Πως να φτιάξετε μόνοι σας αντισυπτικό υγρό, σπρέι, μαντηλάκια, μάσκες & χαρτί τουαλέτας!

Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι πολίτες αυτής της χώρας, στη προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην καθημερινότητα, στράφηκαν στις diy κατασκευές. Παλιότερα οι Έλληνες, κατευθύνονταν αμέσως στην εύκολη λύση: να αγοράσουν οτιδήποτε χρειάζονταν από κάποιο supermarket ή εμπορικό κατάστημα.

Οι οικονομικές δυσκολίες όμως, δεν επέτρεπαν σε πολλούς ανθρώπους, να ξοδεύουν τα ίδια χρήματα. Έτσι οι diy κατασκευές που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες στην καθημερινότητα μας, έγιναν…μόδα!

Η έξαρση του κορονοϊού, ήρθε να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικονομικό προϋπολογισμό του ελληνικού νοικοκυριού.

Εξαιτίας του νέου κορονοϊού, οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας έχουν κλείσει επ’ αόριστον ενώ όσοι ακόμη δουλεύουν, παίρνουν τα μισά χρήματα του μισθού, αφού δουλεύουν τις μισές μέρες του μήνα. Η οικονομική ανασφάλεια και ο φόβος για το τι μέλλει γενέσθαι, μας χτύπησαν ξανά την πόρτα.

Έτσι, για ακόμη μια φορά, οι περισσότεροι Έλληνες ξεκίνησαν να ψάχνουν και πάλι λύσεις μέσα από τις diy κατασκευές. Πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε όλη την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράζουμε, κατασκευασμένα από αντικείμενα που έχουμε ήδη στο σπίτι ή που μπορούμε να βρούμε σε πολύ χαμηλές τιμές σε κάποιο supermarket.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο, όλες τις χρήσιμες και εύκολες diy κατασκευές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με την ελπίδα να ανακουφίσουμε οικονομικά και κατ’ επέκταση ψυχολογικά, τους αναγνώστες μας. Δείτε παρακάτω:

Diy χειρουργικές μάσκες 

Η έξαρση του κορονοϊού, φόβισε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για έναν νέο ιό, που δεν έχει ακόμη κάποια θεραπεία ή κάποιο εμβόλιο να τον αντιμετωπίσει και αυτό είναι πολύ λογικό, να τρομάζει τους ανθρώπους της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

Η εύκολη μεταδοτικότητα του ιού, οδήγησε τους ‘Ελληνες στην ανάγκη να προμηθευτούν γάντια μια χρήσης, χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά κάθε είδους. Έτσι, οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης εκτοξεύθηκαν στα ύψη και φυσικά τα συγκεκριμένα προϊόντα, βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε έλλειψη.

Είναι δύσκολο για ένα τυπικό ελληνικό νοικοκυριό, να αντεπεξέλθει οικονομικά αγοράζοντας πανάκριβες χειρουργικές μάσκες. Επίσης, η έλλειψη του συγκεκριμένου προϊόντος, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Εδώ που τα λέμε, τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν κι αυτά έλλειψη και πιστεύουμε ότι μάλλον, τις χρειάζονται περισσότερο.

Εξαιτίας της έλλειψης λοιπόν, ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στον κόσμο έτσι ώστε να κατασκευάσει μόνος του, χειρουργικές μάσκες. Το παράδειγμα του, ακολούθησαν και πολλοί youtubers.

Τα βίντεο που περιγράφουν πως μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας, χειρουργικές μάσκες με τα πιο φθηνά υλικά, έγιναν ανάρπαστα κι εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, αυτά που μας άρεσαν περισσότερο. Δείτε παρακάτω:

Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε από την γνωστό κανάλι στο Youtube
Do It On A Dime. Δεν μας περιγράφει με ποιον τρόπο μπορούν να κατασκευάσουμε μια μάσκα, όμως μοιράζεται μαζί μας μερικά έξυπνα κόλπα, που μπορούν να κάνουν μια χειρουργική μάσκα, να γίνει περισσότερο λειτουργική σε περίπτωση που δεν μας κάνει ή χαλάσει.

 

 

Παρακάτω βλέπουμε τρεις diy τρόπους να φτιάξουμε μια χειρουργική μάσκα στο σπίτι μας με τα πιο απλά, εύκολα και φθηνά υλικά. Το βίντεο ανέβηκε από το κανάλι LaurDIY και φυσικά έγινε γρήγορα ανάρπαστο. Δείτε το:

 

 

Η Jess Dang ανέβασε πριν από μια εβδομάδα ακριβώς, ένα βίντεο που μας δείχνει δυο τρόπους, να φτιάξουμε μια diy χειρουργική μάσκα από παλιά ρούχα. Μια από τις αγαπημένες μας επιλογές diy μάσκας, αφού παλιά ρούχα υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι και είναι κρίμα απλά να πεταχτούν στον κάδο απορριμάτων.

Το βίντεο φυσικά έγινε viral αφού η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που εξαιτίας του κορονοϊού, έχει βουλιάξει οικονομικά. Δείτε το:

 

 

Το κανάλι στο Youtube με το όνομα DIY Nikol & Alexandra ανέβασε ένα βίντεο που περιγράφει 5 diy τρόπους, να φτιάξουμε χειρουργικές μάσκες από παλιά υφάσματα και ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια. Φυσικά το βίντεο έγινε γρήγορα ανάρπαστο. Δείτε παρακάτω:

 

 

Και η youtuber Nanay Express έφτιαξε το δικό της βίντεο, το οποίο περιγράφει τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε μια diy χειρουργική μάσκα. Μάλιστα ο δικός της τρόπος, παρόλο που εμπεριέχει το ύφασμα σαν βασικό υλικό, δεν χρειάζεται ραπτική μηχανή για να ολοκληρωθεί. Δείτε τον:

 

 

Βέβαια, αν χρειαστεί να ράψετε μια χειρουργική μάσκα, πρέπει να γνωρίζετε την διαδικασία. Δεν είμαστε όλες μοδίστρες και σίγουρα το παρακάτω βίντεο, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Ανέβηκε από την
Erica Arndt και περιγράφει τον τρόπο που μπορούμε να ράψουμε μια diy χειρουργική μάσκα από ύφασμα. Δείτε τον:

 

 

Diy αντισηπτικό χεριών

Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε αναφερθεί στα diy απολυμαντικά χεριών λέγοντας, ότι είναι επικίνδυνο να τα φτιάχνουμε μόνοι μας σπίτι, από οποιαδήποτε συνταγή βρούμε στο internet. Έτσι, είχαμε μοιραστεί μαζί σας μια δική μας και άκρως επιτυχημένη και αποτελεσματική συνταγή. Μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.

Το κανάλι στο Youtube Polka Dots αποφάσισε να ασχοληθεί κι αυτό με τα αντισηπτικά χεριών και πως μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Η συνταγή μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

 

 

Diy αντισηπτικά μαντηλάκια 

Τα αντισηπτικά μαντηλάκια για πολλούς είναι ακόμη πιο εύχρηστα από το αντισηπτικό τζελ. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης τον τελευταίο καιρό πολλές φορές δεν υπάρχουν στα supermarket ή στα φαρμακεία ενώ όλες τις φορές, είναι σε πολύ υψηλές τιμές.

Αυτό, φαίνεται πως το γνωρίζουν αρκετοί youtubers που αποφάσισαν να δείξουν τις δικές τους εναλλακτικές μεθόδους, για να φτιάξουμε diy αντισηπτικά μαντηλάκια στο σπίτι, με φθηνά υλικά. Εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας, τα αγαπημένα μας.

Το παρακάτω βίντεο ανέβηκε από το κανάλι MamaInTheKitchen και περιγράφει πως μπορούμε να φτιάξουμε diy αντισηπτικά μαντηλάκια στο σπίτι. Δείτε παρακάτω:

 

 

Επιπλέον, βρήκαμε στο youtube ένα αφιέρωμα σε μια τηλεοπτική εκπομπή του εξωτερικού με το όνομα “The Doctors” στο οποίο, ειδικοί κατασκευάζουν diy αντισηπτικά μαντηλάκια. Δείτε το:

 

 

Diy χαρτί τουαλέτας 

Χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τον λόγο, μετά την έξαρση του κορονοϊού οι άνθρωποι παγκοσμίως έτρεξαν να αδειάσουν τα ράφια με τα χαρτιά τουαλέτας. Ανεξάρτητα με το πως κρίνετε αυτή την κίνηση, το ζήτημα εδώ είναι ότι και τα χαρτιά τουαλέτας εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είτε βρίσκονται σε έλλειψη είτε είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Αυτό, το αντιλήφθηκαν αρκετοί youtubers που αποφάσισαν να μας δείξουν τρόπους, που μπορούμε να κατασκευάσουμε χαρτιά τουαλέτας από το σπίτι μας. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά…γίνεται!

Το κανάλι  Survival Dispatch αποφάσισε να μοιραστεί το δικό του μυστικό, σχετικά με το πως μπορούμε να φτιάξουμε χαρτί τουαλέτας από το σπίτι μας. Δείτε παρακάτω:

 

 

Στο internet γρήγορα έγινε viral και το παρακάτω βίντεο, όπου μας δείχνει μεθόδους για να κατασκευάσουμε το χαρτί τουαλέτας μόνοι μας. Αν μάθετε να το κάνετε, μάλλον δεν θα χρειαστεί να το…ξανά αγοράσετε. Το βίντεο ανέβηκε από το κανάλι Survival Dispatch. Δείτε παρακάτω:

 

 

Δεν έχετε χαρτί τουαλέτας; Υπάρχει λύση 

Υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν τα πάνε πολύ καλά με τις κατασκευές είτε θεωρούν ότι το να φτιάξεις μόνος ή μόνη, χαρτί τουαλέτας, είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Μην ανησυχείτε όμως! Υπάρχει λύση και σε αυτό. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να είστε καθαροί, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χαρτί τουαλέτας.

Το παρακάτω βίντεο ανέβηκε από το Youtube κανάλι  The List και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 41.918 προβολές. Περιγράφει, τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που ξεμείνουμε από χαρτί τουαλέτας και δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα…σπιτικό!

 

 

Πολλοί γιατροί, επισημαίνουν ότι το χαρτί υγείας αλλά και τα μωρομάντηλα, δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να μένουμε καθαροί, μετά την επίσκεψή μας στη τουαλέτα. Λέτε τα υφάσματα να κάνουν καλύτερη δουλειά; Το κανάλι The Fairly Local Family φαίνεται πως έχει αυτή την άποψη. Δείτε παρακάτω:

 

 

Αντισηπτικό σπρέι 

Το αντισηπτικό σπρέι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο για το σώμα μας αλλά και για τις επιφάνειες του σπιτιού μας. Τα μικρόβια, δεν βρίσκονται άλλωστε στα χέρια μας. Μεταφέρονται ως επί το πλείστον, από αυτά που αγγίζουμε. Τα αντισηπτικά σπρέι βρίσκονται κι αυτά σε έλλειψη αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου.

Προτού ξεκινήσουμε να σας δείχνουμε τα βίντεο που θεωρήσαμε ότι είναι χρήσιμα, θα μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή αντισηπτικού σπρέι που συστήνει ο ΠΟΥ. Δείτε παρακάτω:

Υλικά:

  1. 340 ml (1,5 φλιτζάνι) ισοπροπυλική αλκοόλη 99,8%
  2. 1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκερόλη 98%
  4. 6 κουταλιές της σούπας αποστειρωμένο αποσταγμένο ή βρασμένο κρύο νερό

Ανακατεύουμε την αλκοόλη με τη γλυκερόλη. Η γλυκερόλη χρειάζεται για να κρατά τα χέρια μας ενυδατωμένα. Αναμειγνύουμε το υπεροξείδιο του υδρογόνου και στη συνέχεια το αποσταγμένο ή βρασμένο κρύο νερό. Τοποθετούμε το διάλυμα σε φιάλη ψεκασμού.

Το κανάλι Get Ready Tactical System αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε αντισηπτικό σπρέι στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του μάλιστα, έχει την…γνήσια φόρμουλα κι εμείς δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Δείτε παρακάτω:

 

 

Το κανάλι Something’s Cooking With Alpa μοιράστηκε και αυτό τον δικό του τρόπο να φτιάξουμε diy αντισηπτικό σπρέι. Σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους ιούς, σύμφωνα με την δική τους περιγραφή. Δείτε το:

 

 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close