Πως να καθαρίσετε το σφουγγάρι σας και να σκοτώσετε τα μικρόβια;

Σε κανέναν δεν αρέσει να πλένει τα πιάτα του με ένα βρώμικο σφουγγάρι, γεμάτο με μικρόβια, για αυτό θα πρέπει να το καθαρίζουμε αυτό τακτικά. Αλλά ποια μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική για την απομάκρυνση των μικροβίων; Ο φούρνος μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων, η χλωρίνη ή το ξύδι; Η πιο αποτελεσματική μέθοδος από όλες είναι αυτή της χλωρίνης.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το σφουγγάρι σας πεντακάθαρο:

Αναμίξτε 3/4 φλιτζάνι χλωρίνης σε 3.8 L νερό και αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει σε αυτό το μείγμα για πέντε λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε – και αυτό ήταν όλο… Το διάλυμα με την χλωρίνη στο τεστ που έγινε σκότωσε το 99,9% των τριών στελεχών βακτηρίων από τα σφουγγάρια που χρησιμοποιήθηκαν.

Δείτε ακόμη: Δένει με σπάγκο λωρίδες από σφουγγάρια.Τα παιδιά σας θα λατρέψουν τον λόγο!

Αλλά δεν έχει σημασία πόσο επιμελής είστε με την καθαριότητα, τα σφουγγάρια κουζίνας  δεν διαρκούν για πάντα. Καθαρίστε τα εβδομαδιαίως και πετάξτε τα κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τη χρήση.

Πως να καθαρίσετε το σφουγγάρι σας και να σκοτώσετε τα μικρόβια;

τα σφουγγάρια κουζίνας  δεν διαρκούν για πάντα. Καθαρίστε τα εβδομαδιαίως και πετάξτε τα κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με τη χρήση.

3 άλλοι τρόποι για να καθαρίσετε ένα σφουγγάρι

Παρόλο που η χλωρίνη είναι ο πιο αποτελεσματικός “δολοφόνος” των βακτηρίων, οι παρακάτω μέθοδοι είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σας. Είναι καταχωρημένες με σειρά από τις περισσότερες στις λιγότερο αποτελεσματικές, έτσι επιλέξτε σοφά.

Δείτε ακόμα:  Το σφουγγάρι δεν είναι μόνο για να πλένουμε πιάτα! Δείτε 15 διαφορετικές χρήσεις του που θα σας ξετρελάνουν!

1. Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων ήταν από τις επόμενες πιο αποτελεσματικές μεθόδους μετά την χλωρίνη, εξολοθρεύοντας το 99,9% των μικροβίων. Τοποθετήστε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, ενώ το μουλιάζετε σε νερό. Στη συνέχεια ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό (το σφουγγάρι με την σκληρή επιφάνεια) ή δύο λεπτά (για το σφουγγάρι από κυτταρίνη) .

Δείτε ακόμα: Κόβει ένα σφουγγάρι στην μέση και κάνει 7 απίστευτα κόλπα.

2. Πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων σκοτώνει επίσης το 99,9% των μικροβίων. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε το σφουγγάρι σας σε μια κανονική πλύση του πλυντηρίου πιάτων.

3. Ξύδι

Αυτή η μέθοδος εξαλείφει το 99,6% των βακτηρίων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το σφουγγάρι σας σε ένα μπολ γεμάτο με ξύδι για πέντε λεπτά, και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε.

Διαλέξτε όποια μέθοδο θέλετε για να απομακρύνετε τα μικρόβια από το σφουγγάρι σας!

Close