Πώς να φτιάξετε το πιο καραμελένιο στεφάνι Χριστουγέννων

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο πιο πολύ θέλουμε να αγοράζουμε ή να δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά προκειμένου να μπαίνουμε σιγά σιγά στο εορταστικό κλίμα.Ανυπομονούμε λοιπόν για αυτή την περίοδο του χρόνου που και εμείς οι μεγάλοι γινόμαστε παιδιά!Για αυτό λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο καραμελένιο στεφάνι.Αυτό το καραμελένιο στεφάνι θα το αγαπήσετε καθώς θα σας ξυπνήσει μνήμες από τα παιδικά σας χρόνια και επίσης είναι ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που στο τέλος της περιόδου  δεν θα το κρύψετε όπως τα άλλα! Αλλά μπορείτε να το φάτε!!!

Δείτε ακόμη:Ασπρόμαυρη διακόσμηση Χριστουγέννων!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 1. σιδερένια κρεμάστρα
 2. 1 μεγάλο μπολ με καραμέλες(διαφόρων γεύσεων και χρωμάτων)
 3. 1 πένσα
 4. 1 ψαλίδι
 5. 1 σπάγκο

Αυτό το καραμελένιο στεφάνι θα το αγαπήσετε καθώς θα σας ξυπνήσει μνήμες από τα παιδικά σας χρόνια και επίσης είναι ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό που στο τέλος της περιόδου δεν θα το κρύψετε όπως τα άλλα! Αλλά μπορείτε να το φάτε!!!

Διαδικασία:

 • Για να φτιάξουμε το στεφάνι πάνω στο οποίο θα μπουν οι καραμέλες, παίρνουμε μια σιδερένια κρεμάστρα και την τεντώνουμε μέχρι να φτιάξουμε με αυτή ένα κύκλο.Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το σιδερένιο στεφάνι μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο, αλλά πραγματικά η διαδικασία είναι πολύ εύκολη για να το κάνετε μόνες σας.
 • Στη συνέχεια πάρτε μια πένσα ,και κόψτε με αυτή το στενό σημείο της κρεμάστρας πάνω στην κορυφή.Κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά της κρεμάστρας και αφαιρέστε με αυτό το τρόπο το ”γατζάκι της”.
 • Έπειτα, πάρτε την πένσα και λυγίστε τις 2 άκρες της κρεμάστρας προκειμένου να τις ενώσετε!(πάρτε τις άκρες που θα είναι σαν κουμπώματα ενώστε τες μεταξύ τους και πιέστε τες ελάχιστα με την πένσα προκειμένου να ενωθούν.)Το στεφάνι είναι έτοιμο, αν δεν έχει τέλειο σχήμα δεν μας πειράζει καθώς όταν μπουν οι καραμέλες δεν θα φαίνεται!
 • Για να κόψετε το σπάγκο που χρειάζεστε για να δέσετε τις καραμέλες στο στεφάνι σε ίσια κομμάτια, μπορείτε να πάρετε μια παλιά βιντεοκασέτα ή ένα βιβλίο σε παρόμοιο μέγεθος να τυλίξετε 20 με 30 φορές το σπάγκο σε αυτή και στη συνέχεια με ένα ψαλίδι ,κρατώντας την μια πλευρά του σπάγκου, κόψτε το σπάγκο από την πάνω και από την κάτω πλευρά της βιντεοκασέτας.Επαναλάβετε την διαδικασία κάπου 4 φορές ή μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στην όλη διαδικασία!

Δείτε ακόμη:Φτιάξτε υπέροχα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί (video)

 • Τώρα είμαστε στο σημείο που θα μπούν οι καραμέλες. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει αργά και σταθερά.Μπορείτε να την κάνετε όσο βλέπετε τηλεόραση ή γενικά μιλώντας με τους φίλους σας γιατί είναι λίγο χρονοβόρα….
 • Λοιπόν, παίρνω μια καραμέλα από το μπολ και την δένω με ένα κομμάτι σπάγκο και στη συνέχεια, δένω το σπάγκο της κάθε καραμέλας πάνω στο στεφάνι που έχουμε φτιάξει.
 • Κάθε φορά θα πρέπει να μαζεύετε τις καραμέλες, την μιά πάνω στην άλλη, ώστε να είναι σφικτές και να μη φεύγουν.Αφήστε απόσταση,5 εκατοστών από την κορυφή του στεφανιού ώστε εκεί να βάλετε στο τέλος ένα μεγάλο κόκκινο φιόγκο.
 • Όταν θα έχετε τελειώσει με την τοποθέτηση όλων των καραμελών ήρθε η ώρα να βάλετε το φιόγκο.Αφού τοποθετήσετε το φιόγκο, βάλτε και μια μικρή κορδέλα στο κάτω μέρος του στεφανιού και περάστε την με ένα ψαλίδι ώστε να τις κάνετε τις χαρακτηριστικές”μπουκλίτσες”!

Δείτε ακόμη:Λιώνει καραμέλες μέσα σε κουπάτ, ο λόγος ;Yπέροχη Χριστουγεννιάτικη κατασκευή

Το καραμελένιο στεφάνι είναι έτοιμο να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο:

Η ιδέα αυτού του στεφανιού είναι καταπληκτική! Μπορείτε να το κάνετε δώρο, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον οποιοδήποτε!

Close