Τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι σας και πως θα τα καθαρίσετε

Γνωρίζατε ότι πολλά μικρόβια στο σπίτι σας είναι κρυμμένα στο σφουγγάρι της κουζίνας σας ; Είναι γεμάτο από βακτήρια και μικρόβια που αναπτύσσονται σε σκοτεινά , υγρά μέρη . Για να εξασφαλίσετε ότι το σφουγγάρι σας είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια,βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά ή απλά τοποθετήστε το στο πλυντήριο πιάτων.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα κόλπα για να καθαρίσετε διάφορα σημεία στο σπίτι σας , συμπεριλαμβανομένου του ξύλου κοπής , τους πάγκους , το χαλάκι του μπάνιου , το τηλεχειριστήριο , την οδοντόβουρτσα , τα πόμολα , τις τσάντες και  τον νεροχύτη της κουζίνας. 

 

Ξύλο κοπής

σπιτι

Πλύντε καλά μετά από κάθε χρήση το ξύλο κοπής σας και περάστε το με λευκό ξύδι.Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Σφουγγάρι για τα πιάτα.

sponge-231922_960_720

Πρέπει να το αντικαθιστάτε κάθε 15 ημέρες.Καθημερινά βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ή πλύντε το στο πλυντήριο πιάτων.

Δείτε εδώ πως θα καθαρίσετε όλα τα είδη πατώματος

Πάγκοι

home-

Βάλτε σε ένα μπουκάλι βαποριζατέρ ένα ποτήρι ζεστό νερό και μισό ποτήρι λευκό ξύδι.Ψεκάστε τις επιφάνειες της κουζίνας και σκουπίστε με ένα βαμβακερό στεγνό πανί.

Πατάκι μπάνιου

home

Μια φορά την εβδομάδα βάλτε το πατάκι στο πλυντήριο με χλωρίνη.Αν είναι χρωματιστό και δεν μπορείτε να βάλετε χλωρίνη,πλύντε το σε μεγάλη θερμοκρασία.

Δείτε πως θα κάνετε τα γυάλινα τραπέζια σας να λάμπουν

Τηλεκοντρόλ

home

Βρέξτε ένα πανί με ζεστό νερό και λευκό ξύδι και καθαρίστε τα κουμπιά και το υπόλοιπο τηλεκοντρόλ.Μετά σκουπίστε με ένα καθαρό στεγνό πανί.

Οδοντόβουρτσα και θήκη(ποτηράκι)

toothbrush

Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 3 μήνες.Για να πλύνετε την οδοντόβουρτσα και το ποτηράκι του μπάνιου,απλά βάλτε τα στο πλυντήριο των πιάτων και κάντε πλύση μόνο με καυτό νερό.

Δες πόσα πράγματα μπορείς να καθαρίσεις με ελαιόλαδο

Πόμολα

door-handle

Τρίψτε τα μπρούτζινα και μεταλλικά πόμολα με λίγο κέτσαπ.Έπειτα ξεβγάλτε με νερό και σαπούνι

Δερμάτινες τσάντες

package

Καθαρίστε τις δερμάτινες τσάντες σας με υγρά μωρομάντηλα και θα γίνουν σαν καινούργιες

Νεροχύτης

basin

Τρίψτε τον νεροχύτη και τις βρύσες με μισό λεμόνι βουτηγμένο σε μαγειρική σόδα και ξεβγάλτε με νερό.

 

Close