Πως θα απαλλαγείτε με φυσικούς τρόπους από τις αράχνες

Οι αράχνες στο σπίτι δεν είναι ευχάριστο πράγμα. Ειδικά για όσους  ζουν σε χώρους με κήπους , αλλά και για εκείνους που κατοικούν στην πόλη.Οι αράχνες  διεισδύουν στο σπίτι, ειδικά στην κουζίνα , γιατί προσελκύονται από τη μυρωδιά των τροφίμων.

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που έχετε αυτούς τους δυσάρεστες επισκέπτες; 

Αρχικά πρέπει να θωρακίσετε το σπίτι,ώστε να μην είναι προσβάσιμο στις αράχνες. Κλείστε κάθε πιθανή τρύπα που μπορεί να είναι ένα κανάλι εισόδου για τις αράχνες

Δες εδώ:Φυσικό spray για να κρατήσετε μακριά τα μυρμήγκια και άλλα έντομα

Πώς θα το κάνετε; Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

αραχνες

–  Χρησιμοποιήστε σιλικόνη

Κλείστε όλα τα μικρά ανοίγματα στα κουφώματα και τις πόρτες.

– Σήτες

Αν έχετε εφαρμόσει σήτες σε πόρτες και παράθυρα, αλλά παρ’όλα αυτά βρίσκετε αράχνες στο σπίτι, πιθανώς να πρέπει να αντικατασταθούν. Μάλλονκάποια οπή στην σήτα έχει ανοίξει πάρα πολύ και επιτρέπει την είσοδο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

– Καλύψτε τους αεραγωγούς και τα τζάκια

Καλύψτε τις  καμινάδες και τους αεραγωγούς για τον αέρα με σήτα για να εμποδίσετε την πρόσβαση των ζωυφίων.

– φυτά γύρω από την περίμετρο του σπιτιού

Φτιάχνει μικρές μπάλες από 2 υλικά και εξαφανίζει τις κατσαρίδες

Απομακρύνετε κάθε φυτό που είναι πολύ κοντά στα τοιχώματα του σπιτιού. Προσοχή επίσης στην πιθανή παρουσία βρύας κοντά στην περίμετρο του δαπέδου σας. Προσπαθήστε να μην έχετε σκουπίδια και πέτρες στην αυλή ή την βεράντα, καθώς είναι  ιδανικό καταφύγιο για τις αράχνες.

αραχνες

– Κρατήστε το σπίτι καθαρό και τακτικό

Μην αφήνετε βρώμικο το νεροχύτη,πιάτα στο τραπέζι και ψίχουλα διάσπαρτα γιατί προσελκύουν όχι μόνο αράχνες, αλλά και άλλα έντομα όπως τα μυρμήγκια, τα οποία με τη σειρά τους είναι ένα γεύμα πιο εκτιμάται από τις αράχνες.Σπάστε αυτή την αλυσίδα κρατώντας το διαμέρισμά σας καθαρό.

Εάν αυτές οι ενέργειες δεν είναι αρκετές για να απαλλαγείτε από την παρουσία των αραχνών, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο δραστικά μέσα.

Περάστε με την ηλεκτρική σκούπα τα παράθυρα,τις γωνίες στους τοίχους και τις πόρτες. Είναι μια δραστική μέθοδος καθώς αφαιρεί τα αυγά και τους ιστούς της αράχνης.

Ορισμένες μέθοδοι της γιαγιάς, θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί: Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσα μέρη. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε όπου βλέπετε αράχνες.

Μια άλλη σπιτική μέθοδος : Πάρτε αιθέριο έλαιο μέντας, αναμείξτε το με νερό και ψεκάστε τα σημεία όπου ξέρετε ότι κρύβονται οι αράχνες.

αράχνες

6 φυτά που θα σας προστατέψουν από τα κουνούπια

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά αντιπαρασιτικά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτές οι ουσίες είναι τοξικές και πρέπει συνεπώς να χρησιμοποιούνται σε αεριζόμενους χώρους.

Αν παρ ‘όλα αυτά, αράχνες είναι πολλές και δεν μπορείτε να τις καταπολεμήσετε, η καλύτερη λύση είναι να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία απολύμανσης.

Close