9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Το σπίτι μας είναι το μικρό μας παλατάκι. Είναι ο προσωπικός μας χώρος, που φιλοξενεί όλες τις ευχάριστες και όλες τις δυσάρεστες στιγμές της οικογένειάς μας. Είναι ένα μέρος, που χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και που φυσικά, μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Το κάθε σπίτι έχει το προσωπικό στυλ εκείνου που το έχει. Διότι το κάθε σπίτι, απεικονίζει την προσωπικότητα εκείνων που μένουν σε αυτό. Προσέχουμε λοιπόν τι χρώμα θα βάψουμε τους τοίχους και τι διακόσμηση θα ακολουθήσουμε!

Παλαιότερα, οι γυναίκες είχαν έναν άτυπο ανταγωνισμό, για το ποια θα ήταν η καλύτερη νοικοκυρά! Έξυπνα κόλπα λοιπόν που αφορούν την καθαριότητα και την μαγειρική, υπήρχαν στην Ελλάδα ανέκαθεν. Πλέον, οι γυναίκες έχουν καταλάβει ότι δεν είναι μόνο αυτές υπεύθυνες για το νοικοκυριό του σπιτιού.

Παρόλα αυτά, τα έξυπνα κόλπα που αφορούν τα σπίτια μας, ενδιαφέρουν ακόμη και σήμερα τις νέες νοικοκυρές αλλά και τους νέους…νοικοκύρηδες. Και αυτό συμβαίνει, διότι οι γιαγιάδες μας, ήξεραν τον τρόπο να διατηρούν το σπίτι τους πάντα καθαρό, χωρίς να έχουν στη διάθεση τους ακριβά απορρυπαντικά.

Οι γιαγιάδες μας, είχαν τον τρόπο να μαγειρεύουν νόστιμα φαγητά, χωρίς να έχουν  υλικά, που προσφέρουν επιπλέον νοστιμιά στο πιάτο! Οπότε, σε σύγκριση με τις σημερινές νοικοκυρές, οι παλαιότερες ήξεραν τον τρόπο να έχουν ένα σπίτι καθαρό κι ένα φαγητό πεντανόστιμο με λιγότερα χρήματα.

Τώρα, που η καραντίνα έχει γίνει καθημερινότητα μας κι εμείς προσπαθούμε να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, το να βρούμε μερικά έξυπνα κόλπα με υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι μας, θα ήταν σωτήριο για εμάς. Επίσης, εξαιτίας των κλειστών  επιχειρήσεων, πολλά νοικοκυριά, έρχονται πλέον δύσκολα οικονομικά.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί σας τις γνώσεις μας, γύρω από το νοικοκυριό. Γνώσεις τις οποίες μας μετέφεραν οι γιαγιάδες μας και ακόμη και πριν την καραντίνα, εμείς ακολουθούσαμε τις συμβουλές τους πιστά! Δείτε παρακάτω:

Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τις βρύσες του μπάνιου και τα πλακάκια από τα άλατα!

Για να καθαρίσετε τα άλατα από τις βρύσες του μπάνιου, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά που σε πολλές περιπτώσεις, είναι και ανθυγιεινά. Με δυο φυσικά υλικά όπως η μαγειρική σόδα και το ξύδι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα άλατα του μπάνιου.

Σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι, τοποθετείτε τη μαγειρική σόδα και ξεκινάτε να καθαρίζετε τις περιοχές οι οποίες έχουν άλατα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με νερό τις επιφάνειες έτσι ώστε να φύγει η μαγειρική σόδα.

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: exypnes-idees.gr

Για τους δύσκολους λεκέδες στην άκρη της βρύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξύδι, το οποίο θα το ψεκάσετε στη περιοχή και θα το αφήσετε να δράσει όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, το καθαρίζετε με λίγο χαρτί κουζίνας.

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: mama365.gr

Οι δυο παραπάνω τακτικές, έχουν πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και στα πλακάκια του μπάνιου, που ως γνωστόν γεμίζουν εύκολα άλατα, τα οποία αφαιρούνται πολύ δύσκολα από τις επιφάνειες! Υγιεινά και αποτελεσματικά λοιπόν.

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: spirossoulis.com

Καθαρίστε τα πλακάκια στο πάτωμα χωρίς ακριβά απορρυπαντικά!

Τα πλακάκια, είναι το στολίδι του σπιτιού μας και θέλουμε πάντα να είναι καθαρά. Αν θέλεις λοιπόν να τα κάνεις να αστράψουν, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία στα απορρυπαντικά, μπορείς να διαλύσεις χυμό λεμονιού σε νερό και να σφουγγαρίσεις με αυτό το διάλυμα!

Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε τη λεκάνη του μπάνιου!

Η λεκάνη είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού και φυσικά πρέπει να πλένεται τακτικά, για να αποφευχθούν αρρώστιες. Τώρα που ο κορονοϊός καραδοκεί, η σωστή υγιεινή του σπιτιού, είναι το Α και το Ω! Δυο προϊόντα, μπορούν να καθαρίσουν με αποτελεσματικότητα τη λεκάνη σας και αυτά είναι το λεμόνι ή το ξύδι.

Πολλές νοικοκυρές, αφαιρούν τελείως το νερό της λεκάνης για να δράσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το απορρυπαντικό. Όμως, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Προσθέστε λοιπόν ξύδι ή λεμόνι στη λεκάνη και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Αν οι λεκέδες είναι ισχυροί, μπορείτε να τους τρίψετε με μια ελαφρόπετρα ή να ξαναπεράσετε την περιοχή με λεμόνι ή ξύδι και να το αφήσετε να δράσει και πάλι, για μερικές ώρες! Το λεμόνι και το ξύδι εκτός του ότι αφαιρούν τους λεκέδες της λεκάνης, απολυμαίνουν και εξουδετερώνουν τις μυρωδιές.

Ακόμη ένα έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τη λεκάνη σας!

Η Coca-Cola είναι ένα αναψυκτικό που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Πολλοί ξέρουν ότι είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη σκουριά με το γνωστό πείραμα με το κέρμα, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια. Λίγοι ξέρουν  όμως, ότι μπορεί να σας απαλλάξει από τους δύσκολους λεκέδες της λεκάνης.

Αφού πατήσετε το καζανάκι έτσι ώστε το νερό να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται. προσθέστε τη Coca-Cola και αφήστε την να δράσει για μισή ώρα. Έπειτα καθαρίστε την επιφάνεια της λεκάνης με το πιγκάλ μια ή δυο φορές και πατήστε το καζανάκι μέχρι το νερό να είναι και πάλι τελείως διάφανο.

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: Pinterest

Αφαιρέστε τα άλατα από τους καθρέφτες με το παρακάτω έξυπνο κόλπο!

Οι καθρέφτες του μπάνιου βρέχονται πολύ συχνά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλατα στην επιφάνειά τους. Αν θέλετε λοιπόν να απαλλαγείτε από αυτά τα άλατα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό και ξύδι. Συγκεκριμένα προσθέτετε μια ποσότητα ξύδι για 4 ποσότητες νερού.

Αφού φτιάξετε το μείγμα, ψεκάζετε την επιφάνεια την σκουπίζετε με ένα πανί και οι καθρέφτες σας είναι και πάλι σαν καινούριοι! Άλλη μια υγιεινή, οικονομική και εύκολη λύση!

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο και γι’ αυτό!

Ως γνωστόν, αν ρίξεις λιγότερο αλάτι στο φαγητό σου, υπάρχει λύση. Αν ρίξεις περισσότερο…δύσκολα σώζεται! Παρόλα αυτά, οι γιαγιάδες μας, είχαν το τέλειο έξυπνο κόλπο, για να μην πετούν το φαγητό κάθε φορά που τους έπεφτε λίγο παραπάνω αλάτι.

Καθάριζαν μια πατάτα μεσαίου μεγέθους και την έβαζαν να βράσει για λίγο με το φαγητό. Το άμυλο της πατάτας, απορροφούσε το επιπλέον αλάτι και το φαγητό γινόταν και πάλι πεντανόστιμο. Μην ξεχάσετε να πετάξετε τη πατάτα, αφού γίνει το φαγητό σας!

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: fnl-guide.com

Καθαρίστε με μαγειρική σόδα από το στρώμα σας! 

Αν θέλεις να καθαρίσεις το στρώμα σου αλλά δεν έχεις χρήματα για το καθαριστήριο ή τώρα με την καραντίνα, έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι, βρήκαμε την λύση για σένα! Βάζεις λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα και αφού την αφήσεις να δράσει για μερικές ώρες, την αφαιρέσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Έτοιμη!

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: Pinterest

Καθάρισε το σπασμένο αυγό από τις επιφάνειες!

Σε όλες και όλους έχει τύχει, πάνω στο μαγείρεμα να μας σπάσει ένα αυγό και να λερώσει είτε το πάτωμα είτε τον πάγκο της κουζίνας. Το αυγό ως γνωστόν είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί διότι είναι αρκετά κολλώδες και παχύρρευστο.

Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν παίρνεις λίγο αλεύρι και το ρίχνεις πάνω από το αυγό. Γρήγορα το αυγό θα μετατραπεί σε στέρεο υλικό και τότε μπορείς να το μαζέψεις με λίγο χαρτί.

9 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει!

Photo via: kontranews.gr

Μην πετάς τα…μπαγιάτικα λαχανικά! 

Όταν μένεις μόνος ή μόνη, πολλές φορές τυχαίνει να παίρνεις μερικά λαχανικά και να μην τα τρως όταν θα έπρεπε. Σε αυτή τη περίπτωση, παίρνεις λίγο παγωμένο νερό και το τοποθετείς σε ένα μπολ. Τότε βάζεις ένα ένα τα λαχανικά που έχουν ξεκινήσει να μπαγιατεύουν. Είναι και πάλι, ολόφρεσκα!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close