Σκουρόχρωμα ρούχα: 2 diy τρόποι να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες

Οι λεκέδες στα ρούχα πολλές φορές είναι βράχνας. Είναι ορισμένοι οι οποίοι δεν αφαιρούνται τόσο εύκολα, ανάλογα με το είδος του λεκέ, αλλά και το χρώμα του ρούχου που λερώθηκε. Πολλά νοικοκυριά, έχουν δοκιμάσει ισχυρά απορρυπαντικά, όμως δεν βρήκαν λύση στο πρόβλημά τους.

Άλλωστε, μπορεί τα απορρυπαντικά να μυρίζουν υπέροχα και να μας καθαρίζουν τα ρούχα άμεσα και γρήγορα, όμως μην ξεχνάμε ότι είναι χημικές ουσίες που από τα ρούχα μεταφέρονται σε πολλές περιπτώσεις στο δέρμα μας.

Έτσι, αν υπάρχει τρόπος να καθαρίσουμε τα ρούχα μας με diy φυσικά υλικά, γιατί να μην τον προτιμήσουμε; Φαίνεται, ότι εκτός από αυτό, τα diy υλικά με τις σωστές συνταγές, δίνουν λύση στο πρόβλημα των δύσκολων λεκέδων, την ίδια στιγμή που ισχυρά απορρυπαντικά ίσως να αδυνατούν.

Τα σκουρόχρωμα ρούχα, λεκιάζονται το ίδιο εύκολα με τα ανοιχτόχρωμα. Πόσες φορές λοιπόν, σταματήσαμε να φοράμε το αγαπημένο μας μαύρο φόρεμα ή το αγαπημένο μας μαύρο παντελόνι, επειδή κάποια στιγμή ένας δύσκολος λεκές που δεν καταφέραμε να αφαιρέσουμε, ουσιαστικά χάλασε τα ρούχα μας;

Επειδή δεν έχουμε χρήματα, να αγοράζουμε συχνά καινούρια ρούχα κι επειδή δεν μας αρέσει να αποχωριζόμαστε έτσι εύκολα τα αγαπημένα μας συνολάκια, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την ιδανική λύση για τους δύσκολους λεκέδες στα σκουρόχρωμα ρούχα.

Αποφασίσαμε φυσικά να μοιραστούμε μαζί σας τους δυο τρόπους, που μπορείτε να απαλλαγείτε από τους δύσκολους λεκέδες στα σκουρόχρωμα ρούχα. Θα εξηγήσουμε την διαδικασία παρακάτω αναλυτικά. Διαβάστε παρακάτω:

Πρώτος τρόπος

Σε όλες τις περιπτώσεις, όταν ένα σκουρόχρωμο ρούχο λεκιαστεί το μυστικό είναι να πράξουμε γρήγορα. Όσο πιο πολύ μένει ο λεκές πάνω στο ρούχο, τόσο πιο γρήγορα θα αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.

Σε περίπτωση λοιπόν που το ρούχο σας λερωθεί από φαγητό ή οποιοδήποτε άλλο δύσκολο λεκέ, βάζετε γρήγορα το ρούχο σας να μουλιάσει σε 1/4 κρύο νερό το οποίο έχετε αναμείξει με 1/4 λευκό ξίδι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το ρούχο με ζεστό νερό και ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται στην ετικέτα.

Σκουρόχρωμα ρούχα: 2 diy τρόποι να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες

Photo via: lekedes.gr

Δεύτερος τρόπος

Αν ο λεκές δημιουργήθηκε από γρασίδι τότε ο τρόπος είναι λίγο διαφορετικός αλλά εξίσου εύκολος. Ως γνωστόν, ο λεκές από γρασίδι είναι ένας αρκετά επίμονος λεκές, όμως φαίνεται πως ο παρακάτω τρόπος, θα σου λύσει τα χέρια.

Αν λοιπόν το σκουρόχρωμο ρούχο σου έχει λεκέ από γρασίδι, τότε απλώνεις πάνω στο σημείο λίγη βαζελίνη και την αφήνεις να δράσει για 10-15 λεπτά. Όταν περάσει η κατάλληλη ώρα, τοποθετείς το ρούχο στο πλυντήριο και το πλένεις σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.

Σκουρόχρωμα ρούχα: 2 diy τρόποι να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες

Photo via: spirossoulis.com

Cover photo via: filenades.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close