Πως να διώξετε τη μυρωδιά απο τα σκυλιά

Πώς μπορείτε να κάνετε το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα και να μην έχει δυσάρεστες οσμές; Οι Οσμές του σκύλου δεν ακριβώς και από τα πιο αγαπημένα αρώματα ενός άτομου. Οι οσμές ενός σκύλου μπορεί να έχει πολλές διακυμάνσεις, συμπεριλαμβανομένης της κακής αναπνοής,του μετεωρισμού,και ανεπαρκώς διατηρούνται μέχρι το τρίχωμα και βγαίνουν και έρχονται από αυτό.

Επίσης, ανεξάρτητα από το πόσο γοητευτικό είναι, η παρουσία κοντά σε ένα δύσοσμο σκυλί δεν είναι και το καλύτερο, οπότε είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να το κάνετε να μυρίζει όμορφα. Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να μυρίζει όμορφα το σκυλί σας.

1.) Προσδιορίστε την οσμή του σκυλιού σας 

Προσδιορίστε την αιτία της οσμής του σκύλου σας για να το κάνετε να μυρίζει καλύτερα. Αν η αιτία της οσμής είναι εμφανής για εσάς, τότε μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην αιτία και να αναζητήσετε προσεγγίσεις για να την θεραπεύσετε (βλ μετά περιοχές). Ας πούμε αν ο σκύλος σας, απλά γυρνάει συνέχεια στις λάσπες του σπιτιού σας και δεν έχει κάνει μπάνιο για κανένα μήνα η αιτία είναι προφανής της μυρωδιάς, οπότε πρέπει να το κάνετε απλά ένα μπάνιο .

Από την άλλη, ένα καθαρό σκυλί που έχει  κακή αναπνοή μπορεί να έχουν ιατρικούς σκοπούς πίσω από τη μετάδοση των δυσάρεστων οσμών. Αρχικά, ελέγξτε το σκυλί για εμφανή προβλήματα. Στη συνέχεια, αν δεν δείτε τίποτα ανησυχητικό κάντε ένα μπάνιο το σκυλί σας, αλλά αν η μυρωδιά παραμένει τότε αναρωτηθείτε για κάποιος άλλους λόγους.

Στη μακριά πιθανότητα ότι το σκυλί σας έχει προβλήματα κακής αναπνοή ή μετεωρισμού, ας πούμε τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας. Έτσι θα σιγουρευτείτε αν το σκυλί σας, αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν όπως η λοίμωξη των νεφρών (προσδιορίζεται στη μυρωδιά των ούρων) ή του διαβήτη (σε μια γλυκιά ή σακχαρωδη αναπνοή), οι ενοχλήσεις στο ήπαρ (δυσάρεστες μυρωδιές, κιτρινωπά μάτια / ούλα, πρησμένη κοιλιά), τα χαλασμένα δόντια ή τα ούλα ή μολυσμένα αυτιά. Οι μολυσμένοι θύλακες του πρωκτού μπορούν επίσης να προκαλέσουν κακή μυρωδιά, αν αυτή είναι η αιτία, θα πρέπει να μάθετε πως να το θεραπεύσετε.

Δείτε ακόμη: Αν δεν συμπαθείτε τα σκυλιά, το βίντεο αυτό θα σας αλλάξει γνώμη…

Δερματικές ή σωματικές συνθήκες, για παράδειγμα, όπως τα σμηγματόρροια, cheyletiella (παράσιτα του δέρματος) ή διαφορετικές συνθήκες που χρειάζονται ιατρική μεσολάβηση μπορεί να είναι η εναλλακτική αιτία της οσμής του σκυλιού σας. Αυτό μπορεί να μην είναι εμφανής σε εσάς μέχρι αφού κάνετε μπάνιο το σκυλί σας και δεν υπάρχει ακόμα καμία αλλαγή στην οσμή του. Για μια ακόμη φορά, δείτε τον κτηνίατρο αμέσως για να συμβουλευτείτε για την θεραπεία του.

2.) Αποφύγετε τα προϊόντα που κάνουν το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα

Αποφύγετε τα αρώματα στο ντους, τα αρωματικά αποσμητικά ή συγγενείς μονάδες προϊόντων. Αυτά μπορεί να κάνουν την οσχμή του σκύλου σας καλύτερη, ωστόσο, δεν θα γνωρίζετε έτσι από τη μπορεί να πάσχει το σκυλάκι σας. Επιπλέον, αν τα προϊόντα δεν είναι κατασκευασμένα για να τα χρησιμοποιήσετε σε σκύλους μπορεί να είναι επικίνδυνα, να επιδεινώσουν το πρόβλημα ακόμη και να βλάψουν το κατοικίδιο ζώο σας.

(Α) Η κολύμβηση  κάνει το σκύλο σας να μυρίζει καλύτερα

Για ένα σκυλί που είναι δύσοσμο, δεν κάνει μπάνιο για κάποιο χρονικό διάστημα ή φαίνεται ρυπαρό, ένα μπάνιο είναι μια καλή αρχή για την αλλαγή του κακού ζητήματος της μυρωδιάς.

1.) Αγοράστε ένα σαμπουάν σκυλιών. Ελέγξτε αν μπορείτε να ανακαλύψετε ένα σαμπουάν που να ορίζεται για τη διάθεση των οσμών ,παρά  απλά να προσπαθεί να τις καλύψει. Στη μακριά πιθανότητα ότι το σκυλί σας βιώνει μια κατάσταση δερματική, προσεγγίστε τον κτηνίατρό σας για το κατάλληλο θεραπευτικό σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

2.) Βρέξτε το σκύλο σας εντελώς αρχίζοντας από το υψηλότερο σημείο του κεφαλιού προς το τέλος της ουράς.

3.) Ρίψτε λίγο σαμπουάν στα χέρια σας. Αρχίστε να το κάνετε να αφρίσει από το υψηλότερο σημείο του λαιμού του σκύλου σας προς το τέλος της ουράς του. Θα πρέπει να κάνετε με σαμπουάν έξω από τα αυτιά, τα πόδια, το μεσαίο τμήμα, το στομάχι, και ό, τι απομένει από το σώμα. Να είστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε τα μάτια του σκύλου σας.

4.) Πλύνετε το σαμπουάν έξω από τα αυτιά. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν εισέρχεται μέσα στα αυτιά.

5.) Ξανασκεφτείτε τη μεθοδολογίας του conditioner, στη μακριά πιθανότητα που το έχετε επιλέξει.

6.) Αφήστε το σκυλί σας να τινάξει το νερό μακριά. Σε εκείνο το σημείο, χρησιμοποιώντας είτε ένα στεγνωτήρα μαλλιών σκύλου ή μια πετσέτα, στεγνώστε το σκυλί σας. Είναι καλύτερο σε περίπτωση που μπορείτε να κρατήσετε το σκυλί σας από το να κινείτε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

7.) Στεγνώστε το σκυλί σας το συντομότερο δυνατό. Η υγρή μυρωδιά του σκύλου για την οποία τα άτομα γκρινιάζουν αρκετά , προκαλείται από βακτήρια που τρέφονται με την φυσική λιπαρότητα του δέρματος ενός σκυλιού. Όπως μια τέτοια ποικιλία διαφορετικών ειδών βακτηρίων, που ευδοκιμούν σε ένα ζεστό, και ένα υγρό περιβάλλον. Η πιο ιδανική προσέγγιση για τον έλεγχο της έκδοσης είναι να κάνετε το σκυλί  σας καθαρισμένες στιγμές μπάνιο προκειμένου να το κρατήσετε ξηρό, ωστόσο θα πρέπει να το κρατάτε και κατά την ώρα του μπάνιου. (Να έχετε στο μυαλό σας ότι το μπάνιο του σκύλου σας αφαιρείι το υπερβολικό ποσό της λιπαρότητας του δέρματος, με αποτέλεσμα την ευημερία των προβλημάτων.)

(Β) Ο καλλωπισμός να κάνει το σκυλί σας μυρίζει καλύτερα

Τα μολυσμένα αυτιά και ένα ανεπαρκέςς τρίχωμα μπορεί να βοηθήσει τις αιτίεςοσμής του σκυλιού σας.

1.) Καθαρίστε τα αυτιά του σκύλου σας για να  αποφύγετε την ανάπτυξη κεριού. Κατ ‘εξαίρεση τα ρυπαρά αυτιά μπορεί να είναι κόκκινα ή πρησμένα, και μπορεί να τραβήξουν τα παράσιτα των αυτιών.

 • Αγοράσετε είτε μαντηλάκια αυτιού ή καθαριστικά αυτιού
 • Σκουπίστε το αυτί όπου το κερί είναι σαφές και μέσα από τα διακριτικά βάραθρα του αυτιού.
 • Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, τοποθετήστε το ακριβώς κάτω από το αυτί , και  ανατρέψτε το κεφάλι του σκύλου σας για αυτό. Η λύση θα πρέπει να προσλαμβάνεται από το βαμβάκι.
 • Πάρτε ένα καθαρό κομμάτι βαμβάκι και απαλά σκουπίστε το υπόλοιπο διάλυμα.

2.) Βουρτσίστε μέσα στην ημέρα το σκυλί  προκειμένου να μυρίζει καλύτερα. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα σκουπίδια και τα βακτήρια, και ούτω καθεξής. Μια βρεγμένη βούρτσα μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε όλα τα πιο αποστασιοποιημένα υλικά.

3.) Επιβεβαιώστε οτι το σκυλί σας έχει καλή οδοντιατρική καθαριότητα. Τα άσχημα δόντια μπορεί να οδηγήσουν σε κακή αναπνοή, σκεφτείτε και εσείς πως θα μυρίζει το στόμα σας , σε περίπτωση που δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα …

 • Πάρτε μια οδοντόβουρτσα κατάλληλη για σκύλους για να περάσετε  το στόμα του σκύλου σας. Μπορείτε να αγοράσετε οδοντόβουρτσα σε οποιοδήποτε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, ή από τον κτηνίατρό σας. Ανακαλύψτε μια κατάλληλη οδοντόπαστα για σκύλους (δεν χρησιμοποιούμε ποτέ την ανθρώπινη οδοντόπαστα). Οι οδοντόκρεμες σκυλιού ενισχύονταιι τακτικά με τέτοιες υπέροχες γεύσεις όπως το κρέας ή τα πουλερικά.
 • Απαλά κινείται τα χείλη του σκύλου σας προς τα πάνω, ώστε να μπορείτε να δείτε τα δόντια του.
 • Βουρτσίστε όλα τα δόντια στο στόμα για περίπου μία ώρα. Βεβαιωθείτε οτι κάνετε και τις δύο πλευρές του κάθε δοντιού.
 • Πρέπει να επαναλάβετε εν πάση περιπτώσει, δύο φορές την εβδομάδα.

4.) Αγοράστε κάποιο άρωμα σκύλων. Αρωματίστε το σκύλο σας μερικές φορές για μια εφήμερη λύση. Αυτό δεν αποτελεί ωστόσο λύση, και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που έχει περάσει από ελέγχους και είναι ασφαλές για το σκυλί σας.

Επίσης, ανεξάρτητα από το πόσο γοητευτικό είναι, η παρουσία κοντά σε ένα δύσοσμο σκυλί δεν είναι και το καλύτερο, οπότε είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να το κάνετε να μυρίζει όμορφα

(C) Η διατροφή και ο μετεωρισμός κάνουν το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα

1.) Κοιτάξτε στη διατροφή του σκύλου σας για να κάνει το σκυλί σας μυρίζει καλύτερα. Στη μακριά πιθανότητα ότι το σκυλί σας δεν καταναλώνει φυσικά την τροφή, στη συνέχεια, η οσμή μπορεί να προκαλείται από μια ανεπιθύμητη τροφή που εμποδίζει την κατάποση του σκύλου. Αυτή μπορεί να είναι σαφώς από τις πιο γνωστές αιτίες , αλλά είναι μια υποτιμημένη αιτία σχετικά με την άσχημη μυρωδιά του σκύλου.

Δείτε ακόμη: Σκυλί θήλαζε δίπλα σε σκουπίδια, γυμνό 2χρονο παιδάκι που είχε εγκαταλείψει η μητέρα του (Video & Photos)

2.) Αλλάξτε την τροφή του σκυλιού σας σε καλύτερη ποιότητα με φυσικές μάρκες και κάντε το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα. Πολυάριθμες άθλιες μάρκες περιέχουν καλαμπόκι, το οποίο είναι τοξικό και μπορεί να είναι η αιτία της οσμής του σκύλου, των φυσικών αερίων και της κακής αναπνοής του σκύλου. Οπότε κάντε μερικές αλλαγές στη διατροφή του σκύλου σας. Φοβερές φυσικές μάρκες μπορεί επιπλέον να είναι προσβάσιμες σε καλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή στο διαδίκτυο.

 • Να είστε προσεκτικοί καθώς η ουσία σόγιας κάποιων προϊόντων διατροφής σκύλων μπορεί να είναι υπεύθυνη για το μετεωρισμό σε σκύλους. Λίγες μάρκες έχουν έως και 25 τοις εκατό της ουσίας σόγιας. Διαβάστε το σήμα και  αλλάξτε σε ένα εμπορικό σήμα που έχει πολύ λιγότερη ποσότητα.
 • Τα περισσότερα σκυλιά έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάτι στη διατροφή του σκύλου σας που ενσωματώνει λακτόζη, ο μετεωρισμός μπορεί κάλλιστα να είναι τος αποτέλεσμα. Αφαιρέστε την πηγή λακτόζης και τα πράγματα θα προχωρήσουν. Κατόπιν πάλι, μερικά σκυλιά  μπορούν να επωφεληθούν από το φυσικό γιαούρτι με τα καλά βακτήρια (προσεγγίστε τον κτηνίατρό σας για να σας συμβουλεύσει).
 • Σε περίπτωση που η ποιότητα του αέρα μειώνεται όταν εξελίσσεται το φαγητό, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε αλλάξει το φαγητό πολύ γρήγορα. Δώστε μια πιο σταθερή περίοδο κίνησης μεταξύ των τροφίμων, έτσι ώστε τα εντερικά βακτήρια να μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο τροφίμο. Μια καλή περίοδος κίνησης είναι οι τρεις ημέρες, μειώνοντας τα παλιά τροφίμα κατά το ένα τρίτο κάθε μέρα.
 • Δώστε το σκυλί σας κάποιο καρότο για να  το ροκανίσει στο φαγητό. Έτσι, αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει ώστε το σκυλί σας να καθαρίσει τα δόντια του. Η ξηρά τροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει ακόμα αλλά καλό είναι να ψάξετε για καλή ποιότητα ξηρά τροφή.
 • Βοηθήσει το έργο πλαισίου αφομοίωσης του σκύλου σας, όπως την επεξεργασία των κόκκων για παράδειγμα, με μαγειρεμένο μαύρο ρύζι. Η καλύτερη επεξεργασία σημαίνει καλύτερη αναπνοή για το σκυλάκι και λιγότερο (ή όχι) μετεωρισμό.
 • Σταματήστε τα αποφάγια για να κάνετε το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα. Η μικτή τσάντα των τροφίμων από το τραπέζι δεν είναι ουσιαστικά ιδανικό για το σκυλί σας και μπορεί να βοηθήσει στη ανάπτυξη κακής αναπνοή και του μετεωρισμού.  Εκτός αν, φυσικά, καταναλώνετε μια εντελώς στερεά για τον εαυτό σας δίαιτα!

3.) Ελέγξτε ότι το σκυλί σας δεν ψαχουλεύει μέσα στα σκουπίδια. Αποτρέψτε το σκυλί σας από την πιθανότητα να καταναλώνει  κακά τρόφιμα, και ασφαλίζεστε καλύτερα τα βρωμερά σας πράγματα.

4.) Παρατηρήστε την όρεξη του σκύλου σας για να το κάνετε να μυρίζει καλύτερα. Τ άπληστοι σκυλιά λαμβάνουν περισσότερη τροφή. Κλείστε αυτά τα δελεαστικά με αποφάγια ή τις περίσσειες λιχουδιές. Αγοράστε πιο μετριοπαθή κύπελλα τροφίμωνπροκειμένου να μην υοερ-τρέφεται το σκυλί σας. (Από την άλλη αν το σκυλί σας  έχει  μειωμένη όρεξη, θα πρέπει να το πάτε στον κτηνίατρο.)

5.) Κάντε με το σκύλο σας μια βόλτα και παίξτε με συνέπεια. Η δραστηριότητα είναι μια καλή μέθοδος για την μείωση του μετεωρισμού.

(D) Καθαρισμός Πρωκτικών αδένων

1.) Πηγαίνετε σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς σκύλων ή σε ένα κτηνίατρο προκειμένου να σας αποδείξει την κατάλληλη μεθοδολογία για τον καθαρισμό του πρωκτικού όργανα του σκύλου σας. Αυτό επιφέρει σημαντική βελτίωση.

2.) Να έχετε υπόψη σας ότι αν το σκυλί σας αποβάλλει τις εκπομπές, όταν είναι στην άκρη, ενεργό ή ανήσυχο, μπορεί επίσης να υπάρχουν κάποια ψυχική ζητήματα που χρειάζονται απευαισθητοποίηση ή ή διαφορετικές μεθόδους. Μιλήστε  με τον κτηνίατρό σας προκειμένου να δείτε τι να κάνετε.

(Ε) Κλινοσκεπάσματα για να κάνει το σκυλί σας μυρίζει καλύτερα

Διατηρείτε το υλικό ύπνου του σκύλου σας καθαρό, απαλλαγμένο από έντομα και αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε το σκύλο σας φρέσκο και καθαρό.

1.) Βάλτε όλα τα ρούχα του και τα παιχνίδια και τα κλινοσκεπάσμα του στο πλυντήριο. Πλύντε στο παγωμένο. Να είστε προσεκτικοί κατά την προσθήκη καθαριστικών, καθώς μπορεί να ενοχλήσουν το δέρμα του σκύλου σας. Σε περίπτωση που θα πρέπει να βάλετε κάτι, χρησιμοποιήστε καθαριστικό ή ξύδι.

2.) Βάλτε τα αντικείμενα να του να στεγνώσουν έξω στον αέρα.

3.) Πλύντε το δοχείο του σκύλου σας ή το κρεβάτι του, μακριά με μια μάνικα. Σε περίπτωση που είναι πραγματικά βρώμικο, τρίψτε το χρησιμοποιώντας ένα μαντηλάκι ή μια οδοντόβουρτσα και ένα απαλό βιοδιασπώμενο καθαριστικό πιάτων.

4.) Βάλτε στο πρόγραμμα να καθαρίσετε τα πράγματα του σκύλου σας βδομάδα παρά βδομάδα.

Δείτε ακόμη: ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ-ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ οι γονείς για την αποζημίωση

(F) Τρίψτε το σκυλί σας για να μυρίζει καλύτερα.

1.) Πασπαλίστε ταλκ πάνω από τη γούνα του σκυλιού σας (αποφεύγοντας το κεφάλι) και τρίψτε το. Αφήστε το σκυλί να αποτινάξει την υπεραφθονία.  Τα έλαια  θα περάσουν με αφθονία στη γούνα του σκύλου σας, και θα αφήσει το σκυλί σας να μυρίζει τέλεια και να είναι καθαρό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες μύτες.

2.) Βάλτε κρέμα κατά τις οσμές στο σκυλί σας. Τρίψτε τη στο τρίχωμα και το δέρμα του σκυλιού σας. Στη συνέχεια, βουρτσίστε το σκυλί χρησιμοποιώντας μια λεπτή βούρτσα ,κατάλληλη για σκύλους.

Άλλες Χρήσιμες Συμβουλές για να κάνει το σκυλί σας μυρίζει καλύτερα

 • Η μυρωδιά του σκύλου ελέγχεται ουσιαστικά από το πόσο καλά λειτουργεί το ήπαρ του, το οποίο καθαρίζει τα δηλητήρια. Για τα σκυλιά που πραγματικά μυρίζουν άσχημα, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγξετε αυτό με τον κτηνίατρό σας.
 • Για τα προβλήματα του δέρματος, συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο κτηνίατρο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας, εάν η πηγή της οσμής είναι το δέρμα.
 • Κρατήστε τις βούρτσες του σκύλου καθαρές για να κάνετε το σκυλί σας να μυρίζει καλύτερα.
 • Πλύνετε με καυτό νερό και επιτρέψτε τες να στεγνώσουν πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε.
 • Το δάγκωμα διάφορων αντικειμένων για σκύλους, μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τα δόντια του καθαρά.
 • Υπάρχουν ιατρικά προϊόντα που μπορεί να ελαττώσουν το μετεωρισμό του σκύλου σας. Μιλήστε  με τον κτηνίατρό σας για αυτά.
 • Μην ξεχνάτε το μπάνιο τους
 • Βεβαιωθείτε ότι  τα προϊόντα που προσθέτετε στο τρίχωμα του σκύλου σας δεν φέρνουν τυχόν προβλήματα οσμής σε συνδυασμό με τη φυσική μυρωδιά του σκύλου σας.

Δείτε ακόμη: Σοκ Σκύλος κατακρεούργησε 30χρονο ! Πάγωσαν οι γιατροί με τα τραύματα του

Προειδοποιήσεις / Προφυλάξεις

 • Η ανθρώπινη οδοντόπαστα μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο πεπτικό συστήμα του σκύλου σας.
 • Βεβαιωθείτε οτι καθαρίζετε σωστά τα πρωκτά όργανα του σκύλου σας. Τα λάθη  μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές ασθένειες.
 • Αποφύγετενα δίνετε στο σκύλο σας: σταφίδες, τομάτες, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς,  κρεμμύδια,  σταφύλια, αβοκάντο, και τα τρόφιμα που περιέχουν προνόμιο ή ξυλιτόλη! Αυτά μπορεί να είναι άσχημα και τοξικά για το σκυλί σας.
 • Θα μπορούσε να είστε εσείς που είστε υπερβολικά ευαίσθητοι στη μυρωδιά του σκύλου σας. Ελέγξτε πρώτα το σκύλο σας και μετά  επιλέξτε το!

Close