κατάστημα αυτοκινήτων. Αν  έχει ζεστή μέρα, αφήστε τις εισόδους και τα παράθυρα ανοιχτά για να αφήσετε το αυτοκίνητο να αεριστεί και έτσι αυτό θα βοηθήσει και στο να φύγουν οι οσμές.

Σκουπίστε μέσα στο ντουλαπάκι. Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα και στη συνέχεια, σκουπίστε τα πάντα.

Δείτε ακόμη: Λεκέδες στο στρώμα και οσμές τέλος

3.) Πλύντε με μια βούρτσα τα χαλιά του αυτοκινήτου σας

Περάστε με μια βούρτσα το χαλί πριν βάλετε σκούπα για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από το αυτοκίνητό σας. Χρησιμοποιήστε μια λεπτή αλλά σταθερή βούρτσα για να απεγκλωβίσετε τη βρωμιά και τα σκουπίδια από το αυτοκίνητο σας.

Αν χρησιμοποιήσετε νερό, μην ξεχάσετε να στραγγίσετε όλη την περίσσεια του νερού, έτσι ώστε δεν υπάρχει συγκέντρωση νερού στο αυτοκίνητο σας.

4.) Περάστε με ηλεκτρική σκούπα το αυτοκίνητο

Αφαιρέστε τυχόν πατάκια και απαλλαχθείτε από τη βρωμιά τους. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τις περιοχές γύρω από τις επιφάνειες του χαλιού και των καθισμάτων.  Τοποθετήστε το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας σε όλα τα καθίσματα, και στα ανοιχτά μαξιλάρια προκειμένου να απομακρύνετε την βρωμιά από το εσωτερικό των ρωγμών.

Ψεκάστε με αποσμητικό χαλιών πάνω από το χαλί. Αφήστε το να καθίσει για κάποιο  χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας πριν βάλετε την σκούπα πάνω τους. Αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οσμής, εάν η πηγή των οσμών είναι μέσα στο αυτοκίνητο σας.

5.) Χρησιμοποιείστε ατμοκαθαριστή

Καθαρίστε με ατμό το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στον απόηχο του σκουπίσματος με ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να θέλετε να εξετάσει τον καθαρισμό των δαπέδων χρησιμοποιώντας ένα σαμπουάν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου . Χρησιμοποιώντας  έναν ατμοκαθαριστή θα διασφαλίσετε ότι θα η πολύ βρωμιά θα έχει εξαφανιστεί.

Καθαρίστε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου και το χαλί για να τραβήξετε το χώμα που βρίσκεται μέσα στις πτυχώσεις του υφάσματος. Χρησιμοποιείστε ένα κατάλληλο σαμπουάν αυτοκινήτου ή μια ενζυματική αφαίρεσης οσμών που προτείνεται από τα κατάστημα αυτοκινήτων και  χρησιμοποιήστε καθαρά μαντηλάκια για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας.

Δείτε ακόμη: Διώχνει μύκητες,βακτήρια,οσμές. Το καλύτερο ; Το έχουμε ΟΛΕΣ σπίτι μας!

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την εφαρμογή πολύ νερού, καθώς αυτό θα χρειαστεί μέρες για να στεγνώσει, ιδιαίτερα σε δροσερές συνθήκες. Και το νερό που δεν θα στεγνώσει θα αφήσει μια δύσοσμη μυρωδιά στο αυτοκίνητο.

Προσπαθήστε να πάρετε να έχετε ένα ατμοκαθαριστή που  να έχει ένα λογικό στόμια. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε το νερό που θα εξάγεται από το κάθισμα. Όταν το νερό θα είναι εμφανές και δεν βλέπετε οποιαδήποτε βρωμιά μέσα από αυτό, αυτό σημαίνει οτι τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας είναι καθαρά και ότι δεν υπάρχει πλέον βρωμιά στο εσωτερικό τους. Δείχνει επιπλέον ότι, όταν αυτά θα στεγνώσουν, θα φαίνονται σαν καινούρια για μια ακόμη φορά.

Επαναλάβετε τη μεθοδολογία σε οποιεσδήποτε επίμονη κηλίδα. Οι κηλίδες μπορούν να είναι μια πηγή  οσμής, οπότε η εκκένωση τους είναι ζωτικής σημασίας, κατά συνέπεια,εκτός από την εμφάνιση τους. Οι λεκέδες μπορούν να αποδείξουν οτι είναι από χώμα, σκόνη, φαγητό, ποτό, ή σημαντικά σημάδια νερού από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Προς το τέλος αυτής της διαδικασίας, τα καθίσματα θα είναι κάπως υγρά. Στη μακριά πιθανότητα ότι θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει περίσσεια νερού, συνεχίστε τη χρήση του ατμοκαθαριστή προκειμένου να αποσύρει περισσότερο νερό από τα καθίσματα μέχρι αυτά να είναι λιγότερο υγρά.

6.) Κάντε έλεγχο στο αυτοκίνητό σας

Μόλις το αυτοκίνητο έχει καθαριστεί και  έχει στεγνώσει, ελέγξτε για οσμή. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να επικεντρωθείτε στις πιθανές αιτίες για να αντιμετωπίσετε τις οσμές. Εδώ είναι μερικές πιθανές εκβάσεις:

 • Βακτήρια: Αυτό υπάρχου νσυνήθως με την αιτιολογία ότι έχετε αφήσει τρόφιμα να χαλάσουν στο αυτοκίνητο, ή  έχετε ξεχάσει μέσα ακόμη και παπούτσια σας. Η καλύτερη τεχνική για την αντιμετώπιση αυτού είναι να αφαιρέσετε την ένοχη τροφή ή τα παπούτσια, και να καθαρίσετε οτι έχει μείνει πίσω. Σε εκείνο το σημείο εφαρμόστε έναν καταλύτη ή χωνευτή βακτηρίων, προσβάσιμο από διάφορα καταστήματα με είδη καθαρισμού. Ακολουθήστε μετά τις οδηγίες της συσκευασίας.
 • Ο καπνός του τσιγάρου: Εάν καπνίζετε στο αυτοκίνητό σας, τότε αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα. Για να το τεστάρετε και να απορρίψετε αυτή την πιθανότητα οσμής, τοποθετήστε δύο πετσέτες σε δύο διαφορετικά πλαστικά μπολ και τοποθετήστε τες με λευκό ξύδι. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι τεράστιο, χρησιμοποιούν επιπλέον κύπελλα. Τοποθετήστε τα πλαστικά κύπελλα μέσα στο αυτοκίνητο με το ξίδι να έχει πιτσιλιστεί  στις πετσέτες. Πρέπει βάλετε τη μια κοντά στο τασάκι, και την άλλη στο πίσω κάθισμα. Το ξίδι θα καταπιεί τις οσμές του τσιγάρου από το αυτοκίνητο. Όταν αφαιρείτε τα κύπελλα του ξιδιού, είναι πιθανό ότι θα απαλλαγείτε από τις οσμές του τσιγάρου . Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το το αποσμητικό χαλιών  πάνω από την ταπετσαρία και το χαλί ξεχωριστά, αφήστε το για μερικές ώρες, και μετά από αυτό περάστε τα με μια σκούπα . Σε περίπτωση που εσείς ή κάποιο άλλο άτομο καπνίζει συστηματικά στο αυτοκίνητο, η οσμή θα παραμείνει οπότε καλό είναι να σπαματήσετε να καπνίζετε σε αυτό.
 • Φλόγα καπνού: Αν το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί ζημία από φλόγα, η μυρωδιά του καπνού μπορεί να αλιευθεί στην ταπετσαρία και στις διαφορετικές διαπερατές επιφάνειες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι πιθανώς καλύτερο να πάρετε μια επαγγελματική συμβουλή για το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
 • Ωίδιο ή μούχλα: Αρχικά ελέγξτε για νερό. Στη μακριά πιθανότητα που δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, κοιτάχτε για  ωίδιο ή μούχλατα οποία συμβαίνουν από τη σήψη των τροφίμων, από το αν έχεια χυθεί ένας χυμός, ή την επέκταση του νερού από τα παπούτσια, των υγρών προμηθειών παροχής οξυγόνου, ή άλλων υγρών συσκευών που τοποθετείται στο αυτοκίνητο και  φεύγετε από αυτό. Αφαιρέστε τυχόν προσμείξεις, για παράδειγμα, σήψη τροφίμων και καθαρίστε το εσωτερικό έντονα. Πάρτε κάποιο απολυμαντικό υγρό πλυσίματος , σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι είναι η πηγή της οσμής.
 • Εμετός (κατοικιδίου  ή άνθρωπο): Η οσμή του εμετού των ανθρώπων ή των ζώων αντιμετωπίζεται καλύτερα όταν καθαρίζεται αμέσως, υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι τα οξέα του στομάχου στον εμετό κολλάνε στην ίνα και μπορεί να βλάψουν.
 • Ούρα: Μια στερεά οσμή, τα ούρα θα πρέπει να αφαιρεθούν από το αυτοκίνητο με την πρώτη ευκαιρία. Καθαρίστε τα ούρα πρώτα και να προσπαθήστε να σκοτώσετε τον λεκέ. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό λεκέδων που είναι κατάλληλο για τα καθίσματα αυτοκινήτων, τα χαλιά, τις ταπετσαρίες ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που απαιτεί καθαρισμό ..Δοκιμάστε τη διάδοση του υγρού πλυσίματος αντί του τριψίματος και μετά αφήστε το να καθίσει για ένα χρονικό διάστημα ανάλογα με τι προτείνει η συσκευασία.
 • Γάλα: Το γάλα αν έχει πέσει στο χαλί, στο δέρμα, ή ταπετσαρία θα πρέπει να καθαρίζεται αμέσως, καθώς κάνει λεκέ αλλά έχει και άσχημη μυρωδιά. Για τον καθαρισμό δερμάτινων καθίσματων, βουτήξτε το λεκέ στο νερό και στύψτε την περίσσεια του νερού. Σκουπίστε πάνω στο λεκέ πάρτει όλο το γάλα. Σιγουρευτείτε για τυχόν ρωγμές στο κάθισμα. Αφήστε να στεγνώσει, στη συνέχεια  εφαρμόστε ένα καθαριστικό δέρματος. Για διαρροές στο χαλί,  αφαιρέστε το χαλί σκαι πλύντε το ξεχωριστά. Αφήστε το να στεγνώσει με τον αέρα – καθώς αν χρησιμοποιήσετε μια πηγή θερμότητας  για να στεγνώσετε τα πατάκια, το γάλα μπορεί να κολλήσει γρήγορα στο χαλί και να αρχίσει να μυρίζει άσχημα.

Οι γεννήτριες όζοντος μπορεί να είναι βλαβερές, αν χρησιμοποιηθούν επαίσχυντα. Διαβάστε όλα τα εγχειρίδια πριν από τη χρήση οποιουδήποτε μηχανήματος όζοντος

7.) Χρησιμοποιήστε αποσμητικό.

Κάντε απόσμηση σε ολόκληρο το αυτοκίνητο για να απομακρύνετε τις οσμές από ταυτό. Όταν έχετε καθαριστεί το αυτοκίνητο και ψάχνετε για συγκεκριμένες οσμές, θεωρειται οτι μια γενική απόσμηση του αυτοκινήτου θα απομακρύνει οποιαδήποτε παρατεταμένη οσμή. Δείτε τι να κάνετε:

 • Εξοπλιστείτε με ένα δοχείο ψεκασμού, εξουδετερωτή οσμών, ξεκινώντας με το άνοιγμα του καπό του αυτοκινήτου σας σε ένα αξιοπρεπώς αεριζόμενο χώρο (ιδανικά στην ύπαιθρο).
 • Ξεκινήστε τον κινητήρα και ρυθμίστε την διακοπή του φρένου για την ασφάλεια σας.
 • Πηγαίνετε στην μπροστινή πλευρά του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου (συνήθως η πλευρά του συνοδηγού) και κοιτάξουμε στο χώρο του κινητήρα. Βρείτε το AC / θερμός “αέρας εισαγωγής”, μερικές φορές ονομάζεται κάλυμμα εξαερισμού. Ποικίλα οχημάτων χρησιμοποιούν διακριτικό εισαγωγής αέρα για τη διαφυγή σχέδιων αλλά όλα είναι ακριβώς κάτω από την άκρη της βάσης του παρμπρίζ, συνήθως στην πλευρά του συνοδηγού, και όλα έχουν μια οθόνη, πλέγμα ή περσίδες που καλύπτουν την πρόσληψη.
 • Ψεκάστε γενναιόδωρα με το αποσμητικό ειδικά στην οθόνη εισαγωγής.
 • Μετά από το σπρέι, πηγαίνετε πίσω στο αυτοκίνητο και μυρίστε αν το  αποσμητικό κάνει κύκλους μέσα από το πλαίσιο του air condition.
 • Επαναλάβετε αν πρέπει.
 • Επί του παρόντος, ο διακόπτης στον έλεγχο / θέρμανσης AC σε “πλήρης θερμότητα”, αφήνοντας τον κινητήρα σε λειτουργία, και ελέξτε τον αέρα στη θέση “Fresh Air” με τον ανεμιστήρα στην πλήρη θέση.
 • Πηγαίνετε έξω από το αυτοκίνητο, και επαναλάβετε το ψεκασμό στην εισαγωγή αέρα, όπως κάνατε πριν.
 • Επαναλάβετε τον ψεκασμό εάν χρειάζεται.

8.) Κάντε μια θεραπεία στο αμάξι σας με όζον

Μια άλλη εναλλακτική λύση καθαρισμού είναι η γεννήτρια όζοντος. Αυτή θα εξαλείψει πράγματι τα βακτήρια και τη μούχλα και θα κάνει το αμάξι σας να γυαλίσει.

9.) Επαγγελματική βοήθεια 

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν η μυρωδιά συνεχίζει να πλανάται στον απόηχο ς ό, τι και αν έχετε προσπαθήσει. Υπάρχουν επαγγελματίες που επικεντρώνονται κυρίως στην απομάκρυνση των οσμών.

Κατά κανόνα, υπάρχουν ρυθμίσεις των επιχειρήσεων καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε συγκεκριμένα οσμές, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε αυτές τις ρυθμίσεις  από επαγγελματίες εμπόρους ή καταστήματα αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Πως να διώξετε τη μυρωδιά απο τα σκυλιά

10.) Καθαρίστε τα αμέσως

Στο μέλλον, καθαρίστε όλες τις διαρροές αμέσως. Είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό να αφαιρέσετε το λεκέ όταν συμβαίνει εκείνη την ώρα και έτσι δεν θα αφήσει την παραμικρή οσμή.

Άν έχε κατοικίδια ελέγξτε κάθε φορά τα αυτοκίνητό σας για απορρίμματα.  Αφαιρέστε τα χαλάκια για καθαρίσετε τα συντρίμμια και την οσμή. Καλύτερα να μαζέψετε γρήγορα τα απορρίματα του σκυλιού σας ας πούμε παρά να τα αφήσετε να εξαπλώνονται μέσα σε κρυφές πτυχές μέσα στο αυτοκίνητό σα.ς.

Βάλτε πετσέτες όπου παίζουν τα παιδιά σας. Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι πιθανό να χύσουν  πράγματα, είναι πάντα μια καλή ιδέα για να καλύψετε το μέρος εκείνο για προληπτικούς λόγους.

Σχεδιάστενα καθαρίζετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας  κάθε βδομάδα. Θα είναι πολύ ταχύτερη όταν γίνεται συχνά και οι οσμές δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν.

Άλλες χρήσιμες Συμβουλές για να απομακρύνετε τις οσμές από το αυτοκίνητό σας:

 • Χρησιμοποιείστε κατάλληλα αποσμητικά για ατο αυτοκίνητό σας προκειμένου να έχετε μια ευχάριστη οσμή.
 • Αν και τα ακριβά στοιχεία δεν είναι εδραιωμένα, είναι δυνατόν να βλάψουν το εσωτερικό τμήματου οχήματος σας (για παράδειγμα, ελαστικές σφραγίδες) μέσω της κατάχρησης μιας γεννήτριας όζοντος. Οι γεννήτριες εκτιμάται  είναι ασφαλείς για χρήση για το πολύ δύο ώρες.
 • Κρατήστε ένα μαλακτικό (σε πλαστικό) και ξαναγεμίστε το κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Η μέση οσμή θα διαποτιστεί στο αυτοκίνητο γρήγορα. Στο σημείο όπου η μυρωδιά θολώνει, μετακινήστε το μαλακτικό και αγοράστε ένα άλλο πακέτο για το αυτοκίνητο σας!

Προειδοποιήσεις / Προφυλάξεις:

Προσοχή:  Υπάρχει ένας εγγενής κίνδυνος βλάβης όταν εργάζεστε στον κινητήρα με τον κινητήρα σε λειτουργία. Ποτέ μην εκτελέσει αυτό το σύστημα εξαερισμού με τα παιδιά δίπλα. Στη μακριά πιθανότητα ότι δεν αισθάνεστε σίγουρος με αυτή τη  μεθοδολογία, πηγαίντε το αυτοκίνητό σας σε ένα τεχνικό ή σε ένα συνεργείο επισκευών.

Οι γεννήτριες όζοντος μπορεί να είναι βλαβερές, αν χρησιμοποιηθούν επαίσχυντα. Διαβάστε όλα τα εγχειρίδια πριν από τη χρήση οποιουδήποτε μηχανήματος όζοντος. Είναι εκπληκτικά ύψιστης σημασίας ότι κανένα άτομο δεν είναι μέσα στο όχημα κατά τη θεραπεία του όζοντος.

 

Close