Πως να αποφράξετε σωστά τις αποχετεύσεις σας;

Μπορεί όλοι να προσέχουμε και να μην ρίχνουμε λάδια και άλλα υπολείμματα μέσα στους νεροχύτες μας, αλλά΄παρόλα αυτά, πολλές φορές αυτές φράζουν και βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να βρούμε κάποιον τρόπο να ξεβουλώσουμε τις αποχετεύσεις μας.

Δείτε ακόμη: 6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πετάτε μέσα στην τουαλέτα

Πως να αποφράξετε σωστά μια αποχέτευση:

1. Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα για να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις και τις σωληνώσεις.  Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βεντούζα και στον νεροχύτη σας,  απλά φροντίστε να αφαιρέσετε πρώτα το κάλυμμα αποστράγγισης (μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πιο μικρή βεντούζα από την κανονική για το νεροχύτη σας ).

2. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, προχωρήστε αγοράζοντας ένα χημικό καθαριστικό αποστράγγισης, και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

3. Και αν δεν έχετε πάλι κάποιο αποτέλεσμα, τότε ήρθε η ώρα να φωνάξετε έναν υδραυλικό. “Μετά από αυτό, φωνάξτε έναν υδραυλικό και πείτε του τι κάνατε προκειμένου να μην υπάρξουν εκπλήξεις”.

Δείτε ακόμη: Έτσι θα ξεβουλώσετε την αποχέτευση!

Πώς να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις καθαρές και φρέσκιες!

Για να αποφύγετε την απόφραξη των αποχετεύσεών σας, είναι σημαντικό να τις διατηρείτε καθαρές χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό διάλυμα ξυδιού. Αυτό το διάλυμα είναι εξαιρετικό ειδικά σε νιπτήρες που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, όπως σε κάποιο μπάνιο που μπορεί να έχετε για τους καλεσμένους σας.

1. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 φλιτζάνι αλάτι .

2. Αδειάστε το μείγμα στην αποχέτευση σας, ακολουθούμενη από 1 φλιτζάνι ζεσταμένο ξίδι . Θα αφρίσει και θα κάνει φυσαλίδες.

3. Αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά (αν το αφήσετε περισσότερο δεν θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα, 15 λεπτά είναι αρκετά).

Δείτε ακόμη: 60+ τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας

4. Έπειτα ανοίξτε την βρύση στο ζεστό και αφήστε το να τρέχει για τουλάχιστον 15 έως 30 δευτερόλεπτα.

 

Πηγή: goodhousekeeping.com
Close