Πως να καθαρίσεις τα πάνινα παπούτσια σου!

Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες και σχεδόν όλες μας έχουμε κατεβάσει τα καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια μας, ώστε να τα φρεσκάρουμε και να ξεκινήσουμε και πάλι να τα φοράμε. Και κάπως έτσι, καταλήγουμε να βρίσκουμε τα αγαπημένα μας πάνινα παπούτσια, τα οποία είναι και η πιο κλασική επιλογή για τις καθημερινές μας εμφανίσεις τώρα το καλοκαίρι, σε όχι και τόσο καλή κατάσταση.

Εκεί είναι που κοιτάς τους λεκέδες που έχουν επάνω τους και σκέφτεσαι αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να τα καθαρίσεις ή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις χειρότερα.

Φυσικά όμως και μπορείς να τα κάνεις να δείχνουν και πάλι σαν καινούρια, με δύο βασικά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου. Δες στην συνέχεια τι θα πρέπει να κάνεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας,

ξύδι,

μια οδοντόβουρτσα και

ένα μικρό μπολ με κρύο νερό

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τα κορδόνια από τα παπούτσια σου και να τα βάλεις στο μπολάκι με το κρύο νερό, ώστε να μπορέσεις να τα καθαρίσεις ομοιόμορφα.

Στην συνέχεια, αφού τα έχεις βρέξει καλά, βάλε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στο ξύδι φροντίζοντας να μην το παρακάνεις και ξεχειλίσει το μείγμα σου, από την χημική αντίδραση που θα προκληθεί. Ο σκοπός είναι να φτιάξεις μια παχύρρευστη πάστα, η οποία θα είναι και το βασικό σου σπιτικό καθαριστικό.

Μόλις φτιάξεις την πάστα σου, βάλε μια μικρή ποσότητα επάνω στην οδοντόβουρτσα και ξεκίνα να τρίβεις τα all star σου. Φυσικά, το ίδιο μείγμα μπορείς να χρησιμοποιείς για να γυαλίσεις και τις σόλες των παπουτσιών σου.

Τέλος, αφού περάσεις όλη τους την επιφάνεια με την οδοντόβουρτσα, θα πρέπει και πάλι να τα ξεπλύνεις καλά με κρύο νερό. Έπειτα, άφησε τα να στεγνώσουν έξω στον καθαρό αέρα, μαζί με τα κορδόνια και όταν δεις ότι έχουν στεγνώσει βάλε τα κορδόνια σου και ετοιμάσου να απολαύσεις τα πεντακάθαρα sneakers σου!

Πηγή: ediva.gr
Close