Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

Ο μαγικός συνδυασμός που θα κάνει τα τζάμια αόρατα και θα σου λύσει τα χέρια. Το να καθαρίσουμε τα τζάμια, μπορεί να φαίνεται μια σχετικά απλή δουλειά για μια νοικοκυρά , παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που είναι πολύ συνηθισμένα και γίνονται από αρκετές  νοικοκυρές. Και εμείς θα σας πούμε ποια είναι αυτά.

Καθαρίζετε τα παράθυρα σε ηλιόλουστες μέρες

Ένα από τα κλασικά λάθη που ίσως κάνετε είναι να καθαρίζετε τα παράθυρα όταν έχει καλό καιρό. Όσο και αν βολεύει αυτή η συνήθεια καλό θα ήταν να την κόψετε, για το δικό σας καλό (και το καλό των παραθύρων σας). Ο ήλιος στεγνώνει γρήγορα τα παράθυρα αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί σημάδια και θαμπάδα. Αν ωστόσο θέλετε οπωσδήποτε να καθαρίσετε τα παράθυρά σας σε μια ηλιόλουστη μέρα, τότε ξεκινήστε από τα παράθυρα που δεν τα βλέπει ο ήλιος.

Δεν ξεσκονίζετε πρώτα τις γύρω επιφάνειες από το τζάμι

Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

Δειτε επίσης : Αμμωνία: 12 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμα του σπιτιού

Αν παραβλέψετε αυτό το βήμα στο καθάρισμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στάξουν βρομιές πάνω στο τζάμι σας την ώρα που το καθαρίζετε. Ξεκινήστε λοιπόν από τις γύρω επιφάνειες και προχωρήστε σιγά σιγά προς τα μέσα, στην τζαμαρία.

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό καθαριστικό

Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

Μην τσιγκουνεύεστε το καθαριστικό σας σπρέι. Ψεκάστε αρκετά για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα παράθυρά σας. Αν δεν το κάνετε τα παράθυρα δεν θα καθαριστούν καλά και θα αναρωτιέστε τι κάνετε λάθος.

Σκουπίζετε τα παράθυρα με εφημερίδα

Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

Μπορεί η εφημερίδα να αποτελούσε καλό τρικ για κάποιες παλιές νοικοκυρές, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα βαμβακερά υφάσματα. Σκουπίστε με βαμβακερό πανάκι που αφήνει τα τζάμια λαμπερά και χωρίς καθόλου σημάδια.

Δείτε επίσης: Καθάρισμα σπιτιού για… ακαμάτες! 10 σούπερ κόλπα που θα σας σώσουν

Καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

 

Αποφύγετε να καθαρίζετε τα παράθυρά σας με χαρτί κουζίνας και προτιμήστε υφασμάτινες πετσέτες (κατά προτίμηση από βαμβάκι). Αν δεν έχετε, πάρτε μια παλιά βαμβακερή μπλούζα ή φανέλα και χρησιμοποιήστε την για αυτόν τον σκοπό.

Αόρατα τζάμια: Πετύχετέ το με ξύδι, οινόπνευμα και άλλα 2 υλικά

Θέλεις τζάμια αόρατα :Αυτός ο μαγικός συνδυασμός θα σε βοηθήσει

Τα πιο καλά φυσικά καθαριστικά για τα τζάμια σας

Νερό και ξίδι Ανακατέψτε ίση ποσότητα ξιδιού-νερού και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε τα παράθυρά σας και καθαρίστε τα εύκολα και αποτελεσματικά.

Οινόπνευμα, νερό και ξίδι Ανακατέψτε 1/2 φλ. οινόπνευμα, 1/2 φλ. νερό και 1 κ.σ. ξίδι. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να λάμψετε τα τζάμια σας στο λεπτό.

Ξίδι, καλαμποκάλευρο και νερό Αναμείξτε 1/4 φλ. λευκό ξίδι, 1 κ.σ. καλαμποκάλυερο, 2 φλ. ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε τα παράθυρά σας με το μείγμα.

Δείτε επίσης  : Με αυτά τα 10 κόλπα το καθαρισμά του σπιτιού γίνεται παιχνιδάκι! Ειδικά το 7 είναι ότι πιο έξυπνο έχετε δει

Οινόπνευμα, λευκό ξίδι, καλαμποκάλευρο και νερό Αν θέλετε πραγματικά αστραφτερά τζάμια τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την εκπληκτική συνταγή. Ανακατέψτε 1/4 φλ. οινόπνευμα, με 1/4 λευκό ξίδι, 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο και 2 φλ. ζεστό νερό.

Αυτά είναι 5 λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Να θυμάστε πως τα παράθυρα καθαρίζονται φανταστικά με μείξη νερού και ξιδιού (σε ίσες ποσότητες) και πως τα βαμβακερά πανιά είναι ό,τι καλύτερο για τα τζάμια σας.

Προτιμήστε συννεφιασμένες μέρες, βάλτε μπόλικο καθαριστικό και ξεκινήστε να σκουπίζετε από τις γύρω επιφάνειες. Ακολουθήστε αυτά τα tips και θα έχετε τα πιο αστραφτερά και καθαρά παράθυρα της γειτονιάς.

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr 

Close