19_ιδέες διακόσμησης_για_το_σαλόνι_σε_πράσινο_χρώμα_

19 ιδέες διακόσμησης με πράσινο χρώμα στο σαλόνι. Διακοσμήστε το σαλόνι σας με πράσινο χρώμα . Το πράσινο χρώμα είναι το χρώμα που σύμφωνα με τους διακοσμητές και τους ψυχολόγους μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί. Επίσης οι πράσινες αποχρώσεις είναι στις τάσεις όσων αφορά την διακόσμηση αλλά και την μόδα.

Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούμε να γυρίζουμε στο σπίτι μας και να χαλαρώνουμε περνώντας ωραίες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Αν θέλεις να δημιουργήσεις μία χαλαρωτική και μοντέρνα ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου, τότε σίγουρα πρέπει να προτιμήσεις το πράσινο χρώμα.

Δείτε ακόμα Μοντέρνες ιδέες για μπάνιο σε πράσινο χρώμα

Στο παρακάτω άρθρο δεν θα σας δείξουμε απλά πως μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας πράσινους. Θα σας δείξουμε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε πράσινο χρώμα, χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες, κάδρα, φυτά εσωτερικού χώρου, έπιπλα σε πράσινο χρώμα και φυσικά ιδέες για να βάψετε και τους τοίχους σας αν επιθυμείτε. Διαβάστε παρακάτω: 

Πράσινα έπιπλα και φυτά εσωτερικού χώρου

Αν θέλεις να βάλεις το πράσινο χρώμα στο σαλόνι σου δεν χρειάζεται να βάψεις το σπίτι σου. Μπορείς να αγοράσεις έναν υπέροχο και μοντέρνο πράσινο καναπέ και να τοποθετήσεις στο σαλόνι σου φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι μία πολύ μοντέρνα επιλογή που θα δώσει αέρα χαλάρωσης στο σαλόνι σου.

Επίσης, αν δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις καινούριο καναπέ μπορείς να επιλέξεις ένα πράσινο κάλυμμα για τον καναπέ ή πράσινα μαξιλάρια για τον καναπέ, που μπορείς να τα βρεις στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές.

πράσινα_έπιπλα_και_φυτά εσωτερικού χώρου_στο_σαλόνι_ Πράσινο_ χρώμα _στο _σαλόνι_

Πράσινα σχέδια στους τοίχους

Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού σας με ένα υπέροχο πράσινο χρώμα. Μπορείτε όμως με το πινέλο να δημιουργήσετε “νερά” σε πράσινες αποχρώσεις στους τοίχους. Είναι μία μοντέρνα και πολύ ιδιαίτερη άποψη για την διακόσμηση του σαλονιού σας και για το βάψιμο των τοίχων σας γενικότερα.

πράσινα_σχέδια_στους_τοίχους_του_σαλονιού_

Συνδυάστε το πράσινο χρώμα και το γκρι στο σαλόνι σας

Το πράσινο και το γκρι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων. Μπορείτε λοιπόν να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού σας γκρι και να αγοράσετε φυτά εσωτερικού χώρου και πράσινα διακοσμητικά σπιτιού. Μπορείτε επίσης να βάψετε τις πόρτες του σαλονιού σας πράσινες, αν υπάρχουν πόρτες στον χώρο.

πράσινο_και_γκρι_στο_σαλόνι_διακόσμηση_

Ένας πράσινος τοίχος στο σαλόνι…αρκεί

Το πράσινο χρώμα έχει πολλές αποχρώσεις. Αν σας αρέσει λοιπόν το πράσινο, μπορείτε να βάψετε τον μεγάλο τοίχο του σαλονιού με ένα σκούρο πράσινο. Είναι πολύ μοντέρνο. Επίσης αυτή η απόχρωση ταιριάζει σε μεγάλα σαλόνια, διότι οι σκούρες αποχρώσεις κάνουν έναν μικρό χώρο να δείχνει μικρότερος.

πράσινοι_τοίχοι_στο_σαλόνι_

Boho διακόσμηση στο σαλόνι σε πράσινο χρώμα

Αν έχετε μεγάλη αδυναμία στο πράσινο και θέλετε να δημιουργήσετε μία boho διακόσμηση, τότε η παρακάτω ιδέα θα σας αρέσει πολύ. Πράσινο χρώμα στους τοίχους, boho διακοσμητικά και boho κάδρα, πράσινοι καναπέδες, φυτά εσωτερικού χώρου και το σαλόνι σας θα μοιάζει με μπαράκι σε κάποιο εξωτικό νησί.

boho διακόσμηση_σε_πράσινα_χρώματα_στο_σαλόνι_

Το πράσινο χρώμα και στο σαλόνι της δουλειάς

Τα ιατρεία ή άλλες επιχειρήσεις έχουν σαλόνια. Αυτό σημαίνει ότι ένας γιατρός ή ένας άλλος άνθρωπος που θέλει να κάνει το σαλόνι αναμονής των πελατών πιο χαλαρωτικό και πιο μοντέρνο, μπορεί να πάρει ιδέες από την παρακάτω ιδέα.

Μία βιβλιοθήκη με βιβλία σχετικά με την δουλειά σας, φυτά εσωτερικού χώρου, μοντέρνα έπιπλα σε λευκές και πράσινες αποχρώσεις και πράσινο χρώμα στους τοίχους. Θα δημιουργήσετε ένα πολύ χαλαρωτικό κλίμα. Ειδικά τα ιατρεία χρειάζονται χαλαρωτικά σαλόνια γιατί οι περισσότεροι από εμάς, όταν επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας, ένα άγχος το έχουμε.

πράσινο_χρώμα_στους_τοίχους_του_σαλονιού_

Συνδυάστε το πράσινο χρώμα με άλλα χρώματα

Μπορείτε να επιλέξετε ένα παστέλ πράσινο για τους τοίχους του σαλονιού σας. Συνδυάστε αυτό το παστέλ πράσινο με λευκούς ή εκρού καναπέδες και μαξιλάρια για καναπέδες σε παστέλ πολύχρωμες αποχρώσεις. Μη φοβηθείτε να παίξετε με τα χρώματα, αρκεί να είναι όλα παστέλ.

παστέλ_πράσινο_χρώμα_στο_σαλόνι_

Vintage διακόσμηση με πρωταγωνιστή το πράσινο χρώμα

Μπορεί το πράσινο να είναι ένα πολύ μοντέρνο χρώμα, όμως μερικές δεκαετίες πριν ήταν και πάλι στις τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι με τα κατάλληλα διακοσμητικά, μπορείτε με πρωταγωνιστή το πράσινο, να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με αρχοντικό του ’60.

Κάδρα αντίκες κι άλλα vintage διακοσμητικά, θα κάνουν το σπίτι σας να είναι vintage και μοντέρνο.

vintage διακόσμηση_στο_σαλόνι_με_πράσινες_αποχρώσεις_

Ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου στο σαλόνι

Αν δεν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα και είστε από τους ανθρώπους που θέλετε να “παίζετε” safe όσων αφορά την διακόσμηση του σπιτιού, τότε έχετε επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε μία πολύ ανοιχτή απόχρωση του πράσινου και να την συνδυάσετε με το λευκό ή το ανοιχτό γκρι.

ανοιχτό_πράσινο_στους_τοίχους_του_σαλονιού_ πράσινοι_τοίχοι_στο_σαλόνι_

Κάντε το σπίτι σας να μοιάζει με…κήπο

Μπορείτε να αγοράσετε κάδρα με πράσινα φυτά και φυτά εσωτερικού χώρου και να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με κήπο χωρίς να χρειαστεί να βάψετε τους τοίχους σας. Αν το σπίτι σας είναι ήδη λευκό ή γκρι, τότε σίγουρα αυτά τα κάδρα και αυτά τα φυτά θα έρθουν να απογειώσουν την εμφάνισή του, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσετε πολλά χρήματα.

Δείτε ακόμα 9+1 απίθανοι συνδυασμοί χρωμάτων για τους τοίχους του σαλονιού σου!

κάδρα_με_φυτά_και_φυτά_εσωτετικού_χώρου_στο_σπίτι_

Το σκούρο πράσινο χρώμα στο σαλόνι τον Χειμώνα

Το πράσινο για πολλούς θεωρείτε ένα πολύ κρύο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά το Καλοκαίρι προσφέρει ανάσες δροσιάς μέσα στο σπίτι. Όμως αν επιλέξετε ένα σκούρο πράσινο σαν αυτό της φωτογραφίας, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό τον Χειμώνα και πιο δροσερό το Καλοκαίρι. Τα πάντα είναι θέμα απόχρωσης φίλοι μου.

σκούρο πράσινο_στο_σαλόνι_

Πράσινος τοίχος με κάδρα

Μπορείτε να βάψετε έναν τοίχο του σαλονιού σας πράσινο και να τον διακοσμήσετε με πολλά και μοντέρνα κάδρα που θα έχουν να κάνουν με φυτά, λουλούδια και φυσικές παραστάσεις. Θα φέρετε την φύση στο σαλόνι σας με τον πιο μοντέρνο τρόπο.

πράσινος_τοίχος_με_κάδρα_

Κάδρα με φυτά

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε μία ανακαίνιση για πολλούς λόγους. Μπορούμε όμως πάντα να αγοράσουμε κάδρα με φυτά γιατί υπάρχουν μοντέρνα κάδρα στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές. Προτιμήστε λοιπόν αυτήν την εναλλακτική λύση, για να φέρετε το πράσινο στο σαλόνι σας, χωρίς να κάνετε περιττά έξοδα.

κάδρα_με_φυτά_στο_σαλόνι_

Πράσινες κουρτίνες και έπιπλα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πράσινα καλύμματα στους καναπέδες και να τα συνδυάσετε με καλής ποιότητας πράσινες κουρτίνες. Τα διακοσμητικά κάδρα σε λευκές αποχρώσεις με πρωταγωνιστές τα φυσικά τοπία θα έρθουν να ολοκληρώσουν την εικόνα. Το σαλόνι σας θα γίνει τόσο χαλαρωτικό που θα μοιάζει με σπα.

πράσινες_κουρτίνες_και_έπιπλα_στο_σαλόνι_

Ταπετσαρίες για το σαλόνι με φυτά

Κι αν δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας, μπορείτε να βρείτε φθηνές ταπετσαρίες και να τις κολλήσετε σε ένα μέρος του τραπεζιού. Η αλήθεια είναι πως συνήθως οι ταπετσαρίες είναι ακριβές. Όμως πριν δύο χρόνια περίπου χρειάστηκε να ανακαινίσω την κουζίνα μου.

Το σπίτι ήταν του παππού μου, οπότε καταλαβαίνετε ότι η άποψη που είχε για την μόδα δεν είχε καμία σχέση με την δική μου άποψη. Έβαψα λοιπόν τους τοίχους στις δικές μου αγαπημένες αποχρώσεις, όμως στην κουζίνα υπήρχαν κάποια πλακάκια που δεν ταίριαζαν καθόλου.

Αγόρασα λοιπόν μία ταπετσαρία 12 ευρώ και μέχρι και σήμερα την έχω. Εκτός του ότι είναι πολύ ανθεκτική, το ρολό της ταπετσαρίας είναι τόσο μεγάλο, που ακόμη έχω στην άκρη, σε περίπτωση που η πρώτη ταπετσαρία φθαρεί και χρειαστεί αντικατάσταση. Μαζί με την ταπετσαρίες είχε και την κόλλα που την διαλύουμε σε νερό. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

ταπετσαρία_για_τους_τοίχους_με_φυτά_

Πράσινα χαλιά και διακοσμητικά χώρου

Αν έχετε ένα σπίτι σε λευκές ή γκρι αποχρώσεις τότε μπορείτε να βάλετε πράσινα χαλιά στο πάτωμα και να τοποθετήσετε boho διακοσμητικά σε πράσινες αποχρώσεις.

πράσινος_τοίχος_στο_σαλόνι_

Πράσινο και λευκό

Μπορείτε να συνδυάσετε τις λευκές σας κουρτίνες με το πράσινο στους τοίχους. Επίσης μπορείτε να πάρετε μία τραπεζαρία με καφέ αποχρώσεις ή να χαρείτε την τραπεζαρία που έχετε, αφού το πράσινο και το καφέ ταιριάζουν πολύ.

πράσινο_και_λευκό_στο_σαλόνι_

Πράσινος τοίχος με λευκό σύνθετο

Τα λευκά σύνθετα είναι η τελευταία τάση της μόδας αφού είναι πολύ σικάτα. Ψάχνετε ένα χρώμα για τον τοίχο που να τονίζει το υπέροχο σύνθετο χωρίς να φαίνεται κιτς; Τότε σίγουρα μπορείτε να επιλέξετε το σκούρο πράσινο και να διακοσμήσετε το σύνθετο με κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου και γλάστρες.

πράσινο_στο_σαλόνι_

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close