πως_να_καθαρίσεις_τα_γρανιτοπλακάκια_

Πως να καθαρίσω τα γρανιτοπλακάκια χωρίς να θαμπώνουν; Μπορώ να βάλω ξύδι ; Μερικά clean tips για τον τρόπο που θα καθαρίσεις το γρανιτοπλακάκι

Τα γρανιτοπλακάκια είναι πλακάκια που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα σπίτια αποφάσισαν να τα υιοθετήσουν. Τα γρανιτοπλακάκια όπως και τα υπόλοιπα πλακάκια, μπαίνουν σε όλο το σπίτι. Μπορεί να επενδύσετε με γρανιτοπλακάκια τους τοίχους και τα δάπεδα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Δείτε ακόμα Φανταστικό κόλπο για πεντακάθαρα πλακάκια στο μπάνιο

Παρόλα αυτά τα γρανιτοπλακάκια αποτελούνται από γρανίτη και ο γρανίτης είναι ένα ευαίσθητο υλικό που έχει τους δικούς του κανόνες. Μίας και τις τελευταίες μέρες ασχολούμαστε με τα πλακάκια και σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει πως μπορούμε να τα αφαιρέσουμε μόνοι μας, σήμερα θα μάθουμε περισσότερα για τα γρανιτοπλακάκια.

Δείτε ακόμα Οι 8 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε πλακάκια και πατώματα να λάμπουν! Θα σωθείτε!

Πώς να καθαρίσω τα γρανιτοπλακάκια;

Αν αποφασίσατε να κάνετε ανακαίνιση ή να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και σκεφτήκατε να τοποθετήσετε γρανιτοπλακάκια κάνατε πολύ καλά.

1. Αντέχουν στο χρόνο

Τα πλακάκια δαπέδου από γρανίτη είναι φημισμένα για την μέγιστη αντοχή τους κατά το πέρασμα του χρόνου. Με τη σωστή φροντίδα, μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτα ακόμα και κατά το πέρασμα ολόκληρων δεκαετιών.

2. Προϋποθέτουν σωστή τοποθέτηση…

Κι όμως, η τοποθέτηση πλακιδίων, μόνο απλή υπόθεση δεν είναι! Εξασφαλίστε τη σωστή φροντίδα τους, από την στιγμή της τοποθέτησής τους. Ζητήστε από έναν έμπειρο τεχνίτη να τα τοποθετήσει προσεκτικά, με βάση την κλίση και τις ιδιαίτερες ανάγκες του δαπέδου σας. Μόνο έτσι, θα διατηρηθούν στη θέση τους χωρίς προβλήματα.

3. Τα πλακάκια δαπέδου από γρανίτη είναι αδιαπέραστα

Πλακάκια δαπέδου γρανίτης σημαίνει… απόλυτη αξιοπιστία. Είναι πραγματικά αδιαπέραστα, καθώς δεν απορροφούν ούτε σκόνη, ούτε βρωμιά. Μάλιστα, θα αντέξουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που σπάσει κάποια σωλήνα και γεμίσει το πάτωμά σας με νερό.

4. Αποτελούν την πιο υγιεινή λύση που υπάρχει σε δάπεδο

Ακριβώς επειδή τα πλακάκια δαπέδου από γρανίτη είναι αδιαπέραστα, μονώνουν το χώρο από την υγρασία και δεν απορροφούν τη σκόνη και τα βακτήρια. Επιπλέον, ψήνονται σε φούρνους με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, άρα έχουν αποβάλει οποιαδήποτε πιθανόν βλαβερή ουσία για την υγεία μας.

Είναι μοντέρνα και θα δώσουν στιλ στους χώρους σας. Παρόλα αυτά πριν τα τοποθετήσετε, καλό θα ήταν να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά για την καθαριότητά τους.

Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς μερικά κόλπα καθαριότητα για γρανιτοπλακάκια. Θα σας βοηθήσουν αυτά τα κόλπα να διατηρήσετε τα γρανιτοπλακάκια σαν καινούρια και να μην τα φθείρετε από λάθος ή αμέλεια. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα χρήσιμα clean tips για τα γρανιτοπλακάκια

Παρακάτω λοιπόν θα σας παραθέσουμε μερικά έξυπνα και γρήγορα clean tips σχετικά με την καθαριότητα που έχουν ανάγκη τα γρανιτοπλακάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πως μπορείτε να καθαρίσετε τα γρανιτοπλακάκια σας σε δάπεδο και τοίχο, χωρίς να τα φθείρετε. Δείτε παρακάτω: 

Πάντα να σφουγγαρίζετε αμέσως τα γρανιτοπλακάκια. Αρχικά χρησιμοποιήστε μόνο καυτό νερό και σφουγγαρίστρα για να καθαρίσετε το πάτωμα από γρανιτοπλακάκια.  Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά.
Χρησιμοποιείτε μόνο εμπορικά καθαριστικά που είναι ασφαλή για δάπεδα από γρανίτη. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα στο προϊόν.

Εάν αποφασίσετε να βάλετε μερικά χαλιά πάνω από το δάπεδο του γρανίτη, βεβαιωθείτε ότι έχουν μια ειδική επιφάνεια που δεν επιτρέπει τη βρωμιά να εισχωρήσει κάτω από αυτά. Η βρωμιά καταστρέφει τον γρανίτη.

Δείτε ακόμα Καθαρίστε τα πλακάκια σας και τους αρμούς εύκολα και γρήγορα!

Μπορώ να βάλω ξύδι στο γρανιτοπλακάκι;

Η απάντηση είναι ναι μπορείτε αλλά μόνο μία δύο φορές τον μήνα και αυτό μόνο με λευκό ξύδι.

Για να καθαρίσετε το γρανιτοπλακάκι τοπικά, θα πάρετε ενά σφουγγάρι με καυτό νερό και θα το τρίψετε. Επίσης μπορείτε να ρίξετε πάνω το ειδικό καθαριστικό για γρανίτη.

 

Για τους λεκέδες, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό με ουδέτερο pH.
Στεγνώνετε πάντα το νερό και το απορρυπαντικό από την επιφάνεια του γρανίτη. Αν δεν καθαρίζει με  τίποτα, τότε θα χρειαστείτε ένα φινίρισμα από επαγγελματία.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα clean tips του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close