Τοίχος που ξεφλουδίζει_Όλες οι αιτίες_ και τρόποι αντιμετώπισης_

Τοίχος που ξεφλουδίζει: Όλες οι αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης !Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τις αιτίες που κάνουν τους τοίχους να ξεφλουδίζουν και πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα! Σε πολλά σπίτια οι τοίχοι ξεφλουδίζουν. Και είναι ένα πολύ κοινό και ενοχλητικό πρόβλημα των σπιτιών. Αν έχουμε βάψει τους τοίχους μας πρόσφατα, το να βλέπουμε τους τοίχους μας να ξεφλουδίζουν είναι πολύ εκνευριστικό.

Αν μένετε σε καινούριο σπίτι, μπορεί να μην ξέρετε τις αιτίες που κάνουν τους τοίχους σας να ξεφλουδίζουν. Αλλά ακόμη κι αν μένετε στο ίδιο σπίτι για πολλά χρόνια, μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς τους λόγους που κάνουν τους τοίχους σας να ξεφλουδίζουν.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, αποφασίσαμε να σας εξηγήσουμε τις αιτίες που μπορεί να κάνει τους τοίχους σας να ξεφλουδίζουν. Επίσης, θα σας προτείνουμε πιθανές λύσεις σε αυτό το κοινό πρόβλημα του σπιτιού. Σίγουρα, μετά την ανάγνωση του άρθρου θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό μάστορα.

Δείτε ακόμα Ανακαίνιση σπιτιού: Τι να αποφύγεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να λύσετε μια για πάντα αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα του σπιτιού σας. Σήμερα λοιπόν εδώ στο daddy-cool.gr, θα δώσουμε μια για πάντα λύση στο κοινό πρόβλημα του σπιτιού σας. Τέλος πια στα ξεφλουδίσματα των τοίχων του σπιτιού μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Τοίχος που ξεφλουδίζει: Οι αιτίες που μπορεί να κάνουν τους τοίχους μας να ξεφλουδίζουν

Οι τοίχοι σας έχουν πολύ υγρασία!

Η υγρασία στα σπίτια είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Σε μερικές περιπτώσεις η υγρασία υπάρχει μέσα στο σπίτι και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και προβλήματα υγείας. Σε άλλες περιπτώσεις, η υγρασία υπάρχει στους τοίχους, επειδή οι σωληνώσεις μας είναι παλιές και μπορεί να έχουν κάποιες διαρροές.

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στον χώρο του σπιτιού ή στους τοίχους του σπιτιού, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η υγρασία είναι ο πιο κοινός λόγος που μπορεί να κάνει τους τοίχους του σπιτιού σας, να ξεφλουδίζουν.

Αν πιστεύετε ότι έχετε υγρασία στον χώρο του σπιτιού σας, ένας αφυγραντήρας θα δώσει τέλος σε αυτό το πρόβλημα. Αν από την άλλη το σπίτι σας δεν έχει υγρασία και θεωρείτε ότι το πρόβλημα πηγάζει μέσα από τους τοίχους, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατό με έναν υδραυλικό.

Με αυτόν τον τρόπο θα λύσετε το πρόβλημα και δεν θα διακινδυνεύσετε να σπάσει κάποιος σωλήνας και να έχετε χειρότερες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές δημιουργείται υγρασία και στο μπάνιο. Πολλά παλιά μπάνια δεν έχουν παράθυρα. Οι υδρατμοί λοιπόν μπορεί να προκαλέσουν υγρασία.

Αν βρίσκεστε σε μπάνιο με παράθυρο είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, να έχετε το παράθυρο ανοιχτό. Αν πάλι δεν έχετε παράθυρα στο μπάνιο σας, τότε θα πρέπει να βάψετε τους τοίχους του μπάνιου, με χρώματα ανθεκτικά στην υγρασία. Μιλήστε με κάποιον ειδικό ελαιοχρωματιστή.

Δεν χρησιμοποιήσατε καλή ποιότητα χρώματος

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έβαψαν τους τοίχους του σπιτιού τους πρόσφατα και ξαφνικά, βλέπουν μετά από ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τους τοίχους τους να ξεφλουδίζουν. Σε αυτή τη περίπτωση δυστυχώς τις περισσότερες φορές η αιτία είναι η κακή ποιότητα χρώματος που βάφτηκαν οι τοίχοι.

Αν έχετε βάψει το σπίτι σας μόνοι σας, τότε είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσατε λάθος χρώματα για τους τοίχους. Έτσι πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον ελαιοχρωματιστή. Είναι λογικό να μην γνωρίζεις τα σωστά χρώματα αν δεν είναι αυτό το επάγγελμά σου.

Δεν έχεις περάσει τους τοίχους με αστάρι πριν τους βάψεις

Όλοι οι ελαιοχρωματιστές ξέρουν ότι πριν βάψουμε τους τοίχους μας πρέπει να τους περάσουμε με αστάρι. Παρόλα αυτά αν έχεις αποφασίσει να βάψεις τους τοίχους μόνος σου, τότε είναι πολύ πιθανό αυτή η γνώση να σου διαφεύγει.

Το αστάρι είναι ένα χρώμα χωρίς χρωστικές ουσίες. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ της επιφάνειας με το αστάρι και του ασταριού με το χρώμα. Το αστάρι δημιουργεί μία ομοιόμορφη επιφάνεια που είναι πλήρως κατάλληλη για να δεχτεί το χρώμα της επιλογής μας.

Στην ουσία είναι ένα υπόστρωμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χρώμα που επιλέξαμε για τους τοίχους μας. Αν δεν υπάρχει αστάρι στον τοίχο, τότε το χρώμα δεν έχει στερεωθεί καλά με αποτέλεσμα να φεύγει.

Επιπλέον το αστάρι καλύπτει μικρές ατέλειες ή δυσμορφίες που είναι πιθανό να βρίσκονται στους τοίχους μας. Επίσης κάνει το χρώμα να έχει καλύτερη απόδοση και αυξάνει την ανθεκτικότητά του στον χρόνο. Επίσης παρέχει πρόσθετη προστασία στην βαμμένη επιφάνεια και εμποδίζει την μούχλα να αναπτυχθεί.

Τοίχος που ξεφλουδίζει :Ποιοι είναι οι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε το ξεφλούδισμα των τοίχων;

Πρέπει να μονώσετε τους τοίχους σας

Αν το σπίτι σου έχει υγρασία και είναι αυτή η αιτία που οι τοίχοι σου ξεφλουδίζουν πρέπει να εμπιστευθείς έναν ειδικό για να σου μονώσει τους τοίχους του σπιτιού σου. Η μόνωση των τοίχων είναι μία μέθοδος με την οποία απομονώνεται μία επιφάνεια από την υγρασία, την θερμότητα ή το ψύχος.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος υπάρχουν και τα κατάλληλα υλικά καθώς επίσης και οι κατάλληλοι μέθοδοι για να σου δώσουν την λύση στο πρόβλημά σου.

Πρέπει να βάψεις τους τοίχους σ0υ

Ανεξάρτητα από την αιτία που οδήγησε τους τοίχους σου να ξεφλουδίζουν δυστυχώς είναι μονόδρομος, το ότι πρέπει να ξαναβαφτούν. Αν δεν έχεις ξαναβάψει μόνος σου το σπίτι και τώρα με την καραντίνα φοβάσαι να βάλεις ξένους ανθρώπους μέσα στο σπίτι σου, εμείς θα σου περιγράψουμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να βάψεις το σπίτι σου.

Αρχικά πρέπει να ξύσεις τα ξεφλουδισμένα σημεία των τοίχων με την βοήθεια μίας σπάτουλας, ενός γυαλόχαρτου ή μίας σκληρής βούρτσας. Στην συνέχεια πρέπει να περάσεις τους τοίχους σου με αστάρι για τους λόγους που σου περιγράψαμε και πιο πιάνο. Η επιφάνεια με την σωστή αραίωση του ασταριού δε θα πρέπει να γυαλίζει καθόλου.

Τέλος βάψεις τους τοίχους σου με τα χρώματα της επιλογής σου. Αν θες καλύτερα αποτελέσματα τότε θα πρέπει να περάσεις δύο χέρια τους τοίχους με πλαστικό μυκητοκτόνο χρώμα. Η απόχρωση που θα διαλέξεις είναι καθαρά στο δικό σου γούστο.

Επίσης μπορείς να επιλέξεις να περάσεις τους τοίχους ένα χέρι με θερμομονωτικό χρώμα. Τα θερμομονωτικά χρώματα προστατεύουν τους τοίχους σου από την υγρασία. Τέλος είναι σημαντικό να αφήσεις το σπίτι σου να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ημέρα έτσι ώστε να έχεις ένα καλαίσθητο χρώμα.

Μία συμβουλή του Daddy-Cool.gr είναι να αποφασίσεις να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου Καλοκαίρι. Το Καλοκαίρι μπορείς κατά την διάρκεια του βαψίματος να έχεις τα παράθυρα ανοιχτά και το σπίτι στεγνώνει πιο εύκολα.

Επίσης, δεν αναπνέεις τα τοξικά συστατικά των χρωμάτων. Μπορεί τα σύγχρονα χρώματα να είναι άοσμα, όμως είναι το ίδιο τοξικά ακόμη και δεν μυρίζουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close